× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτο Λεσβιακό φεστιβάλ παραδοσιακής Μυτιληνιάς γαστρονομίας στην Αγιάσο

Διαγωνισμός για τα « Πτάρια» και «Γιαπράκια» με βραβεία και παραδοσιακό γλέντι από τον «Κήπο της Παναγίας»

Δημοσίευση 7/6/2025

Πρώτο Λεσβιακό φεστιβάλ παραδοσιακής Μυτιληνιάς γαστρονομίας στην Αγιάσο
' χρόνος ανάγνωσης

Με ιδιαίτερη χαρά, ο σεφ του Mythical Coast Wellness Retreat Φώτης Καρσιώτης και η ομάδα του, σε συνεργασία με τους γυμναστικούς συλλόγους Όλυμπος και Αναγέννηση, καθώς και με τον Σύλλογο Αγιασωτών Αθήνας, προσκαλούν το κοινό στο πρώτο Λεσβιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μυτιληνιάς Γαστρονομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο της Παναγίας στην Αγιάσο, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 στις 20:30, σε μία ατμόσφαιρα παραδοσιακού Αγιασώτικου γλεντιού, με αγωνιστική διάθεση και πλούσια δώρα.

Το φεστιβάλ για το 2025 επικεντρώνεται σε δύο πιάτα της Μυτιληνιάς κουζίνας: τα Αγιασώτικα κεφταδάκια ή πτάρια και τα Αγιασώτικα γιαπράκια. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να μαγειρέψουν αυτά τα πιάτα στις κουζίνες τους και να τα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπου θα βραβευτούν τα δύο καλύτερα πιάτα. Οι δαπάνες για την παρασκευή των πιάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή είναι περιορισμένη, καθώς θα γίνουν δεκτοί έως και 15 διαγωνιζόμενοι, με σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 30 Ιουνίου 2025 στα τηλέφωνα 22510 62003 και 6986 858984 ή μέσω email στο [email protected]. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν πλούσια δώρα, ενώ οι δύο πρώτοι θα τιμηθούν με χρηματικό έπαθλο και ένα δώρο-έκπληξη.

Μετά τη βράβευση, θα ακολουθήσει παραδοσιακό Αγιασώτικο γλέντι, με τα έσοδα της διοργάνωσης να διατίθενται υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, παράδοση και γλέντι. «Να μη λείψει κανείς – σας περιμένουμε!», καταλήγει το μήνυμα του Φώτη Καρσιώτη εκ μέρους της ομάδας του Κήπου της Αγιάσου και του Mythical Coast.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάμε βόλτα στον Προφήτη Ηλία της κορυφής στη Λάρσο!

Μια διαδρομή σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο πλευρό του ναυταθλητισμού με πράξεις

Παραδόθηκε τετράκωπη βάρκα στον ΝΟΜ από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα – Σημαντική υλικοτεχνική ενίσχυση και σε εξοπλισμό
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λαμπερό χαμόγελο : Πώς θα το πετύχουμε στο σπίτι;

Ανακάλυψε τρόπους για να πετύχεις φωτεινό και λαμπερό χαμόγελο στο σπίτι, με φυσικές και ήπιες μέθοδος λεύκανσης
ΓΕΥΣΗ

Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του ταυτότητα

To «GaioVaigaio» είναι ένας σύγχρονος αγροδιατροφικός χάρτης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Εκατοντάδες παιδιά στις δράσεις Κινηματογραφικής Παιδείας στο Πλωμάρι

Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βραβεύονται οι αθλητές του Brevet «Ελιά και Πεύκο»

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025 στις 20:30 στο ξενοδοχείο «Elysion»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δήμος Μυτιλήνης αγκαλιάζει τα παιδιά με μια εβδομάδα γεμάτη χαρά και δημιουργία

Θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακά παιχνίδια και ποδηλατικές δράσεις συνθέτουν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό ξεκίνημα για τους μικρούς δημότες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ψηφιακό Ευ Ζην: Τριήμερο σκέψης, τέχνης και τεχνολογίας στη Μυτιλήνη

Τι μας είπαν για το ερευνητικό εργαστήριο οι επιστημονικά υπεύθυνες, καθηγήτριες Εύη Σαμπανίκου και Ευαγγελία Καβακλή,
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Αυγά Λήμνου υψηλής ποιότητας προϊόντα με φυσική φροντίδα και καινοτομία

Προϊόντα εμπλουτισμένα με βότανα για βέλτιστη θρεπτική αξία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
ΓΕΥΣΗ

Ο Πλάτανος: Μισός αιώνας γεύσης στη Μύρινα

Μια ιστορία παράδοσης, αγάπης για την τοπική κουζίνα και αυθεντικής φιλοξενίας
ΓΕΥΣΗ

Το Οινοποιείο Γκαράλη στη Λήμνο: από την παράδοση στην καινοτομία

Ένα οικογενειακό οινοποιείο της Λήμνου που ταξιδεύει το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Λημνιό σε όλο τον κόσμο
ΓΕΥΣΗ

Οικογένεια Ποριάζη: Τέσσερις γενιές παράδοσης και ποιότητας από το 1919 στη Λήμνο

Από τα ηφαιστειογενή χωράφια της Λήμνου στο τραπέζι σας, με αγνά προϊόντα και σεβασμό στην ελληνική διατροφική παράδοση