× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βροντοφώναξαν ενάντια στον «χουντικό νόμο»

Κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών το απόγευμα της Πέμπτης στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2020

Βροντοφώναξαν ενάντια στον «χουντικό νόμο»

Την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο που περιορίζει το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης εξέφρασαν χτες το απόγευμα στη Μυτιλήνη εκατοντάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της Λέσβου αλλά και σε κόμματα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σαπφούς στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, ώστε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή από την Ν.Δ. το κόμμα του Βελόπουλου και της Γεννημάτα, να μείνει στα χαρτιά.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Αμαλίας Γκίκα μέλος του ΔΣ του τμήματος Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Αιγαίου, εκλεγμένη με την ΠΚΣ. Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο Στέφανος Λούκας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Επαγγελματιών Λέσβου, ο Στρατής Κόμβος, ΓΓ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και η Ζωή Γιαννακά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.Επίσης το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη, η επικεφαλής της παράταξης "Με πυξίδα τον Πολίτη" Εριφύλη Χιωτέλλη, και ο επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» Κώστας Αστυρακάκης, καθώς επίσης και μέλη αυτοδιοικητικών κινήσεων της Μυτιλήνης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαφειρίου Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και την ιδιαιτερότητα της συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς για την οποία πλατεία η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης προσπάθησε να περάσει με «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» την απαγόρευση των πολιτικών και συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ