× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από τις «Αγριες Μέλισσες» στο Μουσείο Βρανά και τον Μόλυβο!

Ο Αναστάσης Ροϊλός στο «Ν» για την πρόσκληση της Βάσως Χοχλάκα στη Λέσβο και τις εκδηλώσεις που πρωταγωνιστεί Παρασκευή και Σάββατο με «Αναγνώσεις» Σαπφώς και Στρατή Πασχάλη με την Εριέττα Μανούρη

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 31/7/2020

Από τις «Αγριες Μέλισσες» στο Μουσείο Βρανά και τον Μόλυβο!
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αναστάσης Ροϊλός που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες» μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 FM και στην εκπομπή «Ανθεών 99» της Ανθής Παζιάνου για τις «Αναγνώσεις» σε Γέρα και Μόλυβο.

Απόψε στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο Μουσείο Βρανά στην Γέρα θα γίνουν οι αναγνώσεις στα κείμενα της μεγάλης λυρικής ποιήτριας Σαπφούς και του σύγχρονου ποιητή Στρατή Πασχάλη από τον Α. Ροϊλό και την ταλαντούχα Εριέττα Μανούρη . Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί και το Σάββατο στον αύλειο χώρο του δημαρχείου του Μολύβου. Πρόκειται για ένα αναλόγιο με έντονο το θεατρικό στοιχείο και μουσική συνοδεία από τον Γιάννη Ψειμάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν μια πολύ ωραία πρόταση από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Νήσου Λέσβου, Βάσω Χοχλάκα, στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού με παραστάσεις και αναγνώσεις. Πρόκειται για ένα νησί με τρομερό πολιτιστικό πλούτο, γεγονός που με ώθησε στο να δεχτώ την πρόταση» ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Ν».

Ακόμα, δήλωσε: «Το κοινό της Λέσβου ενδιαφέρεται για την ποίηση. Πράγμα καθόλου τυχαίο, καθώς πρόκειται για ένα νησί με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, ειδικά στο κομμάτι της ποίησης. Σε ένα τόπο από όπου προέρχονται ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Θεόφιλος Μυριβήλης δεν γίνεται οι άνθρωποι να μην έχουν μια καλλιτεχνική κλίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος είναι απόφοιτος του τμήματος  Θεάτρου των Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές του συμμετείχε και σε παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ αναφέρει ότι στάθηκε τυχερός με τους ανθρώπους που συνεργάστηκε. Η πρώτη του παράσταση με τίτλο «Σιμιγδαλένιος» τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην μετέπειτα πορεία του.

Με την Εριέττα Μανούρη που συμμετέχουν μαζί στην θεατρική παρουσίαση δήλωσε πως γνωρίζονται από συμμετοχές τους στο Κρατικό Θέατρο, ενώ μετά τις Άγριες Μέλισσες αποφάσισαν να βρεθούν και πάλι μαζί στις «Αναγνώσεις».

Όσον αφορά την συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες επεσήμανε: «Η μεγάλη επιτυχία της σειράς θεωρώ ότι οφείλεται στο σενάριο, το οποίο γράφεται από το μηδέν, καθώς και στους συντελεστές. Η casting director με προσέγγισε μέσα από ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για την σειρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι δήλωσε πως οι «Άγριες Μέλισσες» θα επιστρέψουν με νέα σεζόν και ο ίδιος θα παραμείνει στη σειρά. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιορτινή POP UP στιγμή από τις παιδικές χορωδίες της Polyphonica

70 παιδιά από τις χορωδίες Αιγαίου και Αθήνας σκορπούν μουσική και χαρά το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΘΕΑΤΡΟ

Μια σκληρή ιστορία για τη διπλανή πόρτα ζωντανεύει στους «Αστέγους»

Κατερίνα Κομνηνάκα, Ανθή Σαμαρτζίδου και Άννα Ταξείδη μιλούν στον ρ/σ του «Ν» για το έργο, τις σχέσεις, τη βία και τις δομές στήριξης που λείπουν.
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη και την κοινωνική έρευνα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μάνου Σαββάκη στο Book and Art
ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Σκρουτζ» σε Μυτιλήνη, Καλλονή και Πλωμάρι

Μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύει φέτος στη Λέσβο μέσα από την τέχνη των ξυλόγλυπτων μαριονετών
ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνικός Κομμουνισμός» στη Μυτιλήνη

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο Book and Art
ΒΙΒΛΙΟ

Κυκλοφορεί ξανά το βιβλίο «Μνήμες» του Απόστολου Αποστόλου

Ο δάσκαλος, όπως τον αποκαλούσαν οι Μυτιληνιοί μέσα από το βιβλίο «Μνήμες» παρουσιάζει σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

«Οι τρεις θεϊκές ακτίνες» ταξιδεύουν στα δημοτικά σχολεία Λέσβου και Λήμνου

Το βιβλίο συγκεντρώνει 12 χριστουγεννιάτικα παραμύθια, εμπνευσμένα από το μήνυμα των γιορτών και τις αξίες της χριστιανικής παράδοσης
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά που μιλούν για την δύναμη των βιβλίων

Γράφει η Αθανασία Δαφιώτη Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας
ΒΙΒΛΙΟ

Λέξεις που ζωντανεύουν την Αγιάσο

Νέα έκδοση από το Αναγνωστήριο η Ανάπτυξη με παροιμιακές φράσεις του Γιάννη Παπάνη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση του Μουσείου Tériade στη Γαλλική Πρεσβεία

Παρουσίαση της συλλογής Tériade σε έναν εμβληματικό χώρο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ματούλα Ζαμάνη στον Οινοφόρο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Ένα εκρηκτικό μουσικό γλέντι με κλαρίνα, βιολιά, ροκ εντάσεις και την αλήθεια των τραγουδιών που ενώνουν φωνές και καρδιές
ΒΙΒΛΙΟ

Τρία ημερολόγια «έργα τέχνης» από το Κιόστε

Ο δραστήριος σύλλογος Μικρασιατών κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη τριλογία ημερολογίων του 2026 με θέμα την παραδοσιακή ενδυμασία των Αγιοπαρασκευούσηδων και Τσεσμελήδων. Υπέροχες φωτογραφίες με ρούχα και κοσμήματα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ