× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μόγλης στο Νησί»: με δυο ακροατές (τουλάχιστον) και μια θεία από την Αυστραλία

Κλείνει στον αέρα ορχήστρα, μουσικό πάρτι και υπόσχεται να μη λείψει… αν δεν κερδίσει το τζόκερ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2025

«Ο Μόγλης στο Νησί»: με δυο ακροατές (τουλάχιστον) και μια θεία από την Αυστραλία
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η παρέα του «Ν» 99 fm ξαναβγήκε στον αέρα και το διασκέδασε τόσο ώστε να κανονίσει στον αέρα και το επόμενο ραντεβού. Η Ανθή Παζιάνου υποδέχτηκε τον Θοδωρή Χατζημήτρο – τον «Μόγλη» των ερτζιανών – και τον Νικόλα Αθανάση, σε μια εκπομπή που ξεκίνησε με το αστείο «μας ακούει ο ένας ακροατής… άντε, οι δύο» και κατέληξε σε επίσημη ανακοίνωση: την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα επιστρέψουν «ορταστικά» (sic), με χρωματιστά ρούχα και… «ορχήστρα» — τουλάχιστον έτσι υποσχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ζέσταμα, μπήκαν οι απαραίτητες συστάσεις («είμαστε η εκπομπή “Ο Μόγλης στο Νησί” στους 99 fm»), κυρίως για χάρη μιας θείας από την Αυστραλία που τηλεφώνησε ενθουσιασμένη με τον «κύριο Μόγλη». Η Ανθή έσπευσε να αποκαταστήσει: «Μόγλης» το υποκοριστικό, Θοδωρής Χατζημήτρος το κανονικό. Ακολούθησαν τα κλασικά πειράγματα περί «σκανδάλων» που δεν έκανε, για αυτοκινητάκια 25ετίας και την ψευδαίσθηση δημοσιότητας όταν «σε χαιρετούν δυο στον δρόμο αλλά το ρεύμα πρέπει πάλι να πληρωθεί».

Η Black Friday έδωσε αφορμή για σχόλια: άλλοι έμποροι «το πήραν ζεστά» με 60%–70% εκπτώσεις όλη την εβδομάδα, άλλοι στάθηκαν αδιάφοροι, όμως το μήνυμα ήταν καθαρό: στηρίζουμε την τοπική αγορά, όχι μόνο σήμερα — «οι καλές τιμές κρατούν κι αύριο». Στο μεταξύ, η μουντή μέρα και οι αναφορές σε «καταποντισμούς» έφεραν κουβέντα για πλημμύρες αλλού, την Καλλονή, μέχρι και τα Τζουμέρκα· και μια τρυφερή σφήνα από τον Νικόλα για τον Παλαιόκηπο, την καταγωγή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα «μαύρα» της κατανάλωσης, πήγαμε στα τηλεφωνικά scams και την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης: «Μην απαντάτε “ναι” σε άγνωστα διεθνή νούμερα· αφήστε πρώτα να μιλήσει ο άλλος», συμβούλεψε η παρέα, σχολιάζοντας και την καμπάνια της Ελληνικής Αστυνομίας για τους απατεώνες που στοχεύουν ηλικιωμένους. «Μου ανάβουν τα λαμπάκια» είπε ο Μόγλης — με την αγανάκτηση όλων μας.

Τα πολιτικά δεν έλειψαν, αλλά ήρθαν… παιγνιωδώς: πείραγμα για ΝΟΔΕ, αναμνήσεις από την «ελιά» που έγινε «Κίνημα Αλλαγής» και ξανά ΠΑΣΟΚ, και γέφυρα στην επικαιρότητα της πόλης: η εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για τη Βάστρια, με αναφορά στην παρουσία αυτοδιοικητικών και στο Εργαστήριο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Απόψεις, ενστάσεις, προσοχή στις λέξεις — όλα μέσα στον αέρα, όπως ταιριάζει σε μια ζωντανή εκπομπή.

Μετά, σειρά είχε το Thanksgiving (και το πώς εισάγουμε γιορτές τύπου Halloween), αλλά και ένα πιο «ειδικό» debate για τα πνευματικά δικαιώματα και τον ρόλο του κληρονόμου, μέχρι τις άδειες στο εξωτερικό, τις διασκευές, τα covers και τα copyrights των πλατφορμών. Η συζήτηση άνοιξε – χωρίς τελεσίδικα συμπεράσματα – και έκλεισε με μια υπόσχεση: στις 19 Δεκεμβρίου, “μουσική εκπομπή–πάρτι” (έστω όσο επιτρέπουν οι κανόνες του Facebook on air).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο αυτοσαρκασμός: ο ΤΖΟΚΕΡ έγινε running gag — «αν δεν μας βρείτε στον αέρα στις 19/12, θα ’ναι που κερδίσαμε» — ενώ κάπου ανάμεσα χωρέσαν και τα ήθη της πόλης: μικρά μαγαζιά, καλές τιμές, «γκρίζα» διαφήμιση που πάντα λείπει όταν τη χρειάζεσαι, και η αίσθηση ότι το ραδιόφωνο είναι μια ανοιχτή παρέα που λέει δυνατά αυτά που συζητάμε χαμηλόφωνα.

Κρατάμε, λοιπόν, 
ότι ο Μόγλης στο Νησί είναι ζωντανή εκπομπή χωρίς παρασκήνιο·
ότι ο ακροατής είναι πάντα καλεσμένος — ακόμη κι αν ξεκινά ως… ένας και γίνονται δύο·
κι ότι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η παρέα ξαναδίνει ραντεβού «εορταστικό».
Μέχρι τότε, συντονιστείτε στους 99 fm. Γιατί σε αυτό το νησί, η ραδιοφωνική κουβέντα εξακολουθεί να μοιάζει με σπίτι.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Στιγμές παράδοσης στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στον Αφάλωνα

Μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών στις διήμερες εκδηλώσεις που ανέδειξαν τα έθιμα, την πολιτιστική κληρονομιά και το πνεύμα προσφοράς της τοπικής κοινωνίας
Στιγμές παράδοσης στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στον Αφάλωνα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δουδωνής: Κανείς δεν ρώτησε τους ειδικούς για τον αφθώδη πυρετό

Στην συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στη Μυτιλήνη βρέθηκε ο βουλευτή του επικρατείας ΠΑΣΟΚ
Δουδωνής: Κανείς δεν ρώτησε τους ειδικούς για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έσβησε η φωτιά στη Λουτρόπολη Θερμής

Άμεση ήταν η κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Δήμου Μυτιλήνης και εθελοντών κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο. Υπενθύμιση για την υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων έως τις 15 ιουνίου
Έσβησε η φωτιά στη  Λουτρόπολη Θερμής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Γιατί παρακάμφθηκε η Προανάρτηση» ρωτά το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου

Επιστολή προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κτηματολόγιο με αναφορές σε κινδύνους για ιδιοκτησίες και συναλλαγές
«Γιατί παρακάμφθηκε η Προανάρτηση» ρωτά το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τον βουλευτή Λέσβου και τον Τάσο Χατζηβασιλείου.Κλείνει ο φάκελος της υπόθεσης που είχε προκαλέσει πολιτική συζήτηση από τον Απρίλιο. Δείτε τη δήλωση του βουλευτή
Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Χαράλαμπο Αθανασίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή για το περιβάλλον στην πλατεία Μηλένα Κοντού

Ο Δήμος Μυτιλήνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες
Γιορτή για το περιβάλλον στην πλατεία Μηλένα Κοντού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στιγμές τρόμου στη Μυτιλήνη καταγγέλλει η Ντέπη Χατζηκαμπάνη

Η γνωστή στιχουργός και συγγραφέας περιγράφει μια ανατριχιαστική εμπειρία που έζησε μαζί με το μωρό της σε κεντρικό σημείο της πόλης
Στιγμές τρόμου στη Μυτιλήνη καταγγέλλει η Ντέπη Χατζηκαμπάνη
ΧΩΡΙΑ

Ανησυχία στην Αγιάσο για βανδαλισμούς σε παιδική χαρά

Η Δημοτική Κοινότητα προχωρά σε προσωρινό κλείσιμο του χώρου, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών
Ανησυχία στην Αγιάσο για βανδαλισμούς σε παιδική χαρά
ΧΩΡΙΑ

Πυρκαγιά κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο Θερμής

Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου
Πυρκαγιά κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο Θερμής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα νέο πρόσωπο οδεύει για την πρώτη γραμμή της ΕΛ.Α.Σ. στη Λέσβο;

Ο Μυτιληνιός δικηγόρος Στράτος Μαρινάτος συγκαταλέγεται στα στελέχη που εγκατέλειψαν σήμερα τη Νέα Αριστερά
Ένα νέο πρόσωπο οδεύει για την πρώτη γραμμή της ΕΛ.Α.Σ. στη Λέσβο;
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα δύναμης από τους ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο

Από το Δημοτικό Θέατρο έως τα Τσαμάκια η συμβολική δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου
Μήνυμα δύναμης από τους ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα σημαντικό έργο για το 9ο Δημοτικό παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης

Καθοριστική η συμβολή της Ρίτσας Βαλάκου στην προώθηση παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Ένα σημαντικό έργο για το 9ο Δημοτικό παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης