× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μυτιλήνη τίμησε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση

Μουσική, αφηγήσεις και προσφορά ενώθηκαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο Δημοτικό Θέατρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2026

Η Μυτιλήνη τίμησε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μνήμη και μουσική είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, τον Πολιτιστικό Καλλιτεχνικό και Εκπαιδευτικό Σύλλογο Πρασίνου Λέσβου και το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Μυτιλήνης, αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία, συνδυάζοντας την παρουσίαση βιβλίου με ζωντανή μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μπιθικώτση με τίτλο «Και Πατέρας και Μύθος… Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922–2005», μέσα από την οποία το κοινό ταξίδεψε στη ζωή, την πορεία και την προσωπικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη. Με λόγο ζεστό και βαθιά ανθρώπινο, η ίδια μοιράστηκε προσωπικές μνήμες και στιγμές που ανέδειξαν όχι μόνο τον ερμηνευτή αλλά και τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο.

Τη μουσική διάσταση της εκδήλωσης ανέλαβε ο ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης, ο οποίος απέδωσε με ευαισθησία και σεβασμό τραγούδια που έχουν σημαδέψει την ελληνική μουσική ιστορία, χαρίζοντας στο κοινό στιγμές έντονης συγκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωριστή ήταν η συμβολή της Ορχήστρας Νέων και Παίδων του Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Μυτιλήνης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μήνα Παπανικολάου, ο οποίος με τη συνεχή προσφορά του στη μουσική εκπαίδευση καθοδηγεί και εμπνέει τη νέα γενιά μουσικών. Οι μαθητές της ορχήστρας απέδειξαν με την παρουσία τους το υψηλό επίπεδο δουλειάς και αφοσίωσης που χαρακτηρίζει το Ωδείο.

Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του Τμήματος Φωνητικής με δάσκαλο τον Πελοπίδα Πινέλλη, καθώς και των χορωδιών ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Ιππείου, υπό τη διεύθυνση της Ουρανίας Πρασίνου Δούκα, οι οποίες πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση με αρμονία και ποιότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου που έδωσαν το παρών, στηρίζοντας ενεργά αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία, αλλά και στους εκπαιδευτικούς του Ωδείου που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία της βραδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση είχε και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής ως μέσο προσφοράς και αλληλεγγύης.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, από τους συνδιοργανωτές και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως χορηγό, έως την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την παραχώρηση του χώρου και τους εργαζομένους του θεάτρου.

Παράλληλα, ευχαρίστησαν τους θεσμικούς εκπροσώπους που έδωσαν το παρών, τον Σεβασμιώτατο, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όλους όσοι στήριξαν με την παρουσία τους αυτή την ξεχωριστή πολιτιστική στιγμή.

Μια βραδιά που άφησε το δικό της αποτύπωμα, αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός παραμένει ζωντανός όταν υπηρετείται με αγάπη, συνεργασία και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος τίμησε τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας

Στο εξωκλήσι της στην Σκάλα Μυστεγνών
Πολύς κόσμος τίμησε τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό λεύκωμα για τον «Σάτυρο» της Αγιάσου

Με την επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού
Ψηφιακό λεύκωμα για τον «Σάτυρο» της Αγιάσου
ΒΙΒΛΙΟ

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης ο Μουτζούρης

«Εδώ πέρασα δημιουργικές ώρες ως παιδί»
Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης ο Μουτζούρης
ΒΙΒΛΙΟ

«Το όνομά μου είναι Δούναβης»

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, στο Book and Art ο γνωστός συγγραφέας Κώστας Ακριβός θα συνομιλήσει με τον φιλόλογο και συγγραφέα Παναγιώτη Σκορδά την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 20:00
«Το όνομά μου είναι Δούναβης»
ΒΙΒΛΙΟ

«Οι Κόρες του Αϊβαλιού»

Η Γεωργία Ανδριώτου παρουσιάζει στη Λέσβο το νέο της μυθιστόρημα
«Οι Κόρες του Αϊβαλιού»
ΘΕΑΤΡΟ

«Πέθανε η θεία, ΣΤΟΠ. Ελάτε, να κληρονομήσετε, ΣΤΟΠ.»

Ένα θεατρικό έργο που έκανε το κοινό στο Κάστρο Μυτιλήνης να γελάσει με την καρδιά του
«Πέθανε η θεία, ΣΤΟΠ. Ελάτε, να κληρονομήσετε, ΣΤΟΠ.»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανοίγει το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Δήμου Μυτιλήνης

Με «Τραγούδια γένους Θηλυκού». Μια μεγάλη μουσική βραδιά στο Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, αφιερωμένη στις γυναικείες μορφές που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανοίγει το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Δήμου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΒΛΙΟ

Δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης

Ώστε: «η βιβλιοθήκη να μείνει στα παιδιά ως κάτι ευχάριστο»
Δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

«Κίτρινη Αζαλέα – Ροδόδεντρο ποίησης»

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Εύας Αρβανίτη – Μιχαλοπούλου στη Μυτιλήνη
«Κίτρινη Αζαλέα – Ροδόδεντρο ποίησης»
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Εκδήλωση με την συγγραφέα Ειρήνη Βεκρή στο Αιβαλί

Στο Αϊβαλί, λίγο πιο πέρα από το Στέκι του Μπαλή
Εκδήλωση με την συγγραφέα Ειρήνη Βεκρή στο Αιβαλί
ΜΟΥΣΙΚΗ

Θερμή υποδοχή για Stavento και Daphne Lawrence στη Μυτιλήνη

Η πρώτη συναυλία του Λεσβιακού Καλοκαιριού συγκέντρωσε εκατοντάδες θεατές στο Θέατρο Κάστρου
Θερμή υποδοχή για Stavento και Daphne Lawrence στη Μυτιλήνη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η σύγχρονη τέχνη συναντά τη Λέσβο στην έκθεση «Spectral»

Η K-Gold Temporary Gallery εγκαινιάζει στις 25 Ιουλίου μια διεθνή ομαδική έκθεση με έργα κορυφαίων δημιουργών
Η σύγχρονη τέχνη συναντά τη Λέσβο στην έκθεση «Spectral»