× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αν θέλουν οι Ολλανδοί να μας φτιάξουν Palais des Sports, όχι δομή υγείας»

Επιμένει ο Περιφερειάρχης να μη συνοδέψει την πρόεδρο της Δημοκρατίας στη νέα δομή, αλλά στην κοινότητα της Μόριας για να μιλήσει με ντόπιους

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 31/7/2020

«Αν θέλουν οι Ολλανδοί να μας φτιάξουν Palais des Sports, όχι δομή υγείας»
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα FM και στην εκπομπή «Ανθέων 99», όπου παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ανθή Παζιάνου για το προσφυγικό ζήτημα, τις αντιδράσεις των κατοίκων, τα έργα της Περιφερειακής Αρχής, την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας, τη χρηματοδότηση των τοπικών ΜΜΕ, την κοινωνική πολιτική, αλλά και το Σάρλιτζα.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με κατοίκους της Μόριας το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου. «Είχε δημιουργηθεί μια αναστάτωση από την επίσκεψη κάποιων τεχνικών από το Υπουργείο Μετανάστευσης, οι οποίοι κατηγορούνται ότι για επέκταση της δομής, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία μας εκεί μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσεως και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τεχνικοί του Υπουργείου ζήτησαν να νοικιάσουν κτήματα της περιοχής. Σε συζητήσεις που είχα με στελέχη της κυβέρνησης είχα καταλάβει ότι μετά την Καράβα ο όρος επίταξη δεν θα εμφανιζόταν ξανά. Παρόλα αυτά οι μηχανικοί δήλωσαν ότι ουδέποτε χρησιμοποίησαν την λέξη επίταξη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια των κατοίκων»

Όσον αφορά τις αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Μηταράκη στο «Ν», ο οποίος μίλησε για μια μικρή δομή στην Μόρια, ανέφερε πως το Υπουργείο προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και στο τι επιζητά η κοινή γνώμη, ενώ δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο επέκτασης της δομής, καθώς κύριο θέμα είναι η αποσυμφόρηση του νησιού». Παράλληλα, δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και θα δράσει ακριβώς, όπως και στην Καράβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την έλευση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο νησί και για την δήλωση του ότι δεν θα την συνοδεύσει αν αποφασίσει να επισκεφτεί το ΚΥΤ της Μόριας δήλωσε  ότι θα προτιμούσε να συνομιλήσει με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, ώστε να της παραθέσουν τους προβληματισμούς τους.  Ακόμα, για την δημιουργία της δομής υγείας πλησίον του ΚΥΤ επεσήμανε: «Δεν με βρίσκει σύμφωνο ότι το συγκεκριμένο κέντρο υγείας θα χρηματοδοτηθεί από ξένες χώρες για ένα ζήτημα που αφορά την πολιτεία μας. » Σχολίασε με χιούμορ ότι αν θέλουν οι Ολλανδοι, να φτιάξουν ένα Palais des Sports, για τους ντόπιους κατοίκους και όχι δομή υγείας.

Η τουριστική καμπάνια για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανέφερε ότι λειτουργεί πολύ θετικά, ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια πιο έντονη προβολή των νησιών με χρηματοδότηση των τοπικών ΜΜΕ με συγκεκριμένο αλγόριθμο. Όσον αφορά τα έργα που γίνονται σε διάφορα σημεία του νησιού και τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ ανέφερε ότι θα προχωρήσουν κανονικά μέσα στον χρόνο, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για υλοποίηση σημαντικών έργων σε περισσότερες περιοχές του νησιού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Στο περίμενε ξανά η Γεωργική Σχολή Ερεσού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με έργα, λογοδοσία και σχέδιο πορεύεται ο Δήμος Μυτιλήνης

Η ομιλία Χριστόφα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε το στίγμα της δημοτικής πολιτικής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία -Πού αναμένονται χιόνια
ΧΩΡΙΑ

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στο Πλωμάρι

Βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις σε Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Μελίντα και περιοχές του οικισμού
ΧΩΡΙΑ

Ζημιές στο οδόστρωμα της Εφταλούς

Υποχωρήσεις της ασφάλτου στον δρόμο προς Μόλυβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διατηρητέος ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι από τη Δευτέρα

Έναρξη εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο πλακόστρωτο από τη Λέσχη Βενιαμίν έως το κατάστημα Παύλου Κουβαρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αεροπλάνο έφθασε έως τη Λέσβο και επέστρεψε στην Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό επιφύλασσαν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τοποθέτηση της Κομνηνάκα για το νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Σφοδρή κριτική του ΚΚΕ για την εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους τις πιέσεις για σιωπή στα στρατόπεδα και τις διώξεις στρατιωτικών και φαντάρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολλά τα μποφόρ και την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο

Συστάσεις από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για ασφαλή πρόσδεση σκαφών και αποφυγή θαλάσσιων δραστηριοτήτων
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για νέα παιδική χαρά στον Πλακάδο Γέρας

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης περιλαμβάνει και τις παιδικές χαρές σε Μεσαγρό και Σκόπελο
ΧΩΡΙΑ

Κίνδυνος στον δρόμο Πλωμαρίου‑Μεγαλοχωρίου από ανεπιτήρητα άλογα

Έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές αυξημένη προσοχή καλούνται να δείξουν οι οδηγοί