× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης «αποχαιρετά» την απερχόμενη Δημοτική Αρχή

Κριτική της φιλοζωικής οργάνωσης στα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμαρχου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2019

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης «αποχαιρετά» την απερχόμενη Δημοτική Αρχή

Με σημερινή της ανακοίνωση η φιλοζωική οργάνωση της Μυτιλήνης ΚΙΒΩΤΟΣ κάνει έναν κριτικό απολογισμό στα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Γαληνού σχετικά με τα όσα έκανε και δεν έκανε την περασμένη πενταετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης αποχαιρετά την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Λέσβου. Μια Δημοτική Αρχή η οποία, σε αντίθεση με τις αρχικές μεγαλοστομίες της περί «λύσης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων» και «πρόσληψης τριών κτηνιάτρων», είναι υπεύθυνη για τα εξής:
1. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, το οποίο είναι υποχρεωμένη από το νόμο να εφαρμόζει, να ξεκινά στα μέσα της χρονιάς, ώστε επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο το συνολικό κόστος να το επωμίζονται φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες.

2. Ειδικά το 2018, το πρόγραμμα ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου (!), με αποτέλεσμα να χαθεί και η σχετική επιχορήγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όλα τα έξοδα της σχετικής δράσης να τα επωμιστεί ο Δημοτικός μας προϋπολογισμός.

3. Εφέτος, 2019, ο Δήμος Λέσβου δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με τους υπεύθυνους θεράποντες κτηνιάτρους, με αποτέλεσμα η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης και απλοί φιλόζωοι πολίτες να έχουν πληρώσει από την τσέπη τους περίπου 2.200 ευρώ μόνο για περίθαλψη σοβαρών περιστατικών (τροχαία, τραυματισμοί, χειρουργεία κτλ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Ομοίως, η ανικανότητα των υπευθύνων να ξεκινήσουν (μετά από οκτώ μήνες!) το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων, «για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους» όπως μας έλεγαν και πέρυσι, άφησε μόνες τους τις φιλοζωικές οργανώσεις/πολίτες να παλεύουν ώστε να μην έχουμε και νέα αδέσποτα. Από 1ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουμε στειρώσει εξ ιδίων εξόδων ή/και σε συνεργασία με την Ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS, 62 θηλυκά σκυλιά και 186 θηλυκές γάτες.

Πολλαπλασιάστε αυτούς τους αριθμούς με τα έστω 3 κουτάβια/γατάκια της έστω μίας γέννας που θα είχε συμβεί αυτό το οκτάμηνο, και τότε θα καταλάβετε τις τεράστιες συνέπειες που έχει αυτή η ολιγωρία του Δήμου Λέσβου στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού τον αδέσποτων ζώων στο νησί.

Παράλληλα όμως με την απερχόμενη Δημοτική αρχή, αποχαιρετούμε και την ανοχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προσβλέπει σε μια ουσιαστική συνεργασία με τις νέες αρχές των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για το φλέγον θέμα της διαχείρισης και της προστασίας των αδέσποτων ζώων, όμως θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται πλέον να δεχθεί καμία παρέκκλιση από τα όσα απαιτεί η Ελληνική νομοθεσία.

Μετά από την εύλογη περίοδο προσαρμογής των νέων αρμόδιων τοπικών αρχών, η όποια αδράνεια, ολιγωρία, αδιαφορία ή μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του νόμου, δεν θα αντιμετωπίζονται από μέρους μας με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις αλλά με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.Γιατί έχει και η (φιλοζωική) υπομονή τα όριά της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ