× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντικυβερνητικό «πυρ κατά βούληση» από το ΣΥΡΙΖΑ

«Σκληρό ροκ» το Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη από Πολάκη – Ξενογιαννακοπούλου και Μπουρνού με «αιχμή του δόρατος» τη διαχείριση του προσφυγικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2020

Αντικυβερνητικό «πυρ κατά βούληση» από το ΣΥΡΙΖΑ

Δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και η βουλευτής και Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη.

Το πρωί του Σαββάτο ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος το οποίο ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε τα μέγιστα συμβάλει στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης αλλά και στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του. Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΥΤ και στον εξωτερικό καταυλισμό της Μόριας. Ας σημειωθεί ότι τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μόρια όσο και το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αλλά και το βράδυ στη διάρκεια της συνεστίασης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης δήλωσε «σοκαρισμένος από τα όσα ντροπιαστικά για το ανθρώπινο είδος αντίκρισε».
Το μεσημέρι του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στην Αγορά της Μυτιλήνης.

Στη συνέντευξη τύπου το απόγευμα του Σαββάτου με τη συμμετοχή εκτός του κ. Πολάκη και της κ. Ξενογιανακοπούλου του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και η οποία μεταδόθηκε απευθείας από το «Ν», ο κ. Πολάκης αρχικά αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Το οποίο όπως είπε στη διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε με χρηματοδότηση από επτά εκατομμύρια το 2014 έφτασε σταδιακά στα 14 εκατομμύρια το 2018. Ιδιαίτερη αναφορά στον εξοπλισμό και μάλιστα σε αυτόν του αιμοδυναμικού τμήματος το οποίο επισκέφθηκε. Και το οποίο πρέπει να στελεχωθεί σημείωσε.

«Τα δύσκολα» του προσφυγικού
«Από 5.000 ανθρώπους που παρέλαβαν τη Μόρια τον Ιούλιο, την έκαναν με 20.000» είπε στη συνέχεια ο κ. Πολάκης ασκώντας σκληρή πολιτική «στην μη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την προσφυγική ανθρωπιστική κρίση». Ακολούθησε μια αναφορά στην «φαβέλα στην Ευρώπη που δημιουργήθηκε από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Μας κατηγορούσαν ότι λέγαμε ότι οι πρόσφυγες λιάζονται. Πότε ήταν καλύτερα, τότε ή τώρα;» αναρωτήθηκε.

Οσμές σκανδάλων και μίζας
Και σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά , για να καταφέρουν να μειώσουν τις ροές». Αναφορές έκανε επίσης στην κατάσταση από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας στους πρόσφυγες, στα σκουπίδια αλλά και στη σίτιση την κατάσταση την οποία χαρακτήρισε «σκανδαλώδη».

Από την σκληρή κριτική Πολάκη δεν ξέφυγε και η προμήθεια του περιβόητου φράκτη έναντι 500.000 ευρώ. Χαρακτήρισε το φράκτη αυτόν ως «αθερινόδιχτο» ενώ όπως είπε όλο και κάποια μίζα θα κρύβεται πίσω από την προμήθεια του».
Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε και η κ. Ξενογιανακοπούλου η οποία κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «επικοινωνιακές πολιτικές διαχείρισης. «Ακόμα και η Ευρωπαική ΈΝωσηεξέφρασε επιφυλάξεις για το σχέδιο που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο» είπε.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Μπουρνούς ο οποίος είπε πως «επιλογή της κυβέρνησης είναι η απόκρυψη ειδήσεων για το προσφυγικό». Ενώ έκανε γνωστό ότι 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

Το βράδυ του Σαββάτου σε μια κατάμεστη αίθουσα στην περιοχή του αεροδρομίου ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε τη βασιλόπιτα του.

Στην Καλλονή
Την Κυριακή η κ. Ξενογιανακοπούλου επισκέφθηκε το δήμο Δυτικής Λέσβου. Εκεί αρχικά συναντήθηκε με το Δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής δυτικής Λέσβου. Ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ