× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έχασαν την κόρη τους και αναζητούν την αλήθεια

Ανείπωτη θλίψη για το θανάσιμο τροχαίο, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τη σορό του μονάκριβου παιδιού τους από την Κρήτη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/8/2020

Έχασαν την κόρη τους και αναζητούν την αλήθεια
Το σημείο του θανάσιμου τροχαίου στο Ρέθυμνο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ένα τραγικό ταξίδι έκαναν γονείς από τη Μυτιλήνη τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του μονάκριβου παιδιού τους, της 23χρονης κόρης τους, Δήμητρας- Παναγιώτας που σπούδαζε στο Ρέθυμνο.

Ο θάνατος της κοπέλας σε θανάσιμο τροχαίο γράφτηκε σε πηχυαίους τίτλους στα κρητικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ασχολούνται έως σήμερα με τον τραγικό θάνατο που συγκλονίζει και τη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή το πρωί, η 23χρονη έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο, οδηγώντας μηχανάκι το οποίο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα η ίδια, όπως διαβάζουμε στον κρητικό Τύπο να βρεθεί στο οδόστρωμα και να υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά της, χωρίς να μπορέσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο άμεσα, να βοηθήσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, καθώς και ότι η 23χρονη κατευθύνονταν στις φοιτητικές κατοικίες, όπου διέμενε για πέντε χρόνια.

Η έκκληση του πατέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας της 23χρονης, Γ. Δ., ο οποίος μίλησε επωνύμως μέσα στον πόνο του με τα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» την Τρίτη, λίγο πριν αναχωρήσει με την σύζυγό του και την σορό της κόρης τους από το Ρέθυμνο, έκανε έκκληση σε όποιον μπορεί να είδε κάτι σχετικά με το τροχαίο της μοναχοκόρης του, το πρωινό της Κυριακής, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Όπως επίσης απευθύνεται στο κατάστημα που μπήκε για τελευταία φορά λίγο πριν το άδικο τέλος της η 23χρονη και πήρε φαγητό σε πακέτο, ζητώντας να καταθέσουν στην αστυνομία οι υπάλληλοι που την εξυπηρέτησαν αν ήδη δεν το έχουν κάνει, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσουν το έργο της προανάκρισης.

Ο κ.Γ. Δ. όμως θέλησε να κάνει ακόμη μια έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία:

«Πήγα στο σημείο που έχασε το παιδί μου τη ζωή του. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό το κακό. Έχω προβληματισμούς για το τι συνέβη αλλά δεν θα πω τίποτα τώρα. Θα περιμένω να κάνει τη δουλειά της η τροχαία και η αστυνομία και πιστεύω ότι θα την κάνουν σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαπίστωσα όμως πως εκεί που άφησε την τελευταία πνοή της η κόρη μου είναι ένα επικίνδυνο σημείο. Ένα σημείο χωρίς σήμανση και φωτισμό, με κάγκελα σιδερένια να προεξέχουν. Υπάρχει μια πινακίδα με την οδό, αυτή βλέπουν οι οδηγοί ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Χρήσιμη αλλά πιο χρήσιμη θα ήταν μια πινακίδα που να φωτίζεται με τα φώτα των αυτοκινήτων. Παρακαλώ πολύ, κάνω έκκληση στον δήμο σας ή σε όποιον άλλο είναι αρμόδιος, να διορθώσουν, να αποκαταστήσουν το σημείο. Το παιδί μου έφυγε. Στην μνήμη του ας φροντίσουν να τοποθετήσουν μια φωσφορίζουσα πινακίδα και να αφαιρέσουν τα σίδερα από το σημείο που επίσης είναι εγκληματικά επικίνδυνα και δεν κατάλαβα για πιο λόγο βρίσκονται εκεί. Δεν πρέπει να κινδυνεύσουν ή και να χαθούν άνθρωποι. Ζητώ αυτό το ελάχιστο για τα νέα παιδιά».

Ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας παρά τον πόνο και την θλίψη του απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στην Αστυνομία – Τροχαία Ρεθύμνου για την ανθρωπιά και την ευαισθησία με την οποία χειρίστηκαν το τραγικό γεγονός αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή για την επικοινωνία της μαζί του προκειμένου να συλλυπηθεί την οικογένεια.

Η εφημερίδα αναφέρει: Μοναχοπαίδι η Δήμητρα-Παναγιώτα, ήρθε στο Πανεπιστήμιο να σπουδάσει και να εκπληρώσει τα όνειρά της. Ταυτόχρονα εργαζόταν για να συνδράμει στα φοιτητικά της έξοδα και να μην επιβαρύνονται οι γονείς της. Φέτος θα έπαιρνε το πτυχίο της. Η ζωή της και τα όνειρά της σταμάτησαν πρόωρα και άδικα. Έμειναν στον δρόμο, εκεί στην διασταύρωση της οδού Σταμαθιουδάκη με την οδό Ακρωτηρίου (που οδηγεί στις ταβέρνες), λίγο πριν το στρατόπεδο. Συνετή οδηγός μοτοποδηλάτου η Δήμητρα, δεν έτρεχε και φορούσε πάντα κράνος, όπως φορούσε και το πρωί της Κυριακής, επισημαίνει η οικογένειά της.

Αδιευκρίνιστο τι συνέβη σε κείνο το σημείο του δρόμου και η 23χρονη φοιτήτρια βγήκε από την κανονική πορεία της, το μηχανάκι της έφυγε δεξιά, χτύπησε σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό παρτέρι, γύρισε αριστερά το μοτοποδήλατο, ενώ το σώμα του κοριτσιού εκτινάχθηκε στο συρμάτινο πλέγμα και στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά του Μανταμάδου στέλνουν μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους

Με παιχνίδια, δημιουργικές δράσεις και το σύνθημα «Κτηνοτρόφοι δυνατοί κρατάνε τη Λέσβο ζωντανή» πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Μανταμάδου
Τα παιδιά του Μανταμάδου στέλνουν μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη στη Γέρα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη

Γνωστός επαγγελματίας της περιοχής και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία
Θλίψη στη Γέρα για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στις δηλώσεις του Γιώργου Κατζανού

Κάνουν λόγο για προσβολή της προσωπικότητας και του έργου των εργαζομένων και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν φαινόμενα απαξίωσης και εκφοβισμού
Σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στις δηλώσεις του Γιώργου Κατζανού
ΧΩΡΙΑ

Νέο πρόσωπο για το γήπεδο Αφάλωνα

Σε εξέλιξη το έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων με παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής
Νέο πρόσωπο για το γήπεδο Αφάλωνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φτερά για τη Λέσβο από το 2027 με απευθείας πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη

Η Μυτιλήνη εντάσσεται στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σητεία, ενισχύοντας τη σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με τη Θράκη και την Κρήτη
Φτερά για τη Λέσβο από το 2027 με απευθείας πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης

Μετέφερε στην Αθήνα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Λέσβου και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Οι δημότες πληρώνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους στον Δήμο Μυτιλήνης»

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης μιλά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το νερό, τον αφθώδη πυρετό, τα έργα του Δήμου και τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση
«Οι δημότες πληρώνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους στον Δήμο Μυτιλήνης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης

Με στόχο να μπει φρένο στην άμεση ή έμμεση κτήση και μεταβίβαση δικαιωμάτων σε ακίνητα στις περιοχές αυτές
Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης
ΧΩΡΙΑ

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου

Καίει ξερά χόρτα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;

Ερωτήματα μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Νέα Αριστερά. Δήλωση του Στρατή Νικολάου υπεύθυνου αγροτικού της Νέας Αριστεράς στη Λέσβο
Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;
ΧΩΡΙΑ

Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και παραδίδονται για χρήση νέοι χώροι παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής σε Μεσαγρό, Σκόπελο και Πλακάδο
Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας

Εκδήλωση από συλλόγους και φορείς της Λέσβου με μήνυμα την ασφαλή οδήγηση και τη χρήση κράνους
Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας