× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φοβούνται οι Ολλανδοί, πρόωρο «τέλος» στη σεζόν!

Η ταξιδιωτική οδηγία της ολλανδικής κυβέρνησης για όσους επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, οδηγεί σε μαζικές ακυρώσεις των ήδη λιγοστών κρατήσεων του Σεπτεμβρίου για τη Λέσβο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 8/9/2020

Φοβούνται οι Ολλανδοί, πρόωρο «τέλος» στη σεζόν!

«Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος». Η λαϊκή ρήση ταιριάζει... γάντι στην κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό της Λέσβου τη φετινή σεζόν, με τις ήδη τεράστιες απώλειες λόγω της πανδημίας, να δέχονται ένα ακόμα πλήγμα λόγω της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε η ολλανδική κυβέρνηση για όσους τουρίστες επιστρέφουν από διακοπές στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων κι η Λέσβος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ανάγνωσμα της «πορτοκαλί» λίστας των Ολλανδών, από χθες το βράδυ, όσοι είχαν προγραμματίσει διακοπές μέσα στον Σεπτέμβριο προχωρούν σε μαζικές ακυρώσεις. Η ταξιδιωτική οδηγία της ολλανδικής κυβέρνησης λειτουργεί πλέον αποθαρρυντικά και αποτρεπτικά για το ταξίδι στην Ελλάδα, αφού στην επιστροφή τους άπαντες είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε 10ήμερη καραντίνα.

Η Λέσβος, όπως επισημαίνει και ο ταξιδωτικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, «πλήττεται δραστικά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού η Ολλανδία ήταν η μόνη χώρα από την οποία υποδεχόταν πτήσεις τσάρτερ τη φετινή τουριστική περίοδο». 

Οι προσδοκίες έστω και για 6.000 επισκέπτες φέτος, μοιάζει αδύνατο να επιβεβαιωθούν. Δυστυχώς, η σεζόν φαίνεται πως ολοκληρώνεται πρόωρα, παρότι η τελευταία πτήση από την Ολλανδία θα προσγειωνόταν στις 2 Οκτωβρίου, έχοντας τέσσερις προγραμματισμένες εβδομαδιαίες προσεγγίσεις στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι οποίες θεωρείται ανέφικτο να πραγματοποιηθούν λόγω μη πληρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απογοητευτικά τα επίσημα στοιχεία

Η Fraport έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων για τον Αύγουστο, τα οποία προκαλούν το λιγότερο μελαγχολία. Συνολικά, έφτασαν στη Μυτιλήνη μόλις 1.506 Ολλανδοί επισκέπτες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους συνολικά μετά την 1η Ιουλίου όταν άνοιξαν τα σύνορα σε μόλις 2.864 άτομα.

Η μείωση είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι τον Αύγουστο του 2019 είχαν καταγραφεί 14.277 Ευρωπαίοι επισκέπτες (-90%) στο «Οδυσσέας Ελύτης», ενώ συγκριτικά με το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2019 η σχετική μείωση φέτος αγγίζει το 93,9%, με απώλειες σε καθαρά νούμερα συνολικά 44.317 επισκεπτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου