× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έχασαν την κόρη τους και αναζητούν την αλήθεια

Ανείπωτη θλίψη για το θανάσιμο τροχαίο, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τη σορό του μονάκριβου παιδιού τους από την Κρήτη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/8/2020

Έχασαν την κόρη τους και αναζητούν την αλήθεια
Το σημείο του θανάσιμου τροχαίου στο Ρέθυμνο
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα τραγικό ταξίδι έκαναν γονείς από τη Μυτιλήνη τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του μονάκριβου παιδιού τους, της 23χρονης κόρης τους, Δήμητρας- Παναγιώτας που σπούδαζε στο Ρέθυμνο.

Ο θάνατος της κοπέλας σε θανάσιμο τροχαίο γράφτηκε σε πηχυαίους τίτλους στα κρητικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ασχολούνται έως σήμερα με τον τραγικό θάνατο που συγκλονίζει και τη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή το πρωί, η 23χρονη έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο, οδηγώντας μηχανάκι το οποίο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα η ίδια, όπως διαβάζουμε στον κρητικό Τύπο να βρεθεί στο οδόστρωμα και να υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά της, χωρίς να μπορέσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο άμεσα, να βοηθήσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, καθώς και ότι η 23χρονη κατευθύνονταν στις φοιτητικές κατοικίες, όπου διέμενε για πέντε χρόνια.

Η έκκληση του πατέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας της 23χρονης, Γ. Δ., ο οποίος μίλησε επωνύμως μέσα στον πόνο του με τα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» την Τρίτη, λίγο πριν αναχωρήσει με την σύζυγό του και την σορό της κόρης τους από το Ρέθυμνο, έκανε έκκληση σε όποιον μπορεί να είδε κάτι σχετικά με το τροχαίο της μοναχοκόρης του, το πρωινό της Κυριακής, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Όπως επίσης απευθύνεται στο κατάστημα που μπήκε για τελευταία φορά λίγο πριν το άδικο τέλος της η 23χρονη και πήρε φαγητό σε πακέτο, ζητώντας να καταθέσουν στην αστυνομία οι υπάλληλοι που την εξυπηρέτησαν αν ήδη δεν το έχουν κάνει, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσουν το έργο της προανάκρισης.

Ο κ.Γ. Δ. όμως θέλησε να κάνει ακόμη μια έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία:

«Πήγα στο σημείο που έχασε το παιδί μου τη ζωή του. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό το κακό. Έχω προβληματισμούς για το τι συνέβη αλλά δεν θα πω τίποτα τώρα. Θα περιμένω να κάνει τη δουλειά της η τροχαία και η αστυνομία και πιστεύω ότι θα την κάνουν σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαπίστωσα όμως πως εκεί που άφησε την τελευταία πνοή της η κόρη μου είναι ένα επικίνδυνο σημείο. Ένα σημείο χωρίς σήμανση και φωτισμό, με κάγκελα σιδερένια να προεξέχουν. Υπάρχει μια πινακίδα με την οδό, αυτή βλέπουν οι οδηγοί ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Χρήσιμη αλλά πιο χρήσιμη θα ήταν μια πινακίδα που να φωτίζεται με τα φώτα των αυτοκινήτων. Παρακαλώ πολύ, κάνω έκκληση στον δήμο σας ή σε όποιον άλλο είναι αρμόδιος, να διορθώσουν, να αποκαταστήσουν το σημείο. Το παιδί μου έφυγε. Στην μνήμη του ας φροντίσουν να τοποθετήσουν μια φωσφορίζουσα πινακίδα και να αφαιρέσουν τα σίδερα από το σημείο που επίσης είναι εγκληματικά επικίνδυνα και δεν κατάλαβα για πιο λόγο βρίσκονται εκεί. Δεν πρέπει να κινδυνεύσουν ή και να χαθούν άνθρωποι. Ζητώ αυτό το ελάχιστο για τα νέα παιδιά».

Ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας παρά τον πόνο και την θλίψη του απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στην Αστυνομία – Τροχαία Ρεθύμνου για την ανθρωπιά και την ευαισθησία με την οποία χειρίστηκαν το τραγικό γεγονός αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή για την επικοινωνία της μαζί του προκειμένου να συλλυπηθεί την οικογένεια.

Η εφημερίδα αναφέρει: Μοναχοπαίδι η Δήμητρα-Παναγιώτα, ήρθε στο Πανεπιστήμιο να σπουδάσει και να εκπληρώσει τα όνειρά της. Ταυτόχρονα εργαζόταν για να συνδράμει στα φοιτητικά της έξοδα και να μην επιβαρύνονται οι γονείς της. Φέτος θα έπαιρνε το πτυχίο της. Η ζωή της και τα όνειρά της σταμάτησαν πρόωρα και άδικα. Έμειναν στον δρόμο, εκεί στην διασταύρωση της οδού Σταμαθιουδάκη με την οδό Ακρωτηρίου (που οδηγεί στις ταβέρνες), λίγο πριν το στρατόπεδο. Συνετή οδηγός μοτοποδηλάτου η Δήμητρα, δεν έτρεχε και φορούσε πάντα κράνος, όπως φορούσε και το πρωί της Κυριακής, επισημαίνει η οικογένειά της.

Αδιευκρίνιστο τι συνέβη σε κείνο το σημείο του δρόμου και η 23χρονη φοιτήτρια βγήκε από την κανονική πορεία της, το μηχανάκι της έφυγε δεξιά, χτύπησε σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό παρτέρι, γύρισε αριστερά το μοτοποδήλατο, ενώ το σώμα του κοριτσιού εκτινάχθηκε στο συρμάτινο πλέγμα και στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης