× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Λέσβος ταξιδεύει στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ

Προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στη Γερμανία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019

Η Λέσβος ταξιδεύει στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ

Μεγάλη ήταν η προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στην Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ, την μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με συμμετοχή περισσότερων από 160.000 επισκεπτών και 10.000 εκθετών από 181 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πλαίσια της έκθεσης ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων καθηγητής Νίκος Ζούρος πραγματοποίησε σειρά συνεντεύξεων, παρουσιάσεων σε επαγγελματίες του τουρισμού και συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του διεθνούς τουρισμού με θέμα την προώθηση των Γεωπάρκων ως βιώσιμων τουριστικών προορισμών ποιότητας.

Η παρουσίαση της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους πραγματοποιήθηκε από κοινού με τα υπόλοιπα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO σε ειδικό περίπτερο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την έκθεση στην μεγάλη αίθουσα «Τουρισμός Περιπέτειας – Υπεύθυνος Τουρισμός»

Ενδιαφέρον…
Σύμφωνα με τον κ. Ζούρο «το Απολιθωμένο Δάσος και η Λέσβος προκάλεσαν το ενδιαφέρον τόσο στους εμπορικούς επισκέπτες και ειδικούς που ασχολούνται με τον τουρισμό όσο και στους απλούς επισκέπτες. Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον για τις εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες που οργανώνονται στο Γεωπάρκο Λέσβου (Ορεινή ποδηλασία, ορεινό τρέξιμο, ιστιοπλοΐα, κλπ). Το πληροφοριακό υλικό στη γερμανική και αγγλική γλώσσα που διανεμήθηκε για το Απολιθωμένο Δάσος και τη Λέσβο, έγινε ανάρπαστο».
Το παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων διοργάνωσε επίσης με επιτυχία συνέντευξη τύπου για τον εορτασμό της 15ης επετείου των δραστηριοτήτων των γεωπάρκων της UNESCO με στόχο την προώθησή τους ως προορισμούς βιώσιμου τουρισμού. Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του Δικτύου ως προορισμοί βιώσιμου τουρισμού, παρουσίαση των γερμανικών γεωπάρκων,και ειδικών προγραμμάτων ανάδειξης τους.

«Τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή στην ΙΤΒ ήταν εξαιρετικά θετικά καθώς το Απολιθωμένο Δάσος και η Λέσβος προκάλεσαν το ενδιαφέρον τόσο στους εμπορικούς επισκέπτες, και ειδικούς που ασχολούνται με τον τουρισμό όσο και στους απλούς επισκέπτες» λέει ο εκ των πρωταγωνιστών της Λεσβιακής συμμετοχής στην έκθεση καθηγητής Νίκος Ζούροε, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Και συνεχίζει «Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή τους στη συνέντευξη Τύπου και τις παρουσιάσεις που υλοποιήθηκαν αύξησαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού και τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO κατάφεραν στο μέγιστο να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της παρουσίας τους στην ITB για να προβάλουν το προφίλ και την προβολή τους, να συζητήσουν με κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς, να παρουσιαστούν στην τουριστική αγορά και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης