× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης στην Αγία Παρασκευή

Η πρώτη προσκοπική δράση της χρονιάς στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/1/2020

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης στην Αγία Παρασκευή

Από τις 3 Ιανουαρίου έψαχναν το χαμένο αιολικό κιονόκρανο στη φύση, στα σοκάκια, στα σπίτια και τα μνημεία της όμορφης κωμόπολης της κεντρικής Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή νοι Ανιχνευτές της (μεγάλοι έφηβοι πρόσκοποι ηλικίας 15 έως 18 ετών). Το βρήκαμε παντού. Στο Δημαρχείο, στα ντουβάρια και στο τέμπλο των εκκλησιών, στο ιερό του Απόλλωνα στην Κλοπεδή, στα βουνά και τα λαγκάδια, στο γεφύρι της Κρεμαστής, στην καθημερινή ζωή.
Το βαρύ αιολικό κιονόκρανο δεν κοσμεί μοναχά το θυρεό των Προσκόπων της Λέσβου. Βρέθηκε και στα χαμόγελα των φιλόξενων κατοίκων του χωριού όπου οι Ανιχνευτές έμειναν μέχρι τα Φώτα.
Ήταν η πρώτη προσκοπική δράση της χρονιάς στο νησί, όπως πάντα η χειμωνιάτικη μεγάλη δράση υπαίθρου των Ανιχνευτών της Μυτιλήνης με την οποία άνοιξαν και οι εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Οι Ανιχνευτές Μυτιλήνης ευχαριστούν  για τη φιλοξενία την Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, και το Δήμο δυτικής Λέσβου. Καθώς επίσης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το προσωπικό της στο Ιερό της Κλοπεδής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ