× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ακροδεξιά στηρίζει τους λίγους έναντι των πολλών

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – πολιτική παρέμβαση για την ακροδεξιά στην Ευρώπη με ομιλητές Σ. Κούλογου, Π. Ρήγα και Γ. Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019

Η ακροδεξιά στηρίζει τους λίγους έναντι των πολλών

Σημαντική πολιτική εκδήλωση ήταν αυτή με διοργανωτή την οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και με θέμα «η άνοδος της ακροδεξιάς. Ποια Ευρώπη θέλουμε». Στη διάρκεια της, καταδείχτηκε από τους ομιλητές ότι «η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν οφείλεται στο προσφυγικό αλλά στην οικονομική εξαθλίωση των πολιτών από το 2009 ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση αυτή ήταν ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ενώ παρεμβάσεις υπήρξαν από τους παρόντες στην εκδήλωση Παναγιώτη Ρήγα αναπληρωτή Υπουργό εθνικής άμυνας, Γιώργο Πάλλη βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Μπουρνού Προϊστάμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού.

Όπως τόνισε ο κ. Κούλογλου, το προσφυγικό χρησιμοποιήθηκε για να καθοδηγήσει κατασκευασμένο μίσος αλλά και την άγνοια των πολιτών. «Η κοινωνική βάση που διαμορφώνει την οργή απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είναι η μεγάλη πτώση του εισοδήματος των πολιτών. Βάση που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά σε ολόκληρη της Ευρώπη. Το προσφυγικό λειτούργησε ως καταλύτης για να φανούν όλοι αυτοί σε ένα σκηνικό που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι» τόνισε.

Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάσθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα το 2009 η Χρυσή Αυγή πήρε πανελλαδικά 19.000 ψήφους. Μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας όμως, οι δυνάμεις της αυξήθηκαν σε 440.000 στις εθνικές εκλογές το 2012, πολύ πριν την έξαρση του προσφυγικού στη χώρα. Επίσης πολύ ενδιαφέρον όπως αναφέρεται σήμερα και στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ είναι ότι η ακροδεξιά είτε στο ευρωκοινοβούλιο είτε στις χώρες όπου κυβερνά, ψηφίζει κατά των πολλών και υπέρ των λίγων. Όπως για παράδειγμα στην Αυστρία που ψήφισε την επαναφορά του 12ωρου αντί του 8ωρου στην εργασία, ενώ στην ευρωβουλή δεν ψήφισε νόμους υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, των νέων εργαζόμενων και της προστασίας του περιβάλλοντος και της μητρότητας. Πολλές μάλιστα από αυτές τις προτάσεις καταψήφισε και η Νέα Δημοκρατία είπε ο κ. Κούλογλου. Ιδιαίτερα τονίσθηκε πως στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τις περισσότερες ερωτήσεις, 140 στον αριθμό, υπέρ των εφοπλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απάντηση πρέπει να είναι η συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων είπε ο κύριος Κούλογλου, ήδη υπάρχει συνεργασία –συμμαχία βουλευτών σοσιαλιστών- πρασίνων. Το πρόγραμμα όμως που πρέπει να παρουσιάσει αυτή η συμμαχία, είναι ένα πρόγραμμα που να αντιμετωπίζει τις αιτίες. Ανατροπή λιτότητα, συγκεκριμένο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας, μισθό αξιοπρέπειας και όχι βασικό μισθό, φορολόγηση πολυεθνικών».
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις (βλέπε σχετικό βίντεο) ενώ των εισηγήσεων ακολούθησε ένας πολύ σημαντικός διάλογος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού