× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1600 πρόσφυγες εκτός ΚΥΤ Μόριας, Καρά‑Τεπέ και διαμερισμάτων

«Αρκετοί έχουν ειδοποιηθεί εδώ και μήνες» λένε οι Αρχές στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/6/2020

1600 πρόσφυγες εκτός ΚΥΤ Μόριας, Καρά‑Τεπέ και διαμερισμάτων

Περίπου 1600 διαμένοντες σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στον καταυλισμό του Καρά- Τεπέ και σε διαμερίσματα έχουν ειδοποιηθεί, σύμφωνα με τις Αρχές, εδώ και μήνες να αποχωρήσουν από τις δομές, εφόσον αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες από την υπηρεσία Ασύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για 1200 πρόσφυγες που μένουν στο ΚΥΤ Μόριας, 210 που μένουν στον καταυλισμό του Καρά- Τεπέ και 116 που μένουν σε διαμερίσματα μισθωμένα από ΜΚΟ μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι δεκάδες από τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό στα στελέχη του ΚΥΤ Μόριας αν αυτό είναι εφικτό, δεδομένης της παράτασης της καραντίνας που έχει θέσει στους καταυλισμούς το υπουργείο Μετανάστευσης έως τις 7 Ιουνίου.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάνει έκκληση στις Αρχές να παρέχει κάποιες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση από τους καταυλισμούς, καθώς δεν έχει γίνει διδασκαλία της γλώσσας ούτε κάποια σχετική διεργασία, ώστε οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες να έχουν γνώσεις για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

11.500 πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα

Υπολογίζεται ότι 11.500 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες καλούνται να αποχωρήσουν από τις δομές, ενώ στην Αττική υπολογίζονται σε 4 χιλιάδες.

«Το απάνθρωπο ξεσπίτωμα των κατατρεγμένων συμπολιτών μας, θα έχει αποτέλεσμα την δημιουργία χιλιάδων αστέγων προσφύγων στις πόλεις μας και ιδιαίτερα στην Αθήνα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση την ακροδεξιά της πτέρυγα με θεάματα μισανθρωπισμού, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις με «σταυρωμένα χέρια» για να διαφυλάξει τον «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» αναφέρει το ΜέΡΑ25.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου