
Το «Νήσος Ρόδος» δεν το είδαμε αυτό το καλοκαίρι στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, γεγονός που, όπως σχολιάζεται, μάλλον δεν στενοχώρησε κανέναν από τους επιβάτες της γραμμής. Ωστόσο, φαίνεται πως οι υπεύθυνοι του Ομίλου Attica σχεδιάζουν την επαναφορά του στο Βόρειο Αιγαίο τον προσεχή χειμώνα.
Συγκεκριμένα, το πλοίο αναμένεται να δρομολογηθεί εκ νέου στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη από τις 31 Δεκεμβρίου 2026 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2027.
Δεδομένου ότι κατά τους χειμερινούς μήνες στη γραμμή εξυπηρετεί συνήθως τα δρομολόγια μόνο ένα μεγάλο πλοίο, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το «Νήσος Σάμος» αναμένεται να αποσυρθεί προσωρινά από τα δρομολόγια της γραμμής.