× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς φεστιβάλ Γυναικών‑ Δεν ανοίγει το Aeolian Village στην Ερεσό

Στήριξη για τη σεζόν ζητά η Σκάλα Ερεσού με τους καταστηματάρχες να μετρούν με μεζούρα τις αποστάσεις πριν ανοίξουν- Ιωάννα Σάββα και Παναγιώτα Τελωνιάτη μιλούν στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/5/2020

Χωρίς φεστιβάλ Γυναικών‑ Δεν ανοίγει το Aeolian Village στην Ερεσό
Από την περσινή ξενάγηση στο Φεστιβάλ με την Τζ. Ζατζηδημητρίου

Χαστούκι και για την Σκάλα Ερεσού τα… απόνερα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, καθώς ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού τον Σεπτέμβριο που φέτος θα γιόρταζε τα 20 του χρόνια! Εκτός αυτού, ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα λένε οι ντόπιοι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι ότι δεν θα ανοίξει καθόλου φέτος το μεγάλο ξενοδοχείο στη Σκάλα Ερεσού Aeolian Village, αγγλικών συμφερόντων που μετρά πάνω από 400 κρεβάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς το Φεστιβάλ που έχει καταστεί θεσμός για την Ερεσό, αλλά και το εν λόγω ξενοδοχείο στηρίζονται αποκλειστικά στην έλευση ξένων τουριστριών και τουριστών, αφού συνδέονται απευθείας με ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία, η συνθήκη που διαμόρφωσε ο κορονοϊός, τα επηρέασε άμεσα. Αφενός πολλά πρακτορεία ακύρωσαν προγραμματισμένες πτήσεις, πολλές από τις οποίες είχαν κλείσει από πέρσι, αφετέρου σε αρκετές χώρες από τις οποίες προέρχονται οι τουρίστριες της Ερεσού έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις εξωτερικού.

Θυμίζουμε ότι από πέρσι το καλοκαίρι, η Ιωάννα Σάββα διοργανώτρια και ιδρύτρια της Εταιρείας «Sappho Women - International Eressos Women's Festival» είχε πει στο «Ν» ότι είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ. Σήμερα, πλήρως απογοητευμένη εξήγησε στο «Ν» ότι «φέτος δεν μπορεί να γίνει Φεστιβάλ», ενώ ανέμενε πάνω από 1.000 γυναίκες από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστραλία και Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αστυνομία για να τηρούνται οι αποστάσεις στις συναυλίες. Επιπλέον αν ακολουθούσαμε τις αποστάσεις το Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις θα έπρεπε να γίνεται με ελάχιστο κόσμο, τη στιγμή που για να «βγει» το φεστιβάλ οικονομικά χρειάζεται πληρότητα της τάξης του 400%!», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλεσμένη στην εκπομπή «Ανθέων 99» στο ρ/σ του «Ν».

«Χρειαζόμαστε στήριξη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της η Παναγιώτα Τελωνιάτη, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ο Καραβόγιαννος» στη Σκάλα Ερεσού που παραδοσιακά φιλοξενούσε γυναίκες του Φεστιβάλ εξέφρασε τον θυμό και την απογοήτευσή της.

Ας σημειωθεί εξάλλου ότι ούτε το ανοιξιάτικο ολιγοήμερο φεστιβάλ που γίνονταν στις αρχές της σεζόν δεν πραγματοποιήθηκε φέτος για τους ίδιους λόγους.

«Έχουμε βγει με τις μεζούρες να μετράμε τις αποστάσεις στα τραπέζια πριν ανοίξουμε. Αρκετά μαγαζιά δεν πρόκειται να ανοίξουν φέτος» εξήγησε στο ρ/σ του «Ν». Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει οι ελεγκτικοί φορείς «πριν ξεκινήσουν τα πρόστιμα και τους ελέγχους να έρθουν από δω να εξηγήσουν στους επιχειρηματίες πώς θα τηρηθούν στην πράξη τα μέτρα». Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση για τα λιγοστά χρήματα, επισημαίνοντας ότι ίσως θα έπρεπε να επιδοτηθούν τα καταστήματα… για να μείνουν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούστε ΟΛΗ τη συνέντευξη της Ιωάννας Σάββα και της Παναγιώτας Τελωνιάτη στο «Ν»:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ