× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσφυγικό – μεταναστευτικό:Ο κύβος ερρίφθη…

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2020

Προσφυγικό – μεταναστευτικό:Ο κύβος ερρίφθη…

Αφού πέρασε κι από τα Τουκμάκια, η κλειστή δομή – φυλακή, κατέληξε μάλλον οριστικά στην περιοχή Καράβα – Καβακλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη από την κυβέρνηση. Ήδη την Δευτέρα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για την περίφραξη της περιοχής των διακοσίων εξήντα στρεμμάτων και την διαμόρφωση του χώρου. Λέγεται ότι το έργο θα αναλάβει η εταιρεία «Άκτωρ», που δραστηριοποιείται στον δρόμο Καλλονής – Σιγρίου και έχει ήδη μεταφέρει στην Λέσβο τα μηχανήματα που θα χρειαστούν.

Αποφάσισαν με το έτσι θέλω. Για εμάς χωρίς εμάς. Όλη η Λέσβος έχει πει εκκωφαντικό όχι στη νέα δομή. Αποσυμφόρηση τώρα. Η κυβέρνηση παρακάμπτει την παλλαϊκή βούληση και αποφασίζει να δημιουργήσει την νέα δομή – φυλακή αθώων ανθρώπων.

Ισχυρίζεται ότι οι νέες κλειστές δομές – φυλακές είναι απαραίτητες για να ελεγχθεί το πρόβλημα. Αλήθεια ποιος τους πιστεύει; Η μέχρι τώρα διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ήταν ο ορισμός της απόλυτης αποτυχίας. Τι θα αλλάξει ξαφνικά; Ποιος τους εμπιστεύεται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη άνθρωποι με πείρα και γνώση επί του θέματος, πρώην αστυνομικοί, όπως η κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη κι ο νυν αντιπεριφερειάρχης κύριος Δημήτρης Κουρσουμπάς, προειδοποιούν για τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Ουσιαστικά λένε ότι δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει κλειστή δομή – φυλακή επτά χιλιάδων ανθρώπων. Τους ακούει κανείς;

Η κυβέρνηση προχωρά. Κάνοντας την βουβή σε σχέση με την αποσυμφόρηση. Γύρω στις είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες πλεονάζουν αυτή την στιγμή στην Λέσβο. Επί μήνες συζητά για την νέα δομή. Για το σχέδιο της αποσυμφόρησης δεν λέει κουβέντα.

Είναι ξεκάθαρο μας κοροϊδεύουν. Δεν έχουν σχέδιο αποσυμφόρησης. Δεν θέλουν την αποσυμφόρηση. Διότι τότε θα δει και η υπόλοιπη Ελλάδα, όχι μόνο από την τηλεόραση, εικόνες του προσφυγικού ζητήματος. Και η κυβέρνηση θα κλονιστεί συθέμελα. Θα κινδυνεύσει με κατάρρευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αύριο, όταν ο κύριος Μηταράκης, ο κύριος Κουμουτσάκος και οι υπόλοιποι, δεν θα έχουν κυβερνητικές θέσεις, είναι πιθανό να βγουν και να πουν ότι κάναμε λάθος με τις κλειστές δομές-φυλακές που δημιουργήσαμε στα νησιά. Το έχουν κάνει ήδη αρκετές φορές σε θέματα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Οι κύριοι αυτοί με ένα συγγνώμη λάθος, θα θεωρούν ότι έχουν ξεμπερδέψει. Σ’ εμάς όμως θα έχει μείνει μια κατεστραμμένη περιοχή, ένα τέρας στρατόπεδο συγκέντρωσης και το χειρότερο απ΄ όλα ένας λεκές στην ιστορία της Λέσβου.

Αν δεν αντιδράσουμε ο λεκές θα μας λερώνει όλους. Η ντροπή θα είναι δική μας ντροπή. Η ρετσινιά θα είναι δικιά μας ρετσινιά.

Ο κύριοι Μητσοτάκης, Μηταράκης, Κουμουτσάκος, Στεφανής κι όλοι οι άλλοι, θέλουν να κάνουν την δουλειά τους. Να ξεφορτωθούν το πρόβλημα, όπως ανόητα νομίζουν, πάνω στις πλάτες τις δικές μας. Γι αυτό ουσιαστικά δεν μιλάν για την αποσυμφόρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Με αποφασιστικότητα. Δύναμη. Πίστη στο δίκιο του αγώνα της.

Ο κύβος ερρίφθη από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο κύβος ερρίφθη κι από την δικιά μας πλευρά…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ