× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ήπιαμε κι εμείς καφέ με καινοτόμους συμπολίτες μας!

Αποκαλυπτικό το 4ο Open Coffee σε μία συζήτηση που ανέδειξε ειδήσεις, κόπους, και αποτέλεσμα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/9/2019

Ήπιαμε κι εμείς καφέ με καινοτόμους συμπολίτες μας!

Ήπιαμε κι εμείς καφέ χτες το απόγευμα στο 4ο Open Coffee που διοργάνωσε ο Δημήτρης Πρωτούλης. Ο χώρος του Marina Yacht Club αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει το ενδιαφέρον του κόσμου που συνέρρεε. Παρόντες και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, επιχειρηματίες, πολίτες, αλλά και ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης. «Κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο επιτυχημένα Open Coffee Mytilene. Κάπου 60 συμμετέχοντες, ενδιαφέροντα θέματα και ομιλητές και στο τέλος αρκετά πηγαδάκια και δικτύωση» επεσήμανε ο κ. Πρωτούλης.

Νέα πρόσκληση- έκπληξη!

Μια συζήτηση λοιπόν για την αναζήτηση του «ιερού δισκοπότηρου» της καινοτομίας, όπως την περιέγραψε ο πρώτος ομιλητής, ο διευθυντής της ΕΤΑΛ ΑΕ, Τάσος Περιμένης, ο οποίος κλείνει 20 χρόνια δουλειάς στο πρόγραμμα Leader! Ο κ. Περιμένης αποκάλυψε ότι έρχεται νέα πρόσκληση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας για τις παράκτιες περιοχές, που αφορά και τη Λέσβο με κύρια στόχευση τη νεολαία έως 35 ετών και επιδότηση έως και 85%!

Η Μαρία Κωνστάντογλου διευθύντρια του ΚΕΚΑΠΕΛ, της Εταιρείας Έρευνας, Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Ανάπτυξης βορείου Αιγαίου παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του διαβαλκανικού σχολείου μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης με δωρεάν συμμετοχή και πιστοποίηση από 4 Πανεπιστήμια. Η προκήρυξη αναμένεται από τις 15 Οκτωβρίου μαζί με άλλα projects για τη βράβευση των πέντε καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών!

Ο Κώστας Κόρακας μίλησε για ένα άλλο καινοτόμο και φιλόδοξο πρότζεκτ που ξεκίνησε εδώ και χρόνια να σχεδιάζει και να υλοποιεί και που αφορά στη μετατροπή ενός συμβατικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό και τα εμπόδια που συνάντησε και συνεχίζει να συναντά.

«Πράσινες διακοπές»

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντου-Κρασσά και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου παρουσίασαν στο 4ο Open Coffee  τη βραβευμένη φοιτητική τους πρόταση καινοτομίας ExpDom

Οι δύο φοιτήτριες σπουδάζουν στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στην Μυτιλήνη με ειδικότητα στην μηχανική περιβάλλοντος. Στα ενδιαφέροντά τους είναι η διαχείριση των αποβλήτων, η πράσινη επιχειρηματικότητα και το digital marketing. Από το 2018 που συμμετείχαν στο θερινό σχολείο «eBiz2018»,  αναζητούνε τρόπους να συνδέσουν την πράσινη επιχειρηματικότητα με τον ψηφιακό κόσμο.

Έτσι προέκυψε το ExpDom, που είναι μία  εφαρμογή πράσινων προορισμών και δραστηριοτήτων, με κύριο στόχο την οργάνωση πράσινων διακοπών, με προτάσεις προορισμών, δραστηριοτήτων, πράσινων επιχειρήσεων καθώς και οικολογικών πακέτων. Η εφαρμογή θα απευθύνεται σε τουρίστες και επιχειρήσεις και θα είναι διαθέσιμη, δωρεάν μέσα από το  Google store.

Οι «δικές μας» μπύρες

Ο Χρήστος Χατζάκης απόφοιτος οινολογίας και τεχνολογίας ποτών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ζυθοποιίας και η σύζυγός του Ειρήνη Τσακαλογλου είναι δύο οίκο-ζυθοποιοι που αποφάσισαν να επιστρέψουν στο το τόπο τους στο Σίγρι και να δημιουργήσουν τις δικές τους μπύρες. Το 2018 ίδρυσαν τη «Sigri Brewery» και κυκλοφόρησαν τις δυο πρώτες μπύρες «Sedusa» & «Nissiopi» η ονομασία των οποίων προέκυψε από τα δυο ομώνυμα νησιά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο Σιγρίου. Ο Χρήστος και η Ειρήνη μας κέρασαν τις μπύρες τους, τις οποίες έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία.

Ο Προκόπης Μπατζής παρουσίασε το Βιοδυναμικό Ελαιόλαδο: ένα 100% φυσικό προϊόν, δικό του και πιστοποιημένο με καλή τιμή παραγωγού και εξαγωγές στη Δυτική Ευρώπη ανάβοντας τα αίματα και το ενδιαφέρον για συζήτηση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ