× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεκτή η πρόταση της Δυτικής Λέσβου για προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Εντάχθηκε το έργο συνολικού προϋπολογισμού 237.325 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2020

Δεκτή η πρόταση της Δυτικής Λέσβου για προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Δεκτή έγινε η πρόταση του Δήμου Δυτικής Λέσβου που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία «για τη δημιουργία Προσβάσιμων, Ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα», και το έργο συνολικού προϋπολογισμού 237.325 ευρώ, εντάχθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Καινοτομίας, ολοκλήρωσαν μέσα στο καλοκαίρι τις σχετικές μελέτες και υπέβαλαν τη σχετική πρόταση χρηματοδότησης, με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ανακοινώνει χθες την ένταξη του έργου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι επιλεγμένες θέσεις για τη δημιουργία ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, είναι οι παραλίες του Μολύβου, της Σκάλας Ερεσού, του Σιγρίου και της Σκάλας Καλλονής.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη για την θετική έκβαση της πρότασης, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατή Ζαφείρη και τις υπηρεσίες του Δήμου που «έτρεξαν» τις διαδικασίες.

«Ήταν και είναι γνωστό εξαρχής πως οι πόροι για να προσφέρουμε έργο στους δημότες μας, δεν είναι διαθέσιμοι, αλλά είναι υπό διεκδίκηση και τους διεκδικούμε μεθοδικά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ενόσω προσπαθούμε να στήσουμε το δήμο μας. Η ένταξη ενός έργου που προσθέτει στη δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών του δήμου μας και έχει και κοινωνικό πρόσημο, έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα προσωπικά και είναι μόνο η αρχή για εκείνα που σχεδιάζουμε και θα κάνουμε για τον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικό ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ