× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάμε στου «Αντώνη»

Παράθυρο στην κουζίνα και την ομορφιά του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2023

Πάμε στου «Αντώνη»

Ο «Αντώνης», επάνω στο Καγιάνι δεν χρειάζεται συστάσεις. Γνωστός σε όλη την Λέσβο, αλλά και σε όλους τους καλοφαγάδες της Ελλάδας που τον επισκέπτονται μόλις πατήσουν το πόδι τους στο νησί. Εξάλλου, τα εγκώμια που του πλέκουν πελάτες και «ειδικοί του χώρου», δεν είναι και λίγα.

Είναι εκεί από την δεκαετία του ‘90, ένα μαγαζί που παραπέμπει στην απλότητα μιας άλλης εποχής και σε παλιούς ερμηνευτές που έχουν χαράξει την ιστορία μας, αλλά και την καρδιά μας. Ένα στολίδι, με εξαιρετική κουζίνα ταυτόχρονα. Και αν γνωρίσετε τον ίδιο θα καταλάβετε το γιατί. Επαγγελματίας, που ξέρει να προσεγγίζει τον πελάτη, με τρομερή στάση και άποψη για την κουζίνα του. Καθώς κάθεστε στο μαγαζί, απολαμβάνοντας τη θέα με ουζάκι και μεζέ, θα τον δείτε να περιφέρεται στο χώρο συνομιλώντας και συντροφεύοντας τους πελάτες του. Κι αυτοί ανταπαντούν με χαμόγελο, υψώνοντας το ποτήρι για το «στην υγειά μας».

Λίγο έξω από την πόλη, στο Καγιάνι, αμέσως μετά την εκκλησία των «Ταξιαρχών», ξέρετε πού θα το βρείτε. Αυτές τις οδηγίες δίνουμε σε όποιον επισκέπτη του νησιού μας ρωτήσει «σε ποια ταβέρνα έχει καλό φαγητό». Σε ένα μικρό στενάκι, που ανηφορίζει προς τα στενοσόκακα του χωριού. Κάπου εκεί, σε αυτή την εκπληκτική ταβέρνα,  ο κόσμος γοητεύεται από τη θέα της Μυτιλήνης, και αρχίζει να συζητά για τα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας, που αχνοφαίνονται. Ένα παλιό juke box και κάποιοι ντόπιοι μερακλήδες, συμπληρώνουν την μαγευτική ατμόσφαιρα.  

Για κρέας και ψάρι

Στο μαγαζί θα βρείτε φρέσκο ψάρι, αλλά και καλοψημένο κρέας. Αφήστε τον ίδιο ή κάποιον από τους σερβιτόρους να σας προτείνουν τα πιάτα τους, κάτι ξέρουν. Τα πάντα είναι ολόφρεσκα, από το πρόβατο μέχρι και τα λεπίδια του. Με το που μπαίνετε μέσα, θα δείτε τον μάγειρα και το υπόλοιπο προσωπικό να διαλέγουν τους καλύτερους αμανίτες για το πιάτο σου.

Έχει μία μεγάλη ποικιλία από φαγητά. Το μαγειρευτό χταποδάκι μοσχομυρίζει και λιώνει στο στόμα, οι μυρωδιές από τα καλοψημένα και καλομαγειρεμένα φαγητά κατακλύζουν τον χώρο δίπλα από την κουζίνα. Ο μαρινάτος γαύρος, οι παστές σαρδέλες, η φάβα θα συνοδεύουν το ούζο και θα τρέφουν τη ψυχή και το στομάχι. Δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο γνωστά ταβερνεία του νησιού.

Πέρα από την κουζίνα του, θα βρείτε και ένα μεγάλο αριθμό ποτών. Τα ντόπια ούζα και τα άλλα οινοπνευματώδη ποτά γεμίζουν την κάβα μπροστά από την κουζίνα, παραπέμποντας σε εικόνες από καφενεία του παρελθόντος. Το κρασί είναι επίσης διαλεγμένο, ποιοτικό.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, πράγμα δύσκολο, μία επίσκεψη αξίζει. Ο συνδυασμός του χώρου και του ποιοτικού φαγητού, αξίζει και με το παραπάνω.

Κάνετε κράτηση για να βρείτε τραπέζι στο 2251061951.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ