× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

To super‑ αντιοξειδωτικό σχολείο… καινοτομεί!

Μετά το θρεπτικό κρουασάν, μια τουριστική πρόταση από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άγρας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/12/2019

To super‑ αντιοξειδωτικό σχολείο… καινοτομεί!

Μετά το κρουασάν με αντιοξειδωτικά, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άγρας έρχεται να καινοτομήσει ξανά παρουσιάζοντας ένα πακέτο προϊόντων ευεξίας, προωθώντας τον τουρισμό της Λέσβου και του βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αγορά μηχανήματος μέτρησης αντιοξειδωτικών (παγκόσμια πατέντα του Τμήματος Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), το σχολείο άνοιξε τα φτερά του στο πεδίο της έρευνας, της καινοτομίας και της δημιουργίας με στόχο ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Το κρουασάν

Το 2019 ασχολήθηκε με τα βιοτρόφιμα ή βιολειτουργικά τρόφιμα, τα οποία αποτελούν το μέλλον στον τομέα της διατροφής. Είναι  ενεργειακά και υγιεινά τρόφιμα και  μπορούν να δράσουν προληπτικά για την διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και θεραπευτικά. «Έτσι καινοτομώντας φτιάξαμε το πρώτο βιολειτουργικό τρόφιμο κρουασάν, με αρώνια, με στόχο να  συμβάλουμε στην φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού μειώνοντας την πιθανότητα  χρονιών παθήσεων. Το παραπάνω προϊόν προστατεύει την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων , είναι αντιγηραντικό, αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, είναι υψηλής βιολογικής αξίας,  ενισχύει  την σωματική απόδοση και έχει ενεργειακή απόδοση στον χώρο του αθλητισμού. Επίσης ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά καρδιακές παθήσεις, προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο, προστατεύει από την ραδιενέργεια, μειώνει  το επίπεδο σακχάρου, ενισχύει την μνήμη κ.α» επισημαίνει στο «Ν» ο διευθυντής του σχολείου, Λάζαρος Χονδροματίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το βλέμμα στον διαγωνισμό

Συνεχίζοντας,  το σχολείο ατενίζει το μέλλον στο πλαίσιο διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν/JA) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο την δημιουργία εικονικής επιχείρησης  για την διάθεση των κρουασάν και άλλων βιολειτουργικών τροφίμων στα σχολεία και στην αγορά, βασιζομένη σε 2 τομείς .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος τομέας αφορά την  παραγωγή και διάθεση βιολειτουργικών προϊόντων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (π.χ. Σερβία, Βέλγιο ), καθώς και την ενημέρωση του κοινού.

Ο δεύτερος τομέας σχετίζεται με την παροχή υπηρεσιών υγείας σε κάτι πρωτοποριακό: Δημιουργία ενός πακέτου προϊόντων ευεξίας για τα ξενοδοχεία του τόπου μας, που θα στηρίζεται στο βιομετρικό προφίλ του κάθε τουρίστα. «Με βάση αυτό θα του παρέχουμε το προσωπικό του διαιτολόγιο όσον αφορά την διατροφή του  μαζί με αθλητικές δραστηριότητες όπως περιπατητικός τουρισμός κ.α. Το πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει επίσης  ομάδες, ακαδημίες ,αθλητές διαφόρων ηλικιών, καθώς  και άτομα παχύσαρκα ή υπέρβαρα. Με την χρήση του μηχανήματος μέτρησης αντιοξειδωτικών που έχουμε στην κατοχή μας και την συνεργασία μας με την εταιρία FOODOXYS, υπάρχει η δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένη υπηρεσία για να εντοπίζεται η ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχει κάποιος στη διατροφή του και να σχεδιάζεται η προσωπική του δίαιτα προσαρμοσμένη σε αυτό που προστάζουν τα γονίδια του. Με την λήψη λίγου αίματός πριν και μετά την δίαιτα, θα δείχνουμε τι ακριβώς έχει αλλάξει στο γονιδίωμα τους σε κρίσιμα γονίδια, προκειμένου να αποδειχθούν τα συγκεκριμένα οφέλη στη διατροφή τους» εξηγεί ο διευθυντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω δράσεων και της συμμετοχής του σχολείου στο προαναφερθέν πρόγραμμα, αυτό παρέλαβε  τον Διαδραστικό πίνακα που κέρδισε στον διαγωνισμό Bravo Schools (1ο βραβείο).

Συνεχίζοντας «και καθώς επενδύουμε στη φαντασία και δημιουργικότητα των μαθητών μας, αγοράστηκε φούρνος αγγειοπλαστικής που τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη γι’ αυτόν τον σκοπό  αίθουσα αγγειοπλαστικής ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με ακόμη μια μορφή παραδοσιακής λαϊκής τέχνης εξερευνώντας τις κλίσεις και τις ικανότητες τους».

Κλείνοντας επισημαίνεται ότι το σχολείο χρησιμοποιεί σύστημα διαχείρισης ολικής ποιότητας στη Φυσική Αγωγή.

Το σχολείο ευχαριστεί την Περιφερειακή Δ/νση Β. Αιγαίου, τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου του σχολείου κ. Ματθαίου Νικόλαο, το Bravo Schools, το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – ΣΕΝ/JA), τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τις Σχολικές Επιτροπές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ‘Αγρας.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες