× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ η Τυχεροπούλου

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή καταγγέλλει ο δικηγόρος της Αντώνης Βαγιάνος

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 7/1/2026

Εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ η Τυχεροπούλου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ο άνθρωπος που θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία πως ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ η Παρασκευή Τυχεροπούλου τίθεται εκτός της νέας δομής του Οργανισμού με απόφαση του Διοικητική της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωση το δικηγόρος της Αντώνης Βαγιάνος χαρακτηρίζονταν την απόφαση αυτή σκανδαλώδη.  Επίσης τονίζει πως όλα τα στελέχη του Οργανισμού που σύμφωνα με την δικογραφία είναι εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο μεταφέρονται στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχου Ενισχύσεων και Πληρωμών χωρίς καμία αξιολόγηση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις καθώς για τον ρόλο της ΑΑΔΕ στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαγιάνου έχει ως εξής:

«Κατόπιν σκανδαλώδους απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, η κα. Τυχεροπούλου τίθεται εκτός του κορμού του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ», που ως Γενική Διεύθυνση Ελέγχου, Ενισχύσεων και Πληρωμών μεταφέρεται στην ΑΑΔΕ, και τοποθετείται πλέον σε άσχετη Γενική Διεύθυνση της ΑΑΔΕ, εκτός του νέου Φορέα Πληρωμών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για νέα εκδικητική και καταχρηστική μετακίνηση, που την αποσυνδέει πλήρως από το αντικείμενο των ελέγχων και των πληρωμών, για το οποίο διαθέτει αποδεδειγμένη επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια.

 

Η επιλογή αυτή αποτυπώνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την ίδια στιγμή που η κα. Τυχεροπούλου απομακρύνεται από τον επιχειρησιακό και ελεγκτικό πυρήνα του νέου Φορέα, όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, μεταφέρονται, χωρίς καμία αξιολόγηση ή πειθαρχική έρευνα, στη δομή της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχου, Ενισχύσεων και Πληρωμών της ΑΑΔΕ, όπου διατηρούν στο ακέραιο τις αρμοδιότητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η εικόνα αυτή είναι ενδεικτική μιας πολιτικής επιλογής συγκάλυψης, όπου όσοι άσκησαν έλεγχο τίθενται στο περιθώριο, ενώ όσοι ελέγχονται (ή θα έπρεπε να ελέγχονται) παραμένουν στο απυρόβλητο και προστατεύονται.

Η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως ουδέτερη διοικητική αναδιάρθρωση, αλλά ως συνειδητή ανακατανομή προσώπων με σαφή στόχευση την απονεύρωση του ελεγκτικού μηχανισμού και την απομάκρυνση όσων διαθέτουν εντιμότητα, εμπειρία και ανεξαρτησία, με τελικό στόχο τη συγκάλυψη των πεπραγμένων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλους τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ που μεταφέρονται στο εν λόγω Αυτοτελές Τμήμα Διοίκησης (ΑΤΔ) της ΑΑΔΕ, η κα. Τυχεροπούλου είναι η μόνη γεωπόνος (όλοι οι λοιποί έχουν υπόβαθρο Διοικητικό – Οικονομικό) και η μόνη με εμπειρία σε ελέγχους και προϋπηρεσία σε Διευθυντικές θέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντιθέτως, όλοι οι λοιποί γεωπόνοι που υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Διοικητικού του παλαιού ΟΠΕΚΕΠΕ –χωρίς διευθυντική προϋπηρεσία, χωρίς εμπειρία ελέγχων και χωρίς το εύρος της υπηρεσιακής διαδρομής της κας Τυχεροπούλου– τοποθετούνται σε Τεχνικές Διευθύνσεις του Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η αντίφαση αυτή απογυμνώνει κάθε επίκληση αξιοκρατίας, καθιστά τη μετακίνηση αυτή όχι απλώς αδικαιολόγητη, αλλά προπάντων θεσμικά προκλητική και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι τα κριτήρια του Διοικητή της ΑΑΔΕ δεν ήταν ούτε υπηρεσιακά ούτε λειτουργικά, αλλά στοχεύουν (σε συνέχεια αντίστοιχων εκδικητικών και καταχρηστικών αποφάσεων των ήδη αποπεμφθέντων κ. Μπαμπασίδη και Σαλάτα) στην αδρανοποίηση της κας Τυχεροπούλου και την παρεμπόδιση της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με την οποία η κα Τυχεροπούλου συνεργάζεται ως ειδική συνεργάτιδα από το 2023 μέχρι και σήμερα.

 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκδικητική μετακίνηση δεν πλήττει απλώς ένα πρόσωπο. Πλήττει προπάντων την αξιοπιστία του νέου Φορέα υπό τη σκέπη της ΑΑΔΕ και του Διοικητή της και καθιστά κενές περιεχομένου τις υποσχέσεις για κάθαρση, διαφάνεια και θεσμική λογοδοσία».

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση

Η εποχή των υψηλών επιτοκίων ήρθε για να μείνει
Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το λεσβιακό ελαιόλαδο αναζητά το μέλλον του στις ρίζες του

Σε εξέλιξη το «Roots of Lesvos 2026» στην Αγία Παρασκευή, με επίκεντρο την αξία της προέλευσης, την ένδειξη ΠΓΕ Λέσβος και τις προοπτικές που δημιουργεί για το προϊόν
Το λεσβιακό ελαιόλαδο αναζητά το μέλλον του στις ρίζες του
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εφιαλτικό σενάριο για άνοδο του πετρελαίου στα 132 δολάρια το βαρέλι

Οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ εκτιμούν μέση τιμή του πετρελαίου κοντά στα 87 δολάρια το βαρέλι στο βασικό σενάριο, στα 99 δολάρια στο δυσμενές και στα 132 δολάρια στο ακραίο σενάριο
Εφιαλτικό σενάριο για άνοδο του πετρελαίου στα 132 δολάρια το βαρέλι
ΑΓΡΟΤΕΣ

53 εκατ. ευρώ για την νέα προκήρυξη των γεωργικών συμβούλων

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσκληση – Επαγγελματίες αγρότες και νέοι γεωργοί οι ωφελούμενοι, με κάλυψη του συνόλου του κόστους των υπηρεσιών
53 εκατ. ευρώ για την νέα προκήρυξη των γεωργικών συμβούλων
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ

Δείτε εδώ τις καταβολές που θα κάνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 25 Σεπτεμβρίου
Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έναρξη πληρωμών τη Δευτέρα για τα θανατωμένα ζώα ανακοινώνει ο Αθανασίου

Συνολικά 136 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 7.358.000 ευρώ — Κάλεσμα στους υπόλοιπους δικαιούχους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που εκκρεμούν
Έναρξη πληρωμών τη Δευτέρα για τα θανατωμένα ζώα ανακοινώνει ο Αθανασίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο

Στους 10.139 οι δηλωμένοι άνεργοι τον Αύγουστο – Μείωση κατά 7,66% καταγράφει ο μέσος όρος στο πρώτο οκτάμηνο του 2026 σε σύγκριση με πέρυσι
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στον αέρα οι αγροτικές επιδοτήσεις λόγω των προβλημάτων στο νέο ΟΣΔΕ

Η γεωπόνος – μελετήτρια και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΓ Μαρία Δημάκου μίλησε στον 99 FM «Στο Νησί» για τη δυσλειτουργία του MyAgro, τις ασυμφωνίες με το κτηματολόγιο και το ενδεχόμενο προκαταβολής επιδοτήσεων με τα στοιχεία του 2025
Στον αέρα οι αγροτικές επιδοτήσεις λόγω των προβλημάτων στο νέο ΟΣΔΕ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφθώδη και στήριξη στον Τσίπρα από Αστυρακάκη

Ο περιφερειακός σύμβουλος ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την κτηνοτροφία, σχολιάζει τη στάση της Περιφέρειας και δηλώνει παρών στις διεργασίες για μια νέα προοδευτική πολιτική πρόταση
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφθώδη και στήριξη στον Τσίπρα από Αστυρακάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ακριβό πετρέλαιο βγάζει στο δρόμο τους Ισπανούς αγρότες

Κατά 48% αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο η τιμή του αγροτικού πετρελαίου
Το ακριβό πετρέλαιο βγάζει στο δρόμο τους Ισπανούς αγρότες
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πλαίσιο για την αλιεία

Οικονομική ενίσχυση 25.000 ευρώ για την απόσυρση της βιντζότρατα
Νέο πλαίσιο για την αλιεία
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Κανονικά» η υποβολή των αιτήσεων για την ΕΑΕ 2026

ΑΑΔΕ, ΕΘΕΑΣ και ΓΕΩΤΕΕ διαβεβαιώνουν ότι η εφαρμογή βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και δεν υπάρχει συστημικό ή τεχνικό πρόβλημα που να εμποδίζει τη διαδικασία. Ωστόσο οι γεωτεχνικοί μελετητές, τα ΚΥΔ και οι αγρότες άλλη παγματικότητα βιώνουν
«Κανονικά» η υποβολή των αιτήσεων για την ΕΑΕ 2026