× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

H πλατεία ήταν γεμάτη…

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 17/11/2019

H πλατεία ήταν γεμάτη…

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στη συγκέντρωση για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και έλαβε χώρα στην Πλατεία Σαπφούς το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ε.Κ. Χαράλαμπος Ντινενής ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τη σύνδεση του με την σημερινή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός και η νεολαία. Μετά το τέλος των ομιλιών συγκροτήθηκαν τρία ξεχωριστά μπλοκ και πραγματοποίησαν πορεία στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου της Αγ.Ειρήνης. Το πρώτο μπλοκ συγκροτούσαν οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Ακολουθούσε σε διακριτή απόσταση ξεχωριστό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Το τρίτο μπλοκ συγκροτούσαν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της δημοτικής Κίνησης Ανυπόταχτη Μυτιλήνη καθώς και αντιεξουσιαστές. Η πορεία του Εργατικού Κέντρου έκανε στάση στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη όπου έγιναν καταθέσεις στεφανιών από εκπροσώπους εργατικών, συνταξιουχικών σωματείων καθώς και της ΚΝΕ. Στη συνέχεια διαμέσου της προκυμαίας κατευθύνθηκε στη πλατεία Σαπφούς. Η πορεία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατευθύνθηκε και αυτή στην προτομή του Μυρογιάννη και από δια μέσου της Ερμού επέστρεψε στην Πλατεία Σαπφούς. Η τρίτη πορεία πέρασε από την προτομή του Μυρογιάννη και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται στην Πλατεία Αλυσίδας.Στην είσοδο των γραφείων υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και περιξ της πλατείας δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκεί οι διαδηλωτές φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής και υπερ της διατήρησης του άσυλου στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Λίγο μετά συνέχισαν την πορεία τους, όπου διαμέσου των γειτονιών κατέληξαν στην πλατεία Σαπφούς όπου και διαλύθηκαν ειρηνικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ