× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Πυξίδα είναι παρούσα στο Δήμο Μυτιλήνης με παρεμβάσεις και προτάσεις»

Συνέντευξη τύπου από την παράταξη και την επικεφαλής Εριφύλη Χιωτέλλη. Αναφέρθηκε στα έργα που καθυστερούν, στις κοινότητες που δεν πήραν ποτέ αρμοδιότητες και στα σχέδια της παράταξης για τις εκλογές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2022

«Η Πυξίδα είναι παρούσα στο Δήμο Μυτιλήνης με παρεμβάσεις και προτάσεις»

Με την βράβευση του Ξενοφώντα   Μαυραγάνη, προέδρου  της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και συνοδοιπόρου της Πυξίδας ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου της παράταξης για τη δραστηριότητα της, στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος, τιμήθηκε από τα μέλη της Πυξίδας τόσο για την δραστηριότητά του στον Πολιτισμό όσο και για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Εριφύλη Χιωτέλλη αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δραστηριότητες της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη», σε όλους τους τομείς της αυτοδιοίκησης, με γνώμονα όπως τόνισε, το συμφέρον του δημότη της πόλης και των χωριών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Εριφύλη Χιωτέλλη στη δραστηριότητα της Πυξίδας στα χωριά του Δήμου, σημειώνοντας ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις κοινότητες όπου είχε συναντήσεις με προέδρους και κατοίκους των περιοχών αυτών. Δυστυχώς σημείωσε αν και η Δημοτική Αρχή Κύτελη είχε υποσχεθεί πως θα έδινε αρμοδιότητες στους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια, εντούτοις αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σε ότι αφορά τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Μυτιλήνης, η Εριφύλη Χιωτέλλη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα, τα οποία μάλιστα είπε σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και  ήταν έτοιμα για να δημοπρατηθούν.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε έχουν πληρωθεί τουλάχιστον 100.000 ευρώ σε εργολάβους, ως αποζημιώσεις για έργα που δεν εκτελέσθηκαν ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην ομαλή χρηματοδότηση όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Κολυμβητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης έχουν ενταχθεί μόλις 8 από τις 16 προτάσεις που κατατέθηκαν γεγονός που σημαίνει, όπως είπε ότι για την επόμενη δημοτική θητεία θα υπάρχουν ελάχιστα ενταγμένα έργα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής της, η Εριφύλη Χιωτέλλη περιέγραψε τη δραστηριότητα της παράταξης, σε σχέση με τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης. Iδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία, στην οποία όπως είπε δίνονται τεχνικά έργα, με το έτσι θέλω χωρίς να υπάρχει έγγραφο  από την Τεχνική Υπηρεσία που να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους τα έργα μεταφέρονται εκεί.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα σχέδια της Πυξίδας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023, η Εριφύλη Χιωτέλλη επανέλαβε ουσιαστικά αυτό που είχε δηλώσει στο «Ν» πριν μερικές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισε ότι η ίδια δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής, θα συνεργαστεί όμως με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση μακριά από εξαρτήσεις και ρουσφέτια για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Στην παράταξη αυτή σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, μπορούν να ενταχθούν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους αρκεί να έχουμε κοινή αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. Σε καμία περίπτωση τόνισε, δεν θα δεχθώ τη συνεργασία με ανθρώπους που έχουν ακροδεξιές θέσεις και αντιλήψεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση