× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτιές και αριστούχοι στην εποχή του κορονοϊού!

Αγκάθι η Έκθεση για όλους, υψηλές βαθμολογίες στα Γενικά Λύκεια της Λέσβου- Τι είπαν οι πρώτοι από τα σχολεία τους στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/7/2020

Πρωτιές και αριστούχοι στην εποχή του κορονοϊού!

Σε μια πρωτόγνωρη εποχή, αυτή του κορονοϊού, οι φετινοί υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχαν να αντιμετωπίσουν μία σειρά από προκλήσεις: ξαφνική αλλαγή στη ροή της καθημερινότητάς τους, μαθήματα από απόσταση. Τέτοιες προκλήσεις είχαν όλοι και όλες οι υποψήφιοι στην χώρα μας. Στη Λέσβο όμως, πριν από τον κορονοϊό, οι κάτοικοι όλοι του νησιού ήταν ανάστατοι από τον Ιανουάριο με κινητοποιήσεις, ΜΑΤ, και γενικό ξεσηκωμό.

Οι «δικοί μας» υποψήφιοι λοιπόν από τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν καταρχήν κάθε λόγο να χαίρονται που τα έβγαλαν πέρα με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σήμερα μιλούν στο «Ν» οι πρώτοι από τα Γενικά Λύκεια της Λέσβου σε βαθμολογία, αλλά και πολλοί αριστούχοι. Θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλα ρεπορτάζ- οι υποψήφιοι που επιθυμούν μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected].

Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής και το «Ν», έβαλε τα δυνατά του σε συνεργασία με τα σχολεία που ήθελαν να συνεργαστούν και με τους υποψήφιους που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε -και ήθελαν να δημοσιευτούν οι απόψεις τους, και οι φωτογραφίες τους- για να παρουσιάσουμε την πρώτη εικόνα πρώτων και αριστούχων. Το ρεπορτάζ θα ανανεώνεται συνεχώς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία επηρέασε πολύ και την ύλη των εξετάσεων, αλλά και την ψυχολογία των υποψηφίων, καθώς αρκετοί παρουσίασαν τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που παρουσιάσαμε εξάλλου όλοι, και κάποιοι κατάφεραν να «σηκωθούν» και να επωφεληθούν των περισσευούμενων ωρών, αλλά παραμένοντας έγκλειστοι, ώστε να διαβάσουν περισσότερο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα περισσότερα μόρια στη Λέσβο έχει συγκεντρώσει η Ηλέκτρα- Μαρία Κωνσταντάρα (19.175!) από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Υψηλές βαθμολογίες για το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης- Πρότυπο

Υψηλές βαθμολογίες συγκέντρωσε το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, πλέον Πρότυπο Λύκειο. Πρώτη στο σχολείο της η Δήμητρα Καραμβάλη από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής με 19.075 μόρια. «Αρκετά δύσκολη η χρονιά» λέει στο «Ν» η Δήμητρα που έγραψε όμως δύο 20ρια στα μαθήματα της Οικονομίας και των Μαθηματικών σαρώνοντας στην βαθμολογία: «Η στήριξη από τους γονείς μου και τους καθηγητές ήταν πολύτιμη» προσθέτει η μαθήτρια που από το Γυμνάσιο είναι αριστούχα. Ο εγκλεισμός κατά την πανδημία την δυσκόλεψε, καθώς και τα διαδικτυακά μαθήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή διαγωνισμάτων. Στόχος της να περάσει σε Στρατιωτικές Σχολές ή στην Αστυνομία.

Με 18.450 μόρια ακολουθεί από την ίδια ομάδα ο Στρατής Κιτζός που έγραψε 19,8 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, κάτι που πιστεύει ότι τον «απογείωσε» ως βαθμολογία σε σχέση με υπόλοιπους υποψηφίους. Στόχος του η ΑΣΟΕ, ΤΕΦΑ Αθηνών ή το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. «Δεν θα πω ότι είχα πρόγραμμα» λέει στο «Ν», είχε όμως το δικό του σύστημα. Ακόμα κι αν ξεκινούσε το διάβασμα στις 7, δεν θα παρατούσε αυτό που είχε να κάνει αν δεν τελείωνε, κι ας ήταν 3 τα ξημερώματα της επομένης.

Στην ίδια ομάδα με 18.125 μόρια η Δήμητρα Γίτσα που έγραψε 20 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και δυσκολεύτηκε στην Έκθεση όπως η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων και πάντως μας είπε ότι «δεν ήταν τραγική χρονιά. Η καραντίνα με αποσυντόνισε, αλλά βρήκα τον ρυθμό μου. Η δυσκολία στα μαθήματα από απόσταση ήταν κυρίως στα μαθηματικά που απαιτείται να είσαι δια ζώσης για να σου εξηγηθούν πρακτικά θέματα». Αυτό που την κράτησε στοχοπροσηλωμένη ήταν ο στόχος της, μας είπε. Στην ίδια ομάδα ακολουθούν υψηλές βαθμολογίες.

Πρώτη στην ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πειραματικού αναδείχτηκε σε βαθμολογία η Ελπίδα Μαθιουδάκη με 18.275 μόρια που έγραψε από 19,7 τόσο στο μάθημα της Ιστορίας, όσο και στο μάθημα της Κοινωνιολογίας χαρακτηρίζοντας πολύ υποκειμενική τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Έκθεσης. Με στόχο τη Νομική Αθηνών η Ελπίδα ήταν ανέκαθεν αριστούχα, και πιέστηκε πολύ αυτή τη χρονιά: «Δεν θα το ξαναπερνούσα με τίποτα». Αυτό που την κρατούσε να συνεχίζει το διάβασμα ήταν η όμορφη σκέψη της «Θα είμαι φοιτήτρια του χρόνου». Ακολουθούν υψηλές βαθμολογίες στην ίδια ομάδα (17.550 έως και 17.350 μόρια).

Πρώτη στην ομάδα Υγείας- Θετικών σπουδών η Στρατούλα Γανέλλη από το Πειραματικό με 18.375 μόρια που έγραψε από 19,3 τόσο στη Χημεία όσο και στη Φυσική. «Ήταν μια αρκετά καλή χρονιά. Η καραντίνα θα έλεγα με ωφέλησε γιατί συγκεντρώθηκα στο διάβασμα και κατάφερα να ξεκουραστώ» μας λέει η Στρατούλα με πρώτη της επιλογή την Ιατρική. Ακολουθεί η Ελεάννα Στυλιανίδου, ένα παιδί που ξεχώριζε ανέκαθεν για τις επιδόσεις της στη Φυσική έχοντας βραβευτεί, αλλά και στο μπάσκετ που το στερήθηκε αρκετά φέτος. Συγκέντρωσε 18.250 μόρια, έγραψε 19,3 στη Βιολογία και ο στόχος που την κράτησε είναι η Ιατρική.

Με 18.000 και περισσότερα μόρια το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτη σε βαθμολογία στο 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης η Σεμίνα Αθηνέλλη με 18.600 μόρια από την Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών που στόχος της είναι η Νομική Αθηνών και δήλωσε στο «Ν» πολύ χαρούμενη «γιατί το είχα παλέψει, στερήθηκα τα πάντα και η καραντίνα με επιβάρυνε. Ήθελα να πηγαίνω για γυμναστική και δεν το έκανα για να διαβάζω περισσότερο. Προσπαθούσα να κοιμάμαι και να ξεκουράζομαι» εξηγεί. Η Σεμίνα έγραψε 19,8 στην Κοινωνιολογία και 19,2 στα Αρχαία.

Από την ίδια ομάδα ακολουθεί η Ντέπη Πανσεληνά με 18.075 μόρια και πρώτη της επιλογή τη Νομική. Έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία και χαρακτήρισε απροσδόκητη τη βαθμολογία στην Έκθεση. «Ήταν δύσκολη χρονιά με στερήσεις. Ο κορονοϊός περιόρισε τους πειρασμούς μια που όλος ο κόσμος ήταν μέσα» εξηγεί η Ντέπη που θυσίασε το μπάσκετ, χαλάρωνε με ταινίες και βρήκε στήριξη στην οικογένεια και τους φίλους της, γιατί «όταν συζητάς αυτά που περνάς, νιώθεις καλύτερα».

Ακολουθεί η Ελένη Ροΐδη με 18.000 μόρια και καλύτερη βαθμολογία της την Κοινωνιολογία με 19,7. Πρώτη της επιλογή είναι η Νομική Θεσσαλονίκης. «Το πλεονέκτημα με τον κορονοϊό ήταν ότι μειώθηκε η ύλη, αλλά από την άλλη αυξήθηκε το άγχος. Οι στόχοι μου με κράτησαν να πειθαρχήσω στο πρόγραμμα και χαίρομαι που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου».

Στον τομές Οικονομίας ισοβαθμούν δύο υποψήφιοι από το ίδιο σχολείο με 17.425 μόρια. Ο πρώτος στον τομέα θετικών έχει συγκεντρώσει 16.000 μόρια.

Πάνω από 18.000 μόρια και στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Με 18.575 μόρια, η Άρτεμις Καραφασούλη συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, ανήκοντας στην Ομάδα Υγείας και έχοντας γράψει 19,8 στη Φυσική, 19,3 στη Χημεία και 18,5 στη Βιολογία. Πάντα επιμελής μαθήτρια, η Άρτεμις ήταν προετοιμασμένη για την φετινή πιεστική χρονιά των πανελληνίων και έβγαινε ανά δύο εβδομάδες. Στόχος της η Στρατιωτική Ιατρική ή Νοσηλευτική, αλλά γνέφει και προς την Ιατρική και τη Βιολογία. Κανονικά συνέχισε το πρόγραμμά της και κατά την περίοδο της καραντίνας.

Ακολουθεί με 18.300 μόρια και την ίδια ομάδα η Μυρσίνη Καραγεωργίου, που έγραψε 18,7 στη Βιολογία. Κι όμως η καραντίνα δεν την δυσκόλεψε: «Σηκωνόμουν στις 7 το πρωί και διάβαζα έως το απόγευμα. Με βοήθησαν οι φίλοι μου και οι οικογένειά μου». Η Μυρσίνη κατάφερε να συνεχίσει και τον αγαπημένο της χορό το χιπ-χοπ για να γυμνάζεται και στοχεύει στην Οδοντιατρική Αθηνών.

Στην ομάδα Θετικών σπουδών, πρώτος είναι  ο Θοδωρής Καλλιοντζής, ο οποίος συγκεντρώνει 16.925 μόρια. Έχοντας γράψει το απόλυτο 20 στο μάθημα των Μαθηματικών, στόχος του είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η Σχολή Μηχανικών Υπολογιστών. Ακολουθεί υποψήφιος με 15.700. Στον τομέα Οικονομίας ο υποψήφιος με τα περισσότερα μόρια έχει 17.675 και στην ομάδα Ανθρωπιστικών σπουδών ο πρώτος υποψήφιος συγκεντρώνει 17.700 μόρια.

Η αριστούχα των πρώτων στο 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης!

Στο 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, όπως όλα δείχνουν με τα μέχρι τώρα δεδομένα του ρεπορτάζ βρίσκεται η πρώτη των πρώτων με 19.175 μόρια, Ηλέκτρα- Μαρία Κωνσταντάρα που έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία και 19,4 στην Ιστορία. Ανέφερε στο «Ν» ότι δεν ήταν καλογραμμένο το βιβλίο της Κοινωνιολογίας, ενώ ότι ήταν απαιτητικό το μάθημα των Αρχαίων. «Δεν περίμενα ότι έγραψα τόσο καλά, δηλαδή δεν περίμενα πάνω από 18.000 μόρια» εξηγεί η Ηλέκτρα που την στήριξαν οι γονείς της, είδε κι εκείνη τα σκούρα με την πανδημία και έβλεπε πολύ λίγες φορές της φίλες της. Πρώτες της επιλογές η Νομική και η Ιστορία- Αρχαιολογία.

Η Μιχαέλα Κοντέλλη από την ίδια ομάδα με 18.550 μόρια ήταν ανέκαθεν αριστούχα και πρώτη της επιλογή είναι η Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης. Φέτος, όπως μας είπε έδωσε τον καλύτερο εαυτό της αντιμετωπίζοντας κούραση ψυχολογική και σωματική. «Στερήθηκα τους φίλους μου, δεν είχα όρεξη και κυρίως χρόνο για να τους δω» μας εξηγεί. Διάβαζε πάνω από 7 ώρες την ημέρα. Και εκείνη δυσκολεύτηκε με την καραντίνα, αλλά η οικογένειά της και ειδικά η μητέρα της και οι φίλοι της την στήριξαν για να αντέξει.

Με 18.300 μόρια η Εμμανουέλα Αμπουλού από την τομέα Οικονομίας έγραψε 20 στην Πληροφορική και στοχεύει στο Τμήμα Διοικητικής Τεχνολογίας και Επιστήμης στην Αθήνα. Περιέγραψε στο «Ν» τα σκαμπανεβάσματά της: «Το 2019 ήταν εντάξει, αλλά το 2020 με τον κορονοϊό ήταν όλα πολύ δύσκολα. Στερήθηκα βόλτες, παρέα με φίλους, τα μπάνια του Μαϊου. Ήρθα πιο κοντά με την οικογένειά μου. Με στήριξαν οι συγγενείς, οι καθηγητές οι φίλοι μου, αλλά θυσίασε το βόλλευ και τον στίβο για να τα καταφέρω».

Πρώτος στον τομές Θετικών σπουδών του 4ου ΓΕΛ ο Νίκος Λύτρας με 18.125 μόρια, που έγραψε 19,8 στα Μαθηματικά. Αριστούχος ήδη από το Γυμνάσιο, θυσίασε τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά κράτησε τον στίβο, ώστε να κρατήσει τη φυσική του κατάσταση που χρειάζεται για τις στρατιωτικές σχολές και ειδικά τη σχολή Ικάρων που στοχεύει. Διάβαζε από τις 2 έως τις 11 το βράδυ και το ηθικό του ανέβαζε η οικογένειά του, το σχολείο και η παρέα του. Την Κυριακή φεύγει για να δώσει για τα αθλήματα.

Πρώτη στον Τομέα Υγείας του 4ου ΓΕΛ η Μαρίνη Κουταλέλλη με 17.225 μόρια που έγραψε 17.725 μόρια, η οποία στοχεύει στη σχολή της Ιατρικής ή της Κτηνιατρικής. «Στερήθηκα περισσότερα από την καραντίνα, παρά από το διάβασμα λέει στο «Ν» με παράπονο…

Υψηλές βαθμολογίες συγκέντρωσε το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτος σε βαθμολογία από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Αγγελής με 18.507 μόρια από την Θετική Κατεύθυνση, ενώ με την επιλογή του μαθήματος της Βιολογίας τα μόρια του είναι 18.501. Ο Παναγιώτης έδωσε πανελλαδικές για δεύτερη χρονιά, όμως και την πρώτη χρονιά είχε πετύχει υψηλή βαθμολογία. Επέλεξε να εξεταστεί με το παλαιό σύστημα, καθώς του έδινε περισσότερες επιλογές. Έγραψε 20 στο μάθημα της Φυσικής και δηλώνει: «Ήταν αρκετά ψυχοφθόρα χρονιά, όμως αξίζει να προσπαθήσεις για να πετύχεις τον στόχο σου». Πρώτες του επιλογές του είναι η Ιατρική και η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ο Φώτης Παπαρίσβας με 18.475 μόρια από την Ομάδα Θετικών Σπουδών που έγραψε 20 στη Φυσική, παραδέχτηκε στο «Ν» ότι «δεν ήταν καθόλου χαλαρή χρονιά». Ανέκαθεν αριστούχος θεωρεί ότι η καραντίνα βοήθησε: «Μας έδωσε περισσότερο ελεύθερο χρόνο». Μυστικό της επιτυχίας του το σύνθημα «Πρώτα η δουλειά, μετά το παιχνίδι» και στόχος του η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Θεσσαλονίκης.

Πρώτη από την ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών του 5ου ΓΕΛ η Μαριάννα Δεμερτζή με 18.275 μόρια που έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία και πρώτη της επιλογή είναι η Νομική Αθηνών. Στερήθηκε βόλτες, ελεύθερο χρόνο, αλλά «ο στόχος μου με κράτησε, έβαλα τα δυνατά μου για να πετύχω!» λέει στο «Ν» υπερήφανα.

Ακολουθεί από τον ίδιο τομέα με 18.025 μόρια η Κατερίνα Σιβρή που έγραψε 19,5 στην Ιστορία. Διάβαζε από την αρχή μεθοδικά, παρόλο που η ψυχολογία της έπεφτε. Τη βοήθησε το οικογενειακό της περιβάλλον, δεν συμπάθησε ιδιαίτερα τον εγκλεισμό, αλλά βρήκε περισσότερο χρόνο για διάβασμα. «Όλα έγιναν για καλό. Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου» λέει στο «Ν» και θέτει πρώτη της επιλογή τη Νομική.

Το Γενικό Λύκειο Άντισσας

Πρώτη στο Γενικό Λύκειο Άντισσας η Παναγιώτα Τσαλαβούτη με 17.775 μόρια και την κατεύθυνση Οικονομίας, στοχεύει σε σχολή Λογιστικών- Χρηματοοικονομικών. «Είχε πέσει αρκετά η ψυχολογία μας, αλλά είχαμε χρόνο για διάβασμα» εξηγεί στο «Ν» η Παναγιώτα που έγραψε δύο φορές στρογγυλό «20» σε Οικονομία και Πληροφορική.

Από την πλευρά της η δεύτερη σε βαθμολογία στο ΓΕΛ Άντισσας με 17.450 μόρια, Μαρία Αχλιόπτα από την ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών έγραψε 18,8 στην Κοινωνιολογία και στοχεύει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Αθήνας. «Προσπαθούσα για το καλύτερο, να κάνω ό,τι μπορώ, το τρέξιμο και η κούραση έφερναν ξενύχτια και άγχος, αλλά χαίρομαι πολύ με τους βαθμούς μου» είπε στο «Ν».

Το Γενικό Λύκειο Ιππείου

Ο Παναγιώτης Κάσσος με 17.400 μόρια είναι ο πρώτος σε βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Ιππείου από τον τομέα Οικονομικών και έγραψε 19 στη Βιολογία. Δυσκολεύτηκε στη Χημεία, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ πιεστική χρονιά. Ανέκαθεν ήταν καλός μαθητής και του άρεσε το διάβασμα, στοχεύει στη Φαρμακευτική, βλέποντας ότι δυσκολεύουν τα πράγματα για την Ιατρική.

Ακολουθεί με 17.025 μόρια ο Ευτύχης Ζαρούλης που έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη χρονιά και δηλώνει ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και δήλωσε στο «Ν»: «Οι κόποι μου βγήκαν σε καλό». Μάλιστα έγραψε από 20 στην Πληροφορική και στις Αρχές Οικονοικής Θεωρίας και στοχεύει στη σχολή της Πυροσβεστικής ή σε στρατιωτικές σχολές.

Από το ΓΕΛ Μανταμάδου η πρώτη υποψήφια από το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 16.100 μόρια και από το τμήμα Οικονομίας η πρώτη υποψήφια συγκέντρωσε 15.125 μόρια.

Στυψανή η πρώτη από το Γενικό Λύκειο Πέτρας!

Από τη Στύψη είναι η πρώτη σε βαθμολογία από το Γενικό Λύκειο Πέτρας, Ελπινίκη Ζεϊμπέκη με 15.725 μόρια δήλωσε στο «Ν»: «Ήθελα να περάσω φιλολογία Θεσσαλονίκη, τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι και για ψυχολογία». Μάλιστα δήλωσε ότι η καραντίνα την βοήθησε, καθώς μειώθηκε η εξεταστέα ύλη.

Το Γενικό Λύκειο Αγιάσου

Η Θεοδώρα Ρούσσα από το Γενικό Λύκειο Αγιάσου συγκέντρωσε 15.125 μόρια, τα οποία «ανεβαίνουν» στα 17.791 μαζί με τα αθλήματα. Στόχος της είναι τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με υψηλότερο βαθμό το 19 στο μάθημα της Κοινωνιολογίας. Η ίδια δηλώνει: «Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και ψυχοφθόρα για την γενιά μας, λόγω της πανδημίας. Παρ΄όλα αυτά έπρεπε να αντέξουμε μέχρι τέλους. Οι πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος, αλλά μια ευκαιρία για να δοκιμάσεις τις αντοχές σου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Αναγκαιότητα η ενίσχυση των ασφαλών οδών»

Koινή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τα σημερινά πολύνεκρα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο»

Συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Σαπφούς και σιωπηρή πορεία από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σοβαρός τραυματισμός 20χρονου μοτοσικλετιστή

Σε τροχαίο την Πέμπτη το μεσημέρι στην Καλλονή. Τραυματίσθηκαν ακόμη ένας άνδρας και μια γυναίκα 53 και 50 ετών, που επέβαιναν στο αγροτικό αυτοκίνητο που συγκρούσθηκε με τη μοτοσικλέτα του νεαρού
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναβλήθηκε η δίκη για το «πογκρόμ» της πλατείας Σαπφούς

Πέντε χρόνια μετά την τέλεση των αδικημάτων θα δικασθεί σε πρώτο βαθμό (αν δικαστεί) η πολυσυζητημένη υπόθεση
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την κανονικότητα του θανάτου»

Aνακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα δύο πολύνεκρα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκλογές στον αλιευτικό σύλλογο της Δυτικής Λέσβου

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη Λέσχη της Καλλονής από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στους 18 οι νεκροί του ναυαγίου

Η σορός ενός πνιγμένου άνδρα ανασύρθηκε πριν από λίγο από τη θαλάσσια περιοχή της Θερμής
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Να εγκαταλείψει η κυβέρνηση το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρώπης»

Κοινή δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και του βουλευτή Λέσβου και τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννη Μπουρνού, για τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Ταξίδια θανάτου...»

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική – Συμμαχία Ράνια Σβίγκου για τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Βρέθηκαν 15 διασωθέντες από το ναυάγιο της θερμής

Τραγικός ο μέχρι τώρα απολογισμός με 17 νεκρούς και 25 συνολικά διασωθέντες
ΥΓΕΙΑ

2.000.000 ευρώ για την ψυχιατρική και επιστροφή των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία

Τη Λέσβο επισκέφθηκε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Ικανοποιημένη από την κατάσταση του Βοστανείου, «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις προσλήψεις», είπε.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνάντηση εκπαίδευσης και κατάρτισης εκπαιδευτών

Πραγματοποιήθηκε 1 - 3 Οκτωβρίου 2022, στην Λέσβο με την συμμετοχή σχολείων από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα