× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δήλωσαν ξανά «Κανένας Μόνος», στη μνήμη της Γιαγιάς Μαρίτσας

Μουσική βραδιά με Dj την Ντέπη στο «Πανελλήνιον»

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΤΤΗΣ Δημοσίευση 29/1/2019

Δήλωσαν ξανά «Κανένας Μόνος», στη μνήμη της Γιαγιάς Μαρίτσας
' χρόνος ανάγνωσης

Βραδιά αλληλεγγύης και προσφοράς στη μνήμη της Μαρίτσας από τη Συκαμιά, της εμβληματικής για τη Λέσβο και την αλληλεγγύη γιαγιά που επέδειξε στους πρόσφυγες που έφταναν στο νησί τη διετία 2015 – 2016 και η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ιστορικό καφενείο «Πανελλήνιο».

Οι εθελοντές της ομάδας «Κανένας Μόνος!», διοργάνωσαν μία πολύ όμορφη βραδιά, για να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συμπολίτες μας. Μαζί τους, η Ντέπη Χατζηκαμπάνη η οποία έντυσε την βραδιά με τις μουσικές της επιλογές, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά παρούσα είτε ως Dj είτε ως συγγραφέας, δωρίζοντας μέρος από την πώληση των βιβλίων της. «Δίχως αγάπη και δίχως αλληλεγγύη η γη θα ήταν ασφυκτικά γκρίζα. Εξάλλου, η γιαγιά Μαρίτσα δίδαξε πολλούς, κι εμάς τους νεότερους, πόσα πολλά είχε η καρδιά να δώσει», δήλωσε στο «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μοιράσουμε αγάπη και στήριξη όπως έκανε εκείνη», δηλώνει στο κάλεσμά της η ομάδα. Η αγάπη και η αλληλεγγύη που μοιράζουν και οι συντελεστές του εγχειρήματος, φάνηκε για ακόμη μια φορά εκείνη τη βραδιά. Μάλιστα, ενδεικτικό της άριστης οργάνωσης που υπάρχει, ήταν το γεγονός ότι οι εθελοντές ζήτησαν εκ των προτέρων, τα προϊόντα άμεσης ανάγκης, καθώς ο χώρος αποθήκευσης είναι ακόμη μικρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κανένας Μόνος»

Ο Σύλλογος Εθελοντών «Κανένας Μόνος!» άρχισε την δράση του περί τα τέλη του Νοέμβρη και μέχρι τώρα έχει κάνει πολλές δράσεις, που δεν αφορούσαν μόνο την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της, αλλά και όλους τους ανθρώπους, «ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού».

Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους αιτούντες άσυλο που συνέρρεαν εδώ, ανακάλυψαν ότι «υπήρχαν ανάγκες και στην τοπική κοινωνία». Η Μαρία Δεσινιώτη, από τα βασικά μέλη της ομάδας δηλώνει ότι «πολλοί άνθρωποι δεν καλύπτονται από της κοινωνικές δομές, είτε δεν ξέρουν ότι υπάρχει η δυνατότητα. Γι’ αυτό και η ομάδα αναλαμβάνει και ρόλο ενημέρωσης των ανθρώπων που ενδέχεται να μην γνωρίζουν». Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι όλες οι πράξεις αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας, πραγματοποιούνται κατόπιν πληροφόρησης από αρμόδιους φορείς ή πρόσωπα, σε συνδυασμό με έρευνα από την ομάδα. Ο Σύλλογος «δεν συναντά μία οικογένεια μία φορά. Προηγείται  γνωριμία, ανθρώπινη σύνδεση. Και αυτό συνεχίζεται, όχι μια φορά, αλλά επιδιώκεται μία σχέση που θα αντέξει σε βάθος χρόνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και η γιαγιά Μαρίτσα, που θεωρούσε την αλληλεγγύη ως κάτι φυσιολογικό, έτσι και η εν λόγω ομάδα. «Πάντα ο κόσμος θέλει υπενθύμιση και ταρακούνημα. Όλους τους απορροφά η καθημερινότητα. Ο καθένας να κοιτάει και τον διπλανό του, στόχος είναι να ξεφύγεις από το εγώ σου», μας είπε η Μαρία χαμογελώντας.

Γι’ αυτό τον λόγο, η βραδιά αυτή ήταν ξεχωριστή. Προτίμησαν την δράση, παρά την ζεστασιά του καναπέ τους. Να εκτεθούν για τον άλλο. Τον οποιονδήποτε άλλο.

Για να βρείτε την ομάδα, επισκεφθείτε την σελίδα στο Facebook: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου

Ανοιχτή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κιάλια και τηλεσκόπια στις Αλυκές Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου