× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δυο από τους πρώτους εννέα από τη Λέσβο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοίνωσαν την πρώτη ομάδα υποψήφιων ευρωβουλευτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019

Δυο από τους πρώτους εννέα από τη Λέσβο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη ομάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών. Ανάμεσα τους δυο πολίτες της Λέσβου, ο Μιχάλης Μπάκας και ο Σωτήρης Χτούρης. Οι υπόλοιπο είναι οι Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μανώλης Βέμης, Δημήτρης Πασχάλης, Μαρία Πετεινάκη, Έλενα Μπότση, Νικόλας Καλαποθαράκος και Νίκος Αναστασόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα βιογραφικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα:
Ο Μιχάλης Μπάκας, γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 28 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση ενώ ερευνητικά έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική.

Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες, συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε φορείς και σχολεία. Τον ελεύθερο του χρόνο φωτογραφίζει, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να συμβάλλει στη συνδιαμόρφωση της κρίσιμης μάζας πολιτών που θα μπορέσουν στην πράξη να στηρίξουν πολιτικές με οικολογικό πρόσημο μέσα στη κοινωνία. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007, συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ), συν-συντονιστής στην ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΟΠ, τέως περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου (2013-14) με τον Οικολογικό Άνεμο ενώ έχει διατελέσει και εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (2016-2018).

Ο Σωτήρης Χτούρης είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ξεκίνησε την επιστημονική και πολιτική του ενασχόληση με την Οικολογία στη Γερμανία από τα φοιτητικά του χρόνια. Βασικό του ενδιαφέρον είναι ο συνδυασμός της οικολογίας με την κοινωνική δράση, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανεργία των νέων. Ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα. Είναι επίσης οικο-αγρότης και Πρόεδρος της ΚοινΣεπ «Δημιουργία»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου