× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Black Friday vs Ενδιάμεσες εκπτώσεις, σημειώσατε 1!

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, επισημαίνει τη μεγάλη απήχηση της μιας και την αποδυνάμωση των άλλων

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 19/11/2019

Black Friday vs Ενδιάμεσες εκπτώσεις, σημειώσατε 1!

Συνέλευση πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, στην Αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, χθες το απόγευμα, μεταξύ των μελών του. Σε αυτή συζητήθηκαν αρκετά φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως είναι η διαμόρφωση της αγοράς συγκριτικά με το διαδίκτυο, αλλά και την Τουρκία, καθώς επίσης και η δημιουργία προσεχώς μεγάλων καταστημάτων στο νησί, όπως τα Jumbo στην Καλλονή. Επιπρόσθετα, προχώρησαν και σε κάποιες αλλαγές στο καταστατικό του συλλόγου για την εύρυθμη λειτουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρών στη συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ενημερώνοντας τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ως προς τις επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά στον τουρισμό, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις ενέργειες που έχουν γίνει για να ανοίξει εκ νέου ο κλάδος της κρουαζιέρας και η Λέσβος να αποτελέσει ξανά προορισμό.

Ασφαλώς, από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και το προσφυγικό - μεταναστευτικό, με διάφορες τοποθετήσεις γύρω από τα όσα προωθούνται τις τελευταίες ημέρες από την Κυβέρνηση, στο σχέδιο της οποίας περιλαμβάνεται η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Λέσβος.

Μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνηε, παναγιώτης Παπαρίσβας, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ανταπόκριση των μελών, αλλά και από τα όσα συζητήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για την επερχόμενη Black Friday, στις 29 Νοεμβρίου, επεσήμανε μάλιστα πως «παρότι αμερικανόφερτος θεσμός, είχε πολύ μεγάλη απήχηση στην ελληνική αγορά τα προηγούμενα χρόνια», ωστόσο σχολίασε ότι «παρατηρείται μια μικρή ύφεση λίγο πριν και λίγο μετά από τη συγκεκριμένη περίοδο, αφού το καταναλωτικό κοινό περιμένει τις προσφορές αυτών των ημερών.»

Όπως διευκρινίζει ο κ. Παπαρίσβας «με τέτοιους είδους θεσμούς, όπως η Black Friday, δίνεται επιπλέον ερέθισμα στον καταναλωτή, τονώνοντας την αγορά κι αυτό είναι το σημαντικότερο εν τέλει.»

Για μια ακόμα φορά πάντως, με επίσημη τοποθέτηση όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλη τη χώρα από τους Εμπορικούς Συλλόγους, στηλιτεύεται ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ισχύει για ένα 15ήμερο σε Μάιο και Νοέμβριο. Ο κ. Παπαρίσβας σχολίασε χαρακτηριστικά πως «οι ενδιάμεσες εκτπώσεις δεν έχουν κανέναν απολύτως νόημα. Είναι αποτυχημένες και από μόνες του έχουν απαξιωθεί τόσο καταναλωτικά όσο και εμπορικά. Τέτοιου είδους θεσμοί, μάλιστα, όπως η Black Friday, τις αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο.» 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος