× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερ.Χιωτέλλη «Ακραίες ομάδες προσπαθούν να διχάσουν την τοπική κοινωνία»

Κάλεσμα σε Παρασκευαίδη,Μαμάκο, Ζαφειρίου να πάρουν θέση για τον σταυρό στο Απελή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019

Ερ.Χιωτέλλη «Ακραίες ομάδες προσπαθούν να διχάσουν την τοπική κοινωνία»

Kάλεσμα στους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους Μυτιλήνης να πάρουν θέση για τις προσπάθειες που καταβάλει μια μικρή ομάδα ακραίων να διχάσει την τοπική κοινωνία απευθύνει η υποψήφια δήμαρχος Εριφύλη Χιωτέλλη. Παράλληλα στιγματίζει την πολιτική νομιμοποίηση που έδωσε ο Στρατής Κύτελης με την παρουσία του στον αγιασμό της Κυριακής επισημαίνοντας ότι «με την παρουσία του στην τελετή, κάνει απολύτως καθαρό με ότι συμφωνεί με το «νόημα» και «προσανατολισμό» της συγκεκριμένης «πολιτικής πράξης» και ταυτίζεται απόλυτα με όσους επιζητούν τον διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εριφύλλης Χιωτέλλη έχει ως ακολούθως:«Πριν από λίγες ημέρες, το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κύτελη κ. Κουτσαντωνης είχε δηλώσει, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι η τοποθέτηση του, υπερμεγέθους σταυρού, στου Απελή,"είναι μια πολιτική πράξη".

Τότε είχαμε πει πώς η προσπάθεια μιας μικρής ομάδας ακραίων να διχάσει την τοπική μας κοινωνία, εκμεταλλευόμενη πολιτικά, ενόψει των δημοτικών εκλογών, τα θρησκευτικά και τα εθνικά σύμβολα, είναι επικίνδυνη ενώ καλέσαμε τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ, κ. Κύτελη, να πάρει ξεκάθαρα θέση.

Λίγες ημέρες μετά, ο, εκ Χίου, κατασκευαστής του «υπερμεγέθους σταυρού», ήταν αυτός που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα βουλευτή της ΧΑ ως υποψηφίου περιφερειάρχη Β. Αιγαιου. Με αυτό τον τρόπο, η, κατά τον κ Κουτσαντώνη "πολιτική πράξη" της τοποθέτησής του, αποκτά συγκεκριμένο νόημα και προσανατολισμό. Περιμέναμε ματαίως από τον κ. Κύτελη, έστω και τότε να πάρει θέση. Εξακολουθούσε να παραμένει άφωνος και άφαντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή, ο κ. Κύτελης εμφανίστηκε στην «τελετή αγιασμού» αυτού του "υπερμεγέθους κατασκευάσματος". Είναι προφανές, ότι ο κ. Κύτελης, ο οποίος από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του δεν έχει πει ούτε μια λέξη για το πρόγραμμα του για τον Δήμο Μυτιλήνης, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις δηλώσεις του υποψήφιου του, ούτε να κάνει ότι δεν ξέρει τα έργα και τις ημέρες του, εκ' Χίου, «κατασκευαστή».

Αντίθετα: Με την παρουσία του στην τελετή, κάνει απολύτως καθαρό με ότι συμφωνεί με το «νόημα» και «προσανατολισμό» της συγκεκριμένης «πολιτικής πράξης» και ταυτίζεται απόλυτα με όσους επιζητούν τον διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας.Είναι ανάγκη, τώρα, οι πάντες και κυρίως οι διεκδικητές της δημαρχίας του νέου Δήμου Μυτιλήνης να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Εμείς, είμαστε απόλυτα αντίθετοι και αντίθετες με αυτούς που χρησιμοποιούν τα σύμβολα, είτε τους κάνουν πλάτη και δεν διστάζουν να σπείρουν τον διχασμό, προκειμένου να προσεταιριστούν τους ψήφους της ακροδεξιάς. Είμαστε με την δημοκρατική ομαλότητα και δεν θα επιτρέψουμε στην ακροδεξιά να αποκτήσει ρόλο «ρυθμιστή» στην τοπική μας κοινωνία. Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου, ότι και η κ. Τσιριγώτη, έχει την ίδια θέση.

Τώρα πρέπει να μιλήσουν και ο κ. Μαμάκος, Παρασκευαίδης και Ζαφειρίου»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Κάτω τα χέρια από το φράγμα Ερεσού»

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το στολίδι της Μυτιλήνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών προς τιμή του Αγίου Θεράποντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Μάης δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Λέσβο και θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κελσίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο