
Η παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, αποκτά φέτος ιδιαίτερο τόνο στη Μυτιλήνη, όπου οι Κοινοί Θνητοί ενώνουν τις φωνές τους με τη διαπολιτισμική χορωδία Cantalalούν σε μια μουσική συνάντηση αφιερωμένη στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει πατρίδα, να ορίζει τη ζωή του και να ζει με δικαιοσύνη και ελευθερία. Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Τραγουδάμε για την Παλαιστίνη» και στοχεύει να μεταφέρει, μέσα από τη δύναμη της μουσικής, ένα μήνυμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης σε έναν λαό που εξακολουθεί να δοκιμάζεται.
Στη βραδιά συμμετέχει και ο Swamp Blues Kara, προσθέτοντας έναν ξεχωριστό μουσικό χαρακτήρα στο πρόγραμμα. Οι διοργανωτές επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα συντροφικότητας και κοινής έκφρασης, όπου η τέχνη γίνεται γέφυρα ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, στη Στρατή Μυριβήλη 108. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.
Οι Κοινοί Θνητοί και η Cantalalούν καλούν τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους σε μια στιγμή συλλογικής μνήμης και ελπίδας, θυμίζοντας ότι η μουσική μπορεί να γίνει πράξη αλληλεγγύης και υπενθύμιση ότι τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα για κανέναν λαό.