× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανελλήνια Διάκριση του 3ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Στον Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα»!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2020

Πανελλήνια Διάκριση του 3ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης συμμετείχε για το σχολικό έτος 2019-20, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τους Πρόσφυγες, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με μια ομαδική εργασία ζωγραφικής-κολλάζ με θέμα: «’Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα» στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν ξεριζωθεί από τον πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα από το έργο τους τα παιδιά «μίλησαν» για όλα εκείνα που δεν χωράνε σε μια βαλίτσα αλλά είναι πολύτιμα και τα κουβαλούν όλοι μαζί όπου και να βρεθούν, όπως: όνειρα, αγάπη, γνώσεις, φαντασία, ήθη, έθιμα, παραδόσεις.

Η Επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους  των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, βράβευσε τη συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης ανάμεσα σε σχολεία από όλη την Ελλάδα, αποστέλλοντας διπλώματα και φωτογραφικές μηχανές στους μαθητές που συμμετείχαν, ενώ συνεχάρη τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του σχολείου: Ιωάννα Πατιού και Παναγιώτα Κουδουνά για τον συντονισμό της παραπάνω δράσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου που έλαβε διάκριση: Φούτσας Βασίλειος, Κρητίδου Πετρίνα, Νησιώτου Αφροδίτη, Βερβερόπουλος Βασίλειος, Χατζηφώτη Δέσποινα,  Σούλης Γεώργιος, Μπαλτζή Ίριδα, Μαχλέρας Ευάγγελος, Τσομολάρι Ντεσάρ, Ορφανίδης Ηλίας, Σπύρου Μαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θεματική

Η ιστορία του ανθρώπινου είδους είναι μια ιστορία συνεχούς μετακίνησης προς κάτι καλύτερο – εκατομμύρια προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που οδηγούνται πολύ συχνά, ακόμα και περισσότερες από μία φορές στην πορεία της ζωής τους, μακριά από τις εστίες τους. Άνθρωποι που ξεριζώνονται για να βρουν ασφάλεια, προστασία και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ας σκεφτούμε, πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν τόσοι άνθρωποι μέσα στην ιστορία δεν είχαν βρει καταφύγιο σε μια άλλη χώρα, όταν η δική τους δεν μπορούσε πια να τους προστατεύσεις; Πόσα θα χάναμε από την κοινή μας ζωή αν οι άνθρωποι έχαναν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους; Τι θα γινόταν αν ο Albert Einstein δεν έβρισκε καταφύγιο στην Αμερική; Πώς θα ήταν η επιστήμη της ψυχανάλυσης σήμερα αν ο Sigmund Freud δεν είχε διαφύγει από την Αυστρία;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου