× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ευχαριστώ όλο τον λαό της Λέσβου για την Καράβα και τη μεγαλειώδη νίκη»

Ο πρόεδρος του Μανταμάδου στο «Ν» για το τέλος της επίταξης για νέα δομή, αλλά και για την Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής που ξεκινά σήμερα

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 18/7/2020

«Ευχαριστώ όλο τον λαό της Λέσβου για την Καράβα και τη μεγαλειώδη νίκη»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Πρόεδρος του Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm για την έναρξη της 24ης Παλλεσβιακής Έκθεσης Κεραμικής στο Μανταμάδο, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της σήμερα, Σάββατο στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, αλλά και για την ιστορική μάχη της Καράβας, την επίταξη και τη νίκη του λεσβιακού λαού ενάντια στη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία της έκθεσης ξεκινάει το 1996, όπου ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Σταμάτης και στο επάγγελμα Κεραμίστας έκανε την 1η έκθεση.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2004, ο τότε δήμαρχος του Μανταμάδου, Στέφανος Αποστόλου, επεκτείνει την έκθεση, καθώς προσελκύει σημαντικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό και κυρίως από την Τουρκία και την Κύπρο.

Ο ίδιος αναφέρει πως ο Μανταμάδος είναι συνυφασμένος με την κεραμική τέχνη, όπως και το Πολύκεντρο με την έκθεση κεραμικής. «Από πολύ παλιά υπήρχαν 35-40 εργαστήρια κεραμικής στην περιοχή. Από αυτά δυστυχώς σώζεται μόνο ένα, το οποίο βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, του Δημήτρη Κουβδή». Συνεχίζει λέγοντας πως και το Πολύκεντρο Μανταμάδου είναι αλληλένδετο με την Έκθεση Κεραμικής, καθώς μετά από 24 εκθέσεις μπορούμε να μιλάμε πλέον για έναν θεσμό της περιοχής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο Μανταμάδος τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ δήλωσε πως προσπαθεί να ξεχάσει το τι συνέβη εκείνες τις μέρες, πράγμα τελικώς αδύνατο. «Επρόκειτο για έναν δύσκολο και άνισο αγώνα, ο οποίος δεν αφορά μόνο τον Μανταμάδο, αλλά ολόκληρη την Λέσβο», ανέφερε, καλεσμένος στην εκπομπή «Ανθέων 99». Σύνθημα του το «Λαός ενωμένος, δεν φοβάται τίποτα», είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως σε ότι αφορά τα εδάφη του νησιού δεν θα υποχωρήσει.  Παράλληλα, ευχαριστεί τον κόσμο του νησιού που βοήθησε στο να μην γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια της κυβέρνησης και να δημιουργηθεί μια νέα δομή στην Καράβα.

Τέλος, δηλώνει πως θα στηρίξει όλους, όσους παρευρέθηκαν στα γεγονότα και αντιμετωπίζουν προβλήματα με την δικαιοσύνη, επειδή αντέδρασαν στην επιθετική από την αρχή στάση των ΜΑΤ. «Η νίκη ανήκει αποκλειστικά στον λαό της Λέσβου» επεσήμανε στο «Ν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θερμαινόμενη αίθουσα στη Μυτιλήνη

Από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού λιμανιού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγή διοίκησης στη 98 ΑΔΤΕ

Στη Λέσβο ο υποστράτηγος Σταύρος Μιχάλης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο Μιχαλέλλειο γηροκομείο ο Ερυθρός Σταυρός

Γεύμα αγάπης μετά μουσικής Πάνου Γαληνού
ΧΩΡΙΑ

Στο περίμενε ξανά η Γεωργική Σχολή Ερεσού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με έργα, λογοδοσία και σχέδιο πορεύεται ο Δήμος Μυτιλήνης

Η ομιλία Χριστόφα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε το στίγμα της δημοτικής πολιτικής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία -Πού αναμένονται χιόνια
ΧΩΡΙΑ

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στο Πλωμάρι

Βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις σε Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Μελίντα και περιοχές του οικισμού
ΧΩΡΙΑ

Ζημιές στο οδόστρωμα της Εφταλούς

Υποχωρήσεις της ασφάλτου στον δρόμο προς Μόλυβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διατηρητέος ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι από τη Δευτέρα

Έναρξη εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο πλακόστρωτο από τη Λέσχη Βενιαμίν έως το κατάστημα Παύλου Κουβαρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αεροπλάνο έφθασε έως τη Λέσβο και επέστρεψε στην Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό επιφύλασσαν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τοποθέτηση της Κομνηνάκα για το νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Σφοδρή κριτική του ΚΚΕ για την εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους τις πιέσεις για σιωπή στα στρατόπεδα και τις διώξεις στρατιωτικών και φαντάρων