× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσπάθεια ξενοδόχων για προσέλκυση πουλάκηδων από την Γαλλία

Η Λέσβος θα δώσει δυναμικό παρών στην έκθεση της Μιλούζ με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από αρχές Απρίλη ως τέλος Οκτώβρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2026

Προσπάθεια ξενοδόχων για προσέλκυση πουλάκηδων από την Γαλλία
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στον στρατηγικό σχεδιασμό για άνοιγμα της Λέσβου σε νέες τουριστικές αγορές αναφέρθηκε σε δήλωσή του στο «Ν» ο πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου Βασίλης Βογιατζής, υπογραμμίζοντας ότι η φετινή χρονιά εξελίσσεται πολύ καλά και δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για το μέλλον.

Όπως σημείωσε, η Λέσβος προχωρά με σταθερά και δυναμικά βήματα, αξιοποιώντας δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και τον συνολικό σχεδιασμό που αναπτύσσεται για την επόμενη χρονιά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναδειχθεί μέσα από μουσειακές και θεματικές δράσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, έχουν φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα και ενισχύουν το τουριστικό αποτύπωμα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βογιατζής ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της παρουσία σε τουριστική έκθεση στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μιλούζ. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για ένα πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από μια νέα αγορά, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί στον βαθμό που θα μπορούσε για τη Λέσβο.

Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων έχει θέσει ως προτεραιότητα και την προσπάθεια για απευθείας αεροπορική σύνδεση από τη Γερμανία. Αν και, όπως παραδέχθηκε, η προσπάθεια παρουσιάζει δυσκολίες, παραμένει ενεργή και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εξωστρέφειας. Όπως τόνισε, το μέλλον είναι μπροστά και ο βασικός στόχος είναι να έρθει περισσότερος κόσμος στη Λέσβο, να γνωρίσει το νησί και να απολαύσει τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη συμβολή της διαχρονικής παρουσίας του Απολιθωμένου Δάσους στις διεθνείς εκθέσεις, τόσο σε περιοδική όσο και σε σταθερή βάση. Σύμφωνα με τον κ. Βογιατζή, η προβολή του εναλλακτικού τουρισμού, όπως η παρατήρηση πουλιών, η βιοποικιλότητα, η μετανάστευση των πτηνών, οι ορχιδέες και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου, έχει δημιουργήσει απτό ενδιαφέρον από τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Το ενδιαφέρον αυτό, όπως σημείωσε, έχει ήδη μεταφραστεί σε επενδύσεις σε αεροπορικές θέσεις που φέρνουν επισκέπτες τον Απρίλιο αλλά και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενισχύοντας ουσιαστικά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στόχος, μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια, είναι οι πτήσεις να ξεκινούν από τις αρχές Απριλίου και να ολοκληρώνονται στα τέλη Οκτωβρίου, διευρύνοντας σημαντικά τη σεζόν.

Αναφερόμενος στη φετινή εικόνα της αγοράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δήλωσε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, παρά τις επιμέρους απώλειες που καταγράφονται σε ορισμένα κανάλια. Όπως είπε, υπάρχει προσδοκία για καλύτερα νέα από άλλες πηγές τουρισμού, όπως η ακτοπλοΐα, οι αφίξεις από την Τουρκία και άλλες αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ο κ. Βογιατζής στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λέσβου σε σχέση με άλλα νησιά. Τόνισε ότι πρόκειται για το 3ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με πλούτο εμπειριών που μπορεί να απολαμβάνει καθημερινά ο επισκέπτης. Υπογράμμισε την αυθεντικότητα των υπηρεσιών, τον προσωπικό χαρακτήρα της φιλοξενίας, τον σεβασμό στον πελάτη, τη γαστρονομία υψηλής ποιότητας βασισμένη στα τοπικά προϊόντα και την απουσία μαζικού τουρισμού, πολυκοσμίας και κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο τουρίστας στη Λέσβο συναντά χαμόγελο, ανθρώπινη επαφή και ουσιαστική εμπειρία, στοιχεία που αποτελούν τη βάση για έναν βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό με προοπτική.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα ΚΑΠ με αβέβαιους πόρους και μεγάλες περικοπές

Οι υπουργοί Γεωργίας συζητούν για ενεργούς και νέους αγρότες, επιλέξιμες εκτάσεις και διαχείριση κινδύνων, επιδιώκοντας μερική συμφωνία για την περίοδο μετά το 2027
Νέα ΚΑΠ με αβέβαιους πόρους και μεγάλες περικοπές
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση έως τις 13 Νοεμβρίου για τις δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής

Οι δηλώσεις αφορούν τον Σεπτέμβριο του 2026. Η απόφαση της ΑΑΔΕ διευκολύνει όσους αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα κατά την ηλεκτρονική υποβολή.
Παράταση έως τις 13 Νοεμβρίου για τις δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ΚΚΕ ανοίγει τη συζήτηση για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

Εκδήλωση το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων, επιστημόνων και στελεχών του ΚΚΕ - Στο επίκεντρο οι συνέπειες της ζωονόσου, οι κυβερνητικές ευθύνες και το μέλλον της κτηνοτροφίας
Το ΚΚΕ ανοίγει τη συζήτηση για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμούν τα 85 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Σε ανακοίνωση της η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αναφέρεται στην προσφορά της ΕΑΜικής Αντίστασης και κάλεσμα για αντιπολεμική δράση περιλαμβάνει η επετειακή ανακοίνωση της Ένωσης
Τιμούν τα 85 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο αφθώδης πυρετός παραμένει παρών στη Λέσβο

Νέο θετικό δείγμα σε εκτροφή της Αρίσβης-Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες για την παρακολούθηση της νόσου
Ο αφθώδης πυρετός παραμένει παρών στη Λέσβο
ΕΛΛΑΔΑ

«Πόσους κτηνοτρόφους ακόμη πρέπει να χάσουμε;»

Ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής της ΕΛ.Α.Σ. μετά τον τραγικό θάνατο κτηνοτρόφου στη Θεσσαλία – Στο επίκεντρο οι κυβερνητικές ευθύνες, οι ζωονόσοι και η οικονομική απόγνωση των παραγωγών
«Πόσους κτηνοτρόφους ακόμη πρέπει να χάσουμε;»
ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες ώρες για την Pizza Fan με τις δουλειές χιλιάδων στον αέρα

Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα οι απολογίες των 23 συλληφθέντων, ενώ εργαζόμενοι συγκεντρώνονται το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία στο Χαλάνδρι, διεκδικώντας δεδουλευμένα και διασφάλιση των θέσεων εργασίας
Κρίσιμες ώρες για την Pizza Fan με τις δουλειές χιλιάδων στον αέρα
ΑΓΟΡΑ

Δύο τόνοι βιομάζας των 600 ευρώ αντιστοιχούν σε έναν τόνο πετρελαίου των 1.600 ευρώ

Με περίπου 2.000 καυστήρες βιομάζας να λειτουργούν στο νησί, τα τοπικά προϊόντα της ελιάς παραμένουν οικονομικότερη λύση από το πετρέλαιο, παρά την αύξηση των τιμών
Δύο τόνοι βιομάζας των 600 ευρώ αντιστοιχούν σε έναν τόνο πετρελαίου των 1.600 ευρώ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Λέσβος συστήνεται στην Αθήνα ως προορισμός σχολικών εκδρομών

Ο Δήμος Μυτιλήνης παρουσίασε τις δυνατότητες του νησιού για εκπαιδευτικές επισκέψεις με επίκεντρο τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή
Η Λέσβος συστήνεται στην Αθήνα ως προορισμός σχολικών εκδρομών
ΕΛΛΑΔΑ

Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας συζητούν Ελλάδα και Τουρκία

Στην Αθήνα η 7η Σύνοδος της Μεικτής Επιτροπής Τουρισμού – Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα, οι επενδύσεις και οι ειδικές μορφές τουρισμού
Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας συζητούν Ελλάδα και Τουρκία
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλαγές στα δρομολόγια προς Μυτιλήνη και Λήμνο λόγω της απεργίας

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου αναχωρούν από τον Πειραιά τα «Νήσος Σάμος» και «Blue Star Myconos»
Αλλαγές στα δρομολόγια προς Μυτιλήνη και Λήμνο λόγω της απεργίας