× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία «επίκαιρα»

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 24/1/2026

Βιβλία «επίκαιρα»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, κείμενο Φαίδων Κυριακού, εικόνες Γεωργία Ζάχαρη, από την υπέροχη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο, ''μικρές καληνύχτες''!
Αγαπώ αυτή τη σειρά, μέσα σε δέκα λεπτά ανάγνωσης μου φτιάχνει πάντα την διάθεση, φυσικά και σε όσα παιδιά ακούν την αφήγηση μου! Αυτή τη φορά σας προτείνω το συγκεκριμένο βιβλίο, μιας και αυτή την εποχή πολλά παιδιά είναι συναχωμένα για τα καλά, και πολλές τάξεις μισοάδειες!
Τούτος ο δράκος, έπασχε από ''συνάχι μοναξιάς''! Το καλύτερο γιατρικό για την '' συναχωμοναξιά του'', ήταν η καλή παρέα! Φάρμακο ιδανικό για πολλές περιπτώσεις! φυσικά χρειάζεται και ένας καλός γιατρός διατεθειμένος να βρει λύση στο πρόβλημα! Τι ακριβώς εννοώ; Διαβάστε το και θα καταλάβετε! Μπορείτε και να το ακούσετε, αφού διαθέτει και QR code. ( Για παιδιά από 3 ετών).

Περιγραφή: Αν είσαι δράκος, έχεις μάθει να μη ζητάς τίποτα από κανέναν. Ποιος τολμά, άλλωστε, να σε πλησιάσει όταν μπορείς να τον κάνεις μια χαψιά; Κι όμως, όσο βαθιά κι αν είναι η φωλιά σου, οι δυσκολίες θα καταφέρουν να σε βρουν. Μια ιστορία για έναν δράκο που βρίσκει το θάρρος να ζητήσει βοήθεια - και για έναν γιατρό που βρίσκει το θάρρος να την προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο ΤΙΜΟΣ είναι άρρωστος, αγαπημένη σειρά για μικρά παιδιά! Στο πνεύμα της εποχής η επιλογή μου και καθόλου τυχαία! Αμυγδαλίτιδες, ωτίτιδες, και πολλά εμπύρετα παιδιά, ταλαιπωρούνται και μένουν σπίτι! Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει και δώρο έκπληξη για να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του το παιδί! Τα βιβλία και τα πάζλ άλλωστε είναι ιδανική συντροφιά για τα μικρούλια που είναι αρρωστούλια και στο σπίτι στα ζεστά και στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων! Το βιβλίο είναι σε κείμενο Εμανιέλ Μασονό, εικόνες Μελανί Κομπ, μετάφραση Εύη Γεροκώστα, από τις εκδόσεις Μίνωας! Είναι ότι πρέπει αν το μικρό σας ασθενεί! ( Για πιδιά2-4 ετών).

Περιγραφή: Μια ιστορία για τις μέρες που είμαστε αρρωστούληδες και τη ζεστή φροντίδα που μας βοηθά να γίνουμε καλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Βιβλίο ενηλίκων: ΗΘΟΣ-ΠΑΘΟΣ-ΛΟΓΟΣ, του Λεωνίδα Ι. Γαλάνη, όπως αναφέρει ο ίδιος το βιβλίο αυτό το έγραψε για να κάνει γνωστό ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ''Πώς ένας απλός στρατιώτης επηρέασε τη ζωή 10.000 ανθρώπων''! Μας αποκαλύπτει το μυστικό με την ελπίδα διαβάζοντας το να κατακτήσετε και εσείς τους δικούς σας στόχους ευδαιμονίας!
Από τις φράσεις του βιβλίου που ξεχώρισα: "Χρησιμοποιήστε τις λέξεις. Για να ζητήσετε συγνώμη, για να κάνετε κάποιον να χαμογελάσει, για να δείξετε την αγάπη σας, για να ομορφύνετε τη ζωή των λίγων, των περισσότερων, των μυρίων..."

Περιγραφή: Από την αρχαιότητα μέχρι το διάστημα. Από τον Σοπενάουερ μέχρι τον Μπρους Λι Από τη μουσική βιομηχανία μέχρι την άγρια ζούγκλα. Από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τον Μπάμπη. Το μυστικό, που ήταν κρυμμένο σε ένα εγχειρίδιο ρητορικής ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί! (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

*Τα βιβλία επιλέγει και προτείνει η Αθανασία Δαφιώτη, Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Νέο εργαστήρι βιβλιοδεσίας και εκτύπωσης από την tortuguita στη Μυτιλήνη

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν Origami Book και θα διακοσμήσουν τα εξώφυλλά τους με τεχνικές εκτύπωσης από καθημερινά αντικείμενα
Νέο εργαστήρι βιβλιοδεσίας και εκτύπωσης από την tortuguita στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ερχεται η «Χιονάτη: Επτά φωνές και ένα μήλο»

Μια ανατρεπτική παιδική παράσταση από την ΠασπARTού
Ερχεται η «Χιονάτη: Επτά φωνές και ένα μήλο»
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Γυναίκες Πουλιά» νέο ραντεβού με το κοινό

Μετά την επιτυχία του Μαρτίου το GITAMO επανέρχεται με δύο παραστάσεις που αναδεικνύουν τη γυναικεία φύση μέσα από τραγούδια και ιστορίες
«Γυναίκες Πουλιά» νέο ραντεβού με το κοινό
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πάει για Ιούνιο η εκδήλωση TETRAGATHOS III

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι καιρικές συνθήκες που προβλέπονται για την ημέρα εκείνη δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης
Πάει για Ιούνιο η εκδήλωση TETRAGATHOS III
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σμιλεμένες Ψυχές»
Φόρος τιμής στους ασθενείς της νόσου Χάνσεν στο Πλωμάρι
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης γνώρισαν το τσέλο

Δημιουργικές δράσεις και συναυλίες με τον τσελίστα Jakob Seel
Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης γνώρισαν το τσέλο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκλογές στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στις 6 Μαΐου

Κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Eξελεγκτικής Eπιτροπής
Εκλογές στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στις 6 Μαΐου
ΒΙΒΛΙΟ

Παραμύθια που αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Παραμύθια που αξίζει να διαβάσετε
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξανά το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας tortuguita

Απογευματινό σεμινάριο Zig-Zag Longstitch με περιορισμένες θέσεις
Ξανά το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας tortuguita