× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πολιτισμός για όλους ‑Πολιτισμός παντού» στο ΦΟΜ

Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/3/2019

«Πολιτισμός για όλους ‑Πολιτισμός παντού» στο ΦΟΜ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο ΦΟΜ η εκδήλωση της Λαϊκή Συσπείρωση Λέσβου με θέμα «Πολιτισμός για όλους- Πολιτισμός παντού».  Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο του πολιτισμού καθώς και η σκηνοθέτης Μαρία Αϊβαλιώτου, η Μαρία Γκαρτζοπούλου καθηγήτρια μουσικής, η δικηγόρος Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης ο Αργύρης Χατζημαλλής, χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών και η Στρατούλα Χιώτη ηθοποιός-τραγουδίστρια.Το καλλιτεχνικό σκέλος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει η Μυρσίνη Κουτσκουδή, ο Στέφανος Φευγαλάς και η Στρατούλα Χιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σταύρος Τάσσος τόνισε ότι «η τέχνη είναι έννοια υποκειμενική επομένως έχει ταξικό πρόσημο με άλλα λόγια η τέχνη προωθεί τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, ημερεύει και ημερώνει τον άνθρωπο αλλά συγχρόνως του δίνει δύναμη να παλεύει για το σωστό και το δίκαιο». 

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαία Κυρίτση στη σύντομη παρέμβαση της επεσήμανε ότι «κάνουμε αυτή τη συζήτηση, σε ένα νησί που δικαίως ξεχωρίζει και για την ιστορία του, και για την παράδοσή του και για το λαϊκό του πολιτισμό, ο οποίος για δεκαετίες αναδεικνύει και υψώνει τη δυνατότητα του απλού, καθημερινού ανθρώπου να συμμετέχει, να διαπαιδαγωγεί, να διδάσκει». Παράλληλα η κ.Κυρίτση τόνισε ότι «εδώ και περίπου 30 χρόνια φαίνεται και μάλλον ισχύει ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού, της τέχνης, της διανόησης έχουν πάει ή στο περιθώριο ή έχουν μπει κι αυτοί στο μύλο της απόλυτης ενσωμάτωσης στο σύστημα της αγοράς, της ισοπέδωσης και της ομογενοποίησης».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης της η Αγλαία Κυρίτση έκανε κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Καλογήρου για την  χρηματοδότηση που δόθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση στην Ελάτα της Χίου «όπου επισκέπτες και ντόπιοι αναβίωσαν την ανήθικη ηθική της κρίσης  του Αγά... στην υποτιθέμενη γιορτή του χωριού την καθαρή Δευτέρα… Και η ξεφτίλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε δημοσιευμένη καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου, δεν αφορά στην κοπέλα, που ο καπιταλισμός και η ηθική του την εμπορεύεται πουλώντας την ομορφιά της, αλλά αυτών που εμφανίζονται ως θιασώτες ηθών και εθίμων και  προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη χρηματοδοτώντας μάλιστα αυτού του είδους, αγοραίες αντιλήψεις» κατέληξε η κ.Κυρίτση. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια