× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/4/2024

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, καλεσμένος στην εκπομπή «Ανθέων 99» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταρχήν και καταρχάς για το θέμα της βίζας, ο κ. Μουτζούρης επισήμανε ότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία η άφιξη 6 χιλιάδων Τούρκων στη Λέσβο, εκτιμώντας ότι αν έμειναν κατά μέσο όρο 3 ημέρες στη Λέσβο, άφησαν στο νησί σχεδόν 3.000.000 ευρώ. «Επρεπε να γίνει, και από τον Μάιο του 2023 το είχα θέσει προσωπικά στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην Λέσβο, αλλά και πιέζοντας με κάθε ευκαιρία και δήλωση. Είναι ένα δικό μας επίτευγμα.»

Αναφέρθηκε στις περαιτέρω δράσεις εξωστρέφειας από πλευράς της Περιφέρειας: τη μεγάλη εκδήλωση στο Λονδίνο 24 Απριλίου από την Περιφέρεια παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου για την προώθηση Φεστιβαλ της Λέσβου τον Ιούνιο για την ποίηση της Σαπφώς και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Χίου. Ο κ. Μουτζούρης, αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταβεί στο Λονδίνο με την πτήση τσάρτερ από Μυτιλήνη.

Η Περιφέρεια επίσης θα είναι παρούσα και στο europride για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που θα γίνει τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή και τη στήριξη στο Φεστιβάλ της Ερεσού ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι το brand της Λέσβου δεν είναι μόνο το ούζο, το λάδι και οι σαρδέλες, αλλά και ο Λεσβιασμός, χάρη στην ποίηση της Σαπφώς. Εξάλλου έχει ταχθεί και υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών πριν ακόμα νομοθετηθεί. Με αφορμή όμως αυτό το σχόλιό του, κλήθηκε να απαντήσει και στα ομοφοβικά σχόλια που έκανε αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για ιδιωτικό λόγο μεταξύ φίλων και ότι η διαρροή αυτού του βίντεο ήταν λόγος για να καταθέσει μήνυση. Από την άλλη παραδέχτηκε ότι με την παιδεία που έχει γαλουχηθεί θα μπορεί να επηρεάσει πιο θετικά σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα τους φίλους του και το κοινό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κίτρινη κάρτα, αλλά περισσότερο έργο

Τον Μάιο θα γίνει το περιφερειακό συμβούλιο στα Ψαρά, ενώ έχει γίνει και στη Θύμαινα για συμβολικούς λόγους, μας είπε ο κ. Μουτζούρης που θα περάσει για τρίτο καλοκαίρι κάποιες ημέρες στους Φούρνους. Στο πλαίσιο του ελέγχου των αντιπεριφερειαρχών που είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει και μάλιστα έθεσε υπεύθυνο γι αυτό τον κ. Δημήτρη Κουρσουμπα, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι όσοι δεν έχουν μεταβεί πέντε ημέρες στα νησιά, όπως προβλέπει ο προγραμματισμός λαμβάνουν κίτρινη κάρτα.

Συνολικά όμως ο ίδιος είναι περσότερο ευχαριστημένος από το έργο που γίνεται στη δεύτερη θητεία του ως Περιφερειάρχη, από τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής. «Έχουμε 21 ανθρώπους και έχουν αυστηρότερο έλεγχο γιατί αυτή τη φορά έχουμε δυνατότητα εναλλαγής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μην προχωράς το σχέδιο να αποχωρήσουν τα ταξί από την περιφερειακή οδό του Πλωμαρίου» είπε στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, ο Κώστας Μουτζούρης.

Για τα έργα

Το έργο του Αμπελικού- Σταυρός βρίσκεται στη φάση του αντίτιμου για τις απαλλοτριώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 15 Απριλίου ανοίγουν οι προσφορές για τα ιαματικά Λουτρά της Θερμής.

Για την επισκευή του Αρχοντικού Γεωργιάδη προχωρά η κατακύρωση του αρχικού μειοδότη που αναλαμβάνει το έργο.

Επαναδημοπρατήθηκε δε το έργο Μεγαλοχωρίου- Αγιάσου.

Για τον δρόμο Αγίας Παρασκευής- Πέτρας είπε ότι γίνονται εντατικές εργασίες με τον εργολάβο που εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον, καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του Τμήματος Περιβάλλοντος που έχει ταχθεί ενάντι στο Φράγμα Τσικνιά, ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι είναι διεθνής η τάση που θέλει έργα μικρότερης κλίμακας και όχι φαραωνικά. «Τώρα αυτό το φράγμα έχει μπλέξει γιατί είχαμε μάθει ότι είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, απεντάχθηκε λόγω Θεσσαλίας και περιμένουμε…»

Με το σταγονόμετρο πληρώνονται τα έργα

Για τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και σε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι και οι 13 περιφέρειες υποχρηματοδοτούνται ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι δόθηκε μόνο μία δόση τον Ιανουάριο, αλλά εκκρεμούν ακόμα 8 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού