× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια υπέροχη βραδιά κλασικής μουσικής στη Μόρια!

Σήμερα στις 8 το απόγευμα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Culutre 4 All» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2020

Μια υπέροχη βραδιά κλασικής μουσικής στη Μόρια!
' χρόνος ανάγνωσης

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Culutre 4 All» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας παρουσιάζουν την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 στις 8 βραδιά κλασικής μουσικής με τίτλο «Classical Music Night».

Αναφερόμενη στην εκδήλωση, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε για την συνεργασία αυτή: «Η στήριξη δράσεων φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που στόχο έχουν να αναδείξουν την διαχρονικότητα της πολιτιστικής ταυτότητάς τους, αποτελεί βασική επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής και βασικό στόχο της πολιτιστικής της δράσης, με απώτερο σκοπό την προβολή των νησιών και την αναβάθμισή τους σε προορισμούς θεματικού τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Πολιτιστικό σωματείο “Culture for All” και τον Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας σε συνεργασία με το Διεθνές Σωματείο Gina Bachauer παρουσιάζουμε μια μουσική Βραδιά αφιερωμένη στον Ludwig van Beethoven, με ευκαιρία τα 250 χρόνια από την γέννησή του. Είναι μια κοινή προσπάθεια προκειμένου να αναδείξουμε το μαγευτικό αυτό τοπίο, όπου αρμονικά συνυπάρχει η φυσική ομορφιά με τις Καμάρες του Υδραγωγείου του 2ου μεταχριστιανικού αιώνα, ως ένα προορισμό για το μουσικόφιλο κοινό όχι μόνο της Λέσβου αλλά και της Ευρώπης.


Ευχαριστούμε τους φορείς για την άψογη συνεργασία, τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους και προσκαλούμε τους κατοίκους του νησιού σε μια μαγευτική μουσική βραδιά. Η Μόρια συνεχίζει να υπάρχει σε πείσμα όλων των δυσκολιών και να παράγει πολιτισμό!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η κ. Μαριάνθη Μακρή, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας και η κ. Αγλαϊα Αρχοντίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου “Culture 4 All” δήλωσαν:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την έμπρακτη στήριξή της στην κοινή μας προσπάθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης “Classical Music Night”.

Η Μόρια συνεχίζει να παράγει πολιτισμό παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η περιοχή Καμάρες (Υδατογέφυρα) στη Μόρια αποτελούν ένα τοπίο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους. Το μνημείο Καμάρες, που εντυπωσίασε με την μεγαλοπρέπειά του τους Μυτιληνιούς, αποτελεί τμήμα του υδραγωγείου που κατασκευάστηκε το δεύτερο μεταχριστιανικό αιώνα για να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της Μυτιλήνης, που την εποχή εκείνη ήταν ένα μεγάλο πολυάνθρωπο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος συνεργαζόμενοι πρώτη φορά με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer παρουσιάζουμε την μουσική αυτή βραδιά και ευελπιστούμε στην συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

Το πρώτο μερος της βραδιάς περιλαμβάνει Συναυλία με την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Δημήτρη Χατζηγιαννάκη και την συνοδεία κιθάρας του Χρήστου Κονσολάκη.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα γίνει αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven (1771-1827) με την ευκαιρία των 250 χρόνων από την γέννησή του με έργα δικά του και άλλων συνθετών του 19ου αιώνα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμμετέχουν βραβευμένοι σολίστ του Διεθνούς Σωματείου Gina Bahauer.
ΠΙΑΝΟ – Παναγιώτης Τροχόπουλος, Ελευθεριος Μισγίρης
ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ –Ανδρεας Κερκέζος
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ –Αλέξανδορς Σιουπούλης , Μαρία Έλλη Πετρίδη
ΒΙΟΛΙ – Χριστόφορος Πετρίδης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι

Το φωνητικό σύνολο GITAMO παρουσιάζει ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα στη γυναικεία φύση την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 20:30
Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο

Από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μνημείων στις 18 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Αντιπροσωπευτικά έργα από τη συλλογή του Μουσείου Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη παρουσιάζονται έως το τέλος Μαΐου
Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα

Η Σκάλα Πολιχνίτου μέσα από τον φακό του Γιώργου Αράπογλου στην Αθήνα
Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία

Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία
Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία
ΒΙΒΛΙΟ

«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Άρη Σπέρκου, καθώς και η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης
«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»
ΒΙΒΛΙΟ

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γυναίκα

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Κοκκινογένη με τίτλο «Ιστορίες του Φεγγαριού»
Με το βλέμμα στραμμένο στη Γυναίκα
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Μπιτσκόμπερ»

Την Κυριακή 8 και την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 9.15 το βράδυ
Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Μπιτσκόμπερ»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μυτιλήνη γίνεται κέντρο μουσικής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2026

Νέοι μουσικοί, μαθητές και απόφοιτοι Ωδείων συμμετέχουν σε masterclass με τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο, τον Θανάση Αποστολόπουλο και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο πλαίσιο του 3ου Μουσικού Φεστιβάλ
Η Μυτιλήνη γίνεται κέντρο μουσικής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2026