× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά να στήνουν καταυλισμό!»

Επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ενώσεων στρατιωτικών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2020

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά να στήνουν καταυλισμό!»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Εκτός από τους δημόσιους υπάλληλους που εργάζονταν στο ΚΥΤ Μόριας μέχρι που κάηκε και κατήγγειλαν στο «Ν» ότι εξωθούνται σε καταναγκαστικά έργα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του πρόχειρου καταυλισμού στο Πεδίο βολής στον καρά- Τεπέ.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«περί ώρα 21.00΄ της 11ης Σεπτεμβρίου 2020, διατάχθηκαν περί τα 150 άτομα, για τα οποία ανακλήθηκαν οι ώρες ανάπαυσής τους, όπως μεταβούν αμέσως στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ προκειμένου να συνδράμουν στη συγκρότηση πρόχειρης δομής φιλοξενίας για τους μετανάστες - πρόσφυγες που διέμεναν στο πρώην (πλέον) ΚΥΤ Μόριας, με στήσιμο σκηνών και διαμόρφωση του χώρου με τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία αυτή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας εργάστηκαν και συνεχίζουν όλο το Σαββατοκύριακο να εργάζονται, προς επίτευξη του ως άνω διατασσόμενου έργου.

 

Η ως άνω ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε όλες τις μέχρι σήμερα πάρεργες ενέργειες στις οποίες συνδράμουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, καθώς για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, υπουργείων και αμοιβομένων - επιδοτούμενων ΜΚΟ που ευθύνονται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού, καλύπτεται από τους πάντα, σε κάθε περίπτωση και χρόνο, διαθέσιμους και ικανούς «τα κάνουν όλα και συμφέρουν» στρατιωτικούς, μοναδικά εκπαιδευμένους σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην υφήλιο, στη θεραπεία πάσας νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και άκρως υποτιμητικό για τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπληρώνουν σαρανταήμερο (40ήμερο) αυξημένης επιφυλακής, καταγράφοντας εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, με πολλά εξ αυτών στελέχη μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς ανάπαυση και άδεια, με το δάκτυλο στη σκανδάλη, να «επιστρατεύονται» όχι για να εξουδετερώσουν αποφασιστικά την εξ ανατολών απειλή της Χώρας μας και να σταματήσουν τις προκλήσεις μια δια παντός, σύμφωνα με την αποστολή τους και τη λαϊκή βούληση, αλλά για να στήσουν εντός χρονικών ορίων (!) το σκηνικό υλικό ανθρωπιστικής οργάνωσης, εργαζόμενοι νυχθημερόν (και το Σαββατοκύριακο) και να βρεθούν για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία, που παραμένει ως ένα καζάνι που βράζει, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες - πρόσφυγες!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πλέον πασιφανές ότι τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία με την τιμή που τους πρέπει, ούτε και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, καθώς για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται ως υπηρέτης τρίτων, σε μια δημοκρατική, πολιτισμένη, και ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή Χώρα.

 

Η αποστολή των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ενέργειες και επιχειρήσεις που δεν το αφορούν, όπως η συγκρότηση πρόχειρων δομών για μετανάστες – πρόσφυγες, αποτελεί πάρεργο, παρεκκλίνει της αποστολής τους και αυξάνει το αίσθημα της αδικίας και της απαξίωσης στο πρόσωπό τους, ενώ έρχεται να ενισχύσει την κόπωσή τους.

 

Το δε επιχείρημα ότι η συγκρότηση και δημιουργία πρόχειρης δομής μεταναστών – προσφύγων αποτελεί πράξη, αποστολή ή επιχείρηση που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας, πλέον δεν πείθει, καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης δομής, χρονικό διάστημα που θα επέτρεπε στους υπευθύνους φορείς εθνικής ασφαλείας να οργανωθούν.

 

Κατόπιν τούτων

 

Σας καλούμε άμεσα να άρετε την εντολή σας που εμπλέκει τους συναδέλφους μας, που υπηρετούν στο Λέσβο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του Ελλαδικού χώρου υπάρχει στη σκέψη σας στο μέλλον, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, σταματώντας τώρα τη σπορά που στο μέλλον ουδείς θέλει να συγκομιδήσει.»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δικογραφία σε βάρος 23χρονου για τροχαίο στην Πέτρα

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε περίφραξη και προστατευτικές μπάρες – Ο οδηγός φέρεται να εγκατέλειψε το σημείο
Δικογραφία σε βάρος 23χρονου για τροχαίο στην Πέτρα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Κρακοβία

Επιμόρφωση σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και πρακτικές συμπεριληπτικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Κρακοβία
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος στη Διεθνή Κατασκήνωση Νέων των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

Μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης παρουσίασαν το Απολιθωμένο Δάσος και τη συμβολή του στη μελέτη της κλιματικής αλλαγής
Η Λέσβος στη Διεθνή Κατασκήνωση Νέων των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθαίνοντας από μικροί να κινούμαστε με ασφάλεια

Εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δυτικής Λέσβου με ομιλήτρια την αστυνόμο Χρύσα Βακάλη
Μαθαίνοντας από μικροί να κινούμαστε με ασφάλεια
ΑΓΟΡΑ

Αντίδραση των ιδιωτικών υπαλλήλων για τη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για τα διευρυμένα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας στα εμπορικά καταστήματα
Αντίδραση των ιδιωτικών υπαλλήλων για τη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έκκληση για νέο πυροσβεστικό όχημα στο Πλωμάρι

Ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά νέου πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4
Έκκληση για νέο πυροσβεστικό όχημα στο Πλωμάρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μνήμες προσφυγιάς και μήνυμα ειρήνης στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου

Κατάμεστη η αίθουσα στην προβολή της ταινίας «Διωγμένοι για την ειρήνη – Όταν οι Έλληνες και οι Τούρκοι χωρίστηκαν», παρουσία του σκηνοθέτη Osman Okkan
Μνήμες προσφυγιάς και μήνυμα ειρήνης στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με το ποδήλατο από το Βέλγιο μέχρι τη Μυτιλήνη

Ο 44χρονος Steven Fack διασχίζει την Ευρώπη σε μια προσωπική δοκιμασία αντοχής με τελικό προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα της συντρόφου του
Με το ποδήλατο από το Βέλγιο μέχρι τη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η επόμενη μέρα στα σχολεία της Μυτιλήνης μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Πάγιες προκαταβολές στους διευθυντές και σειρά εργολαβιών για επισκευές και συντηρήσεις – Αναλυτικά τα ποσά που προβλέπονται για κάθε σχολική μονάδα
Η επόμενη μέρα στα σχολεία της Μυτιλήνης μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης