× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασέλγησε σε Ατομο με Αναπηρία!

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 70χρονος από χωριό της Λέσβου, που είχε προχωρήσει και σε μήνυση του μάρτυρα που κατήγγειλε το έγκλημα!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/9/2019

Ασέλγησε σε Ατομο με Αναπηρία!

Μάρτυρες ενός συγκλονιστικού περιστατικού έγιναν χτες, Δευτέρα οι ένορκοι, αλλά και όσοι παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Μυτιλήνη, όπου 70χρονος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ένορκος για το έγκλημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 27χρονου Ατόμου με Αναπηρίες (ΑμεΑ) το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο «Ν» ο δικηγόρος του θύματος, Στρατής Ηλιογραμμένος και τα όσα κατατέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, το βράδυ της 31ης Μαϊου 2009, μάρτυρες που έφευγαν από την επιχείρησή τους έχοντας αναλάβει δεξίωση, είδαν τον 70χρονο να ασελγεί σε βάρος του 27χρονου τότε ΑμεΑ, ο οποίος είχε με διάγνωση 67% αναπηρία, ενώ ήταν γνωστό και στο χωριό.

Ο 70χρονος διατηρούσε τότε ακόμα το περίπτερό του και σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκαν οι μάρτυρες, αλλά και το ίδιο το θύμα, ο περιπτεράς έδωσε στον 27χρονο μία μπύρα και στη συνέχεια τον οδήγησε πίσω από το περίπτερό του, όπου και προχώρησε σε συνουσία. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν νοείται «βιασμός» η συνουσία με «άτομο μειωμένης αντίληψης», αφού αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί.

Στο περίπτερο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μάρτυρες είδαν μπροστά στα μάτια τους το έγκλημα και πήγαν αμέσως να το καταγγείλουν στην Αστυνομία της περιοχής. Ας σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα, όπως προβλέπει ο νόμος από το 2002, καθώς φέρεται να ανέμενε να γίνει μήνυση και άφησε την υπόθεση... στο συρτάρι. Η οικογένεια του θύματος υπονόησε συγκάλυψη, κυρίως για τα όσα έγιναν στη συνέχεια.

Για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ο κατηγορούμενος «έμαθε» από την Αστυνομία ότι έχει γίνει καταγγελία εναντίον του για την ασέλγεια, και προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του καταγγέλλοντα το αδίκημα τον Δεκέμβριο του 2009! Ο καταγγέλλων δηλαδή, ως όφειλε το έγκλημα... βρέθηκε και κατηγορούμενος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δικαιοσύνη

Ακολούθησαν δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όπου ο μάρτυρας κρίθηκε αθώος, αφού τα όσα κατήγγειλε ίσχυαν και μετά τη λήξη του Εφετείου, το Δικαστήριο διαβίβασε την πραγματική υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ΑμεΑ στον Εισαγγελέα, που προχώρησε σε ανάκριση. Το έγκλημα δηλαδή που έγινε το 2009 εξετάστηκε επί της ουσίας το... 2015!

Σε πρώτο βαθμό  70χρονος καταδικάστηκε με 8 χρόνια ποινή φυλάκισης και χτες στο Εφετείο κηρύχτηκε ξανά ένοχος, ενώ του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Έχει εκτίσει ποινή δύο χρόνων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπλεκομένων, μόλις μεταφερθεί στην Τρίπολη θα αφεθεί... ελεύθερος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ