× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτράπηκε η μετακίνηση αμνοεριφίων για σφαγή

Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2019

Επιτράπηκε η μετακίνηση αμνοεριφίων για σφαγή
' χρόνος ανάγνωσης

Με σημερινή απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής Kώστα Αδαμίδη επιτράπηκαν οι µετακινήσεις των αμνοεριφίων από την απαγορευµένη ζώνη για τον καταρροϊκό πυρετό Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου προς άμεση σφαγή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση πρέπει να πληρούνται οι εξής προυποθέσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

α) δεν έχει καταγραφεί κρούσμα Καταρροϊκού Πυρετού στην εκμετάλλευση προέλευσης για περίοδο 30 ημερών πριν την ημερομηνία αποστολής.Το παραπάνω θα βεβαιώνεται από τον ιδιώτη κτηνίατρο της εκτροφής .
Βοόιδη μάρτυρες σύμφωνα με το νόμο έβαλε σε καραντίνα σύμφωνα με το νόμο και μετά βγήκε
β) οι παραγωγοί, έμποροι θα καταθέτουν αίτηση για την μετακίνηση των ζώων τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την αποστολή όπου θα αναφέρεται ο αριθμός των ζώων, που πρόκειται να μετακινηθούν το σφαγείο προορισμού, η προτεινόμενη ημερομηνία φόρτωσης και σφαγής (εντός 24 ώρες από την άφιξη τους στο τόπο προορισμού), πλήρη στοιχεία του αποστολέα, του παραλήπτη και του εγκεκριμένου μεταφορικού μέσου.

γ) Η αίτηση θα διαβιβάζεται από την Υπηρεσία μας στην αρμόδια ΔΑΟΚ προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα και θα κοινοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

δ) Σε περίπτωση έγκρισης, θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι άμεσα, προκειμένου να προμηθευτούν τα εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά .
ε) Η φόρτωση θα γίνεται παρουσία επίσημου κτηνιάτρου , αφού προηγουμένως το όχημα θα έχει καθαριστεί και απολυμανθεί με εγκεκριμένα σκευάσματα ( τα προτεινόμενα από την υπB αριθ. 258944/17.08.2008 (ΦΕΚ ΒB727) Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων « Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση καταρροϊκού πυρετού»). Θα γίνεται κλινικός έλεγχος των ζώων και των ενωτίων τους. Κατά την φόρτωση θα γίνεται χρήση των εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών όπου θα τηρηθεί αυστηρά ο χρόνος αναμονής για το κρέας. Εφόσον τηρούνται τα παραπάνω θα εκδίδονται τα υγειονομικά πιστοποιητικά.

στ)Αμέσως μετά τη φόρτωση των ζώων θα αποστέλλεται στη ΔΑΟΚ προορισμού Βεβαίωση Αναχώρησης η οποία θα φέρει πληροφορίες για το επικείμενο φορτίο( ώρα αναχώρησης, άφιξης στο τόπο προορισμού κτλ).

ζ) Η υπηρεσία θα ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ του τόπου προορισμού την αποστολή Βεβαίωση Σφαγής των ζώων εντός 48 ωρών από τη σφαγή.

Σε ισχύ εξακολουθεί να παραμένει η απαγόρευση των μετακινήσεων αιγοπροβάτων –αμνοεριφίων για αναπαραγωγή ,πάχυνση και η άµεση σφαγή αιγοπροβάτων εκτός της Νήσου Λέσβου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για παιδική χαρά στο Μεσαγρό Γέρας

Στον ίδιο σχεδιασμό και οι παιδικές χαρές σε Πλακάδο και Σκόπελο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»