× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «ευχαριστώ» του Αναγνωστηρίου στην υπουργό Ανάπτυξης

Για την ένταξη της επισκευής του στο Leader

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2019

Το «ευχαριστώ» του Αναγνωστηρίου στην υπουργό Ανάπτυξης
' χρόνος ανάγνωσης

Με περίσσια χαρά, αφού είχαν προηγηθεί πολλαπλές προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων για την επισκευή του κτιρίου του Αναγνωστηρίου Αιγιάσου, η διοίκησή του επισημαίνει ότι «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται» για την ένταξη του έργου στο Leader, όπως είχε αποκαλύψει το «Ν» από τις 6 Μαρτίου.

«Ευοδώθηκαν επιτέλους οι επίμονες και ποικιλότροπες προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων της διοίκησης του Αναγνωστηρίου και άνοιξε ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου μας. Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε τελικά η χρηματοδότηση της σχετικής πρότασης του Αναγνωστηρίου με «υπερδέσμευση» πόρων από το πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Ο αγώνας της διοίκησης, των απανταχού της γης μελών και φίλων του Αναγνωστηρίου, αφού για δυο και πλέον χρόνια βολόδερνε ανάμεσα στις συμπληγάδες των νομικών κωλυμάτων και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, δικαιώθηκε!» επισημαίνει η διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία, ως όφειλε απέναντι στην 125χρονη τεράστια εθνική, κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική προσφορά του Αναγνωστηρίου, έπραξε επιτέλους το καθήκον της: «Από τις πολλές πόρτες της κεντρικής εξουσίας που χτυπήσαμε τελικά άνοιξε μία, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την πολιτική ηγεσία του οποίου ευχαριστούμε και ιδιαίτερα την υφυπουργό κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου που στις 6/3/2019 επισκέφτηκε το Αναγνωστήριο, ξεναγήθηκε στους χώρους του και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το πολιτιστικό έργο που προσφέρει στο Αιγαίο. Επίσης ευχαριστούμε τον βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη, τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, την Εριφύλη Χιωτέλη και τον Στρατή Νικολάου, που από τη θέση τους συνέδραμαν στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου.»

Καταλήγοντας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο δρόμος άνοιξε, αλλά είναι μακρύς και δύσκολος! Πέρα από τις γραφειοκρατικές, πρέπει να ξεπεραστούν και σοβαρές πρακτικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ελπίζουμε να τις υπερνικήσουμε με την υποστήριξη των ανθρώπων που στάθηκαν εξαρχής στο πλευρό μας και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα