× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασπίδα: «Πρακτική του οδοστρωτήρα στην εστίαση»

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Μυτιλήνης, με αφορμή τη συζήτηση για τα ωράρια, ζητά να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2020

Ασπίδα: «Πρακτική του οδοστρωτήρα στην εστίαση»

Με ανακοίνωσή της η «Ασπίδα», ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Μυτιλήνης, καταφέρεται ενάντια στην επιχειρούμενη εφαρμογή περιοριστικού μέτρου στα ωράρια του κλάδου από την πολιτεία, σύμφωνα με όσα ακούγονται ολό και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, ζητώντας άμεσα συνάντηση της Κυβέρνησης με τα αρμόδια όργανα της Εστίασης. «Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη», επισημαίνει η «Ασπίδα», κάνοντας επίσης λόγο για απουσία συνεργασίας μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων, παρότι από την πλευρά του κλάδου υπάρχει διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά: «Η Εστίαση για άλλη μια φορά έχει βρεθεί στο επίκεντρο των τελευταίων εξελίξεων και παρόλο που έχει χτυπηθεί, πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα και που ακόμα περιμένει τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση στους βασικούς πυλώνες στήριξης (Επιδότηση Ασφαλιστικών Εισφορών, Μονοψήφιο συντελεστή ΦΠΑ κ.α), ακούγεται ότι θα θεσπιστεί ωράριο μέχρι τις 23:00 σε όλο τον κλάδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση συνάντηση με τα αρμόδια όργανα της Εστιασης ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό.

Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Πριν καταδικάσουμε τις παραβατικες συμπεριφορες, ας αναλογισθούμε και τι ποσοστό αυτής της συμπεριφοράς αντιστοιχεί σε όλους. Γι' αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε ισοπεδωτική λογική και πρακτική του οδοστρωτήρα. Είναι υπόθεση όλων και έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Λάθη έχουν γίνει εκατέρωθεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήρθε η ώρα να χτίσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και δημιουργίας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων και να θέσουμε νέες βάσεις για το μέλλον όλων μας.

Διάθεση υπάρχει, συνεργασία όχι. Ας γίνει η αρχή. Εμείς προς το παρόν είμαστε ακόμα εδώ!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή