
Στην εκδήλωση «Εικόνες και λόγια που σπάνε τη σιωπή», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου.
Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών. Όπως αναφέρει το σχολείο, η παρουσία των παιδιών είχε στόχο να υπενθυμίσει ότι η αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, η πρόληψη των γυναικοκτονιών και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελούν μια καθημερινή και συλλογική υπόθεση.
Το Μουσικό Σχολείο εκφράζει την εκτίμησή του προς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για τη συνεργασία και την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου του, ενώ παράλληλα συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ουσιαστική συμμετοχή τους και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισαν το θέμα.
Οι μαθητές του σχολείου κατέκτησαν επίσης δύο σημαντικές διακρίσεις:
το Β΄ Βραβείο για το οπτικοακουστικό έργο «Εικόνες και λόγια που σπάνε τη σιωπή» και το Β΄ Βραβείο στον διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι διακρίσεις αυτές, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αποτυπώνουν το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών και την προσήλωσή τους σε ζητήματα κοινωνικής σημασίας.
«Η συμμετοχή και η δημιουργικότητα των μαθητών αποτέλεσαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και μηδενικής ανοχής απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές», αναφέρει η Διευθύντρια του σχολείου, Ειρήνη Ξενέλλη, υπογραμμίζοντας ότι η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό μέσο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης βίας.