× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...»

Γράφει η ΦΑΝΙΑ ΒΑΛΑΣΗ με αφορμή τη μεταμόρφωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Δημοσίευση 22/8/2019

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...»

Μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν στα μέσα του Ιούνη και τα παιδιά να έκαναν διακοπές, οι γονείς όμως ενός δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης έμειναν εκεί να τελειώσουν ένα έργο που με αστείρευτη αγάπη, πίστη, μεράκι και αφοσίωση ξεκίνησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την αισθητική του σχολείου, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν ένα όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον γύρω τους, έκαναν πραγματικά μικρά θαύματα. Με απόλυτα προσωπική φαντασία, διάθεση και δουλειά μεταμόρφωσαν, τόσο την είσοδο του σχολείου όσο και το τμήμα ένταξης, σε ένα     μαγικό χώρο, ώστε να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο με χαρά και ανυπομονησία. Γιατί σίγουρα οι αλλαγές και οι εκπλήξεις ενθουσιάζουν τα παιδιά και τα επηρεάζουν θετικά.

Πριν

Η άψογη συνεργασία των μελών του Συλλόγου με τη Διεύθυνση του σχολείου αλλά και η ενεργητικότητα των μελών του, δηλαδή των γονιών αυτού του σχολείου, έφεραν αυτό το αξιέπαινο αποτέλεσμα και μάλιστα εξ ολοκλήρου  με τους πόρους του ίδιου του συλλόγου!!

Κάθε σχολείο έχει ένα Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ανήκουν όλοι οι γονείς που φοιτούν τα παιδιά τους σε αυτό. Κάθε γονιός μπορεί να προσφέρει, αρκεί να το θέλει και να το πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο του παιδιού του, που σίγουρα αγαπά με την πιο απόλυτη και ανιδιοτελή αγάπη που υπάρχει. Το κάθε σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Είναι το  περιβάλλον που ζουν τα παιδιά μας τη μισή τους ζωή μέχρι τα 18. Ας αναλογιστούμε λοιπόν, εμείς οι μεγάλοι, πόσο μας αρέσει να δουλεύουμε σε ένα γκρίζο, άχαρο, ίσως και λίγο ακατάλληλο εργασιακό περιβάλλον κι ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό; Πραγματικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αρκεί ο καθένας από μας να διαθέσει λίγο από το χρόνο του, που πολύ πιθανόν δεν έχει, λίγο από τη φαντασία του, λίγο από τη σκέψη του, λίγο από τις δυνατότητές του γενικά και να μετατρέψει έτσι το σχολείο του παιδιού του σε έναν μικρό παράδεισο και να αλλάξει έστω και λίγο την καθημερινότητα του.

Για το καλό του τόπου μας...για το καλό των παιδιών μας...για μια γενιά πιο χαρούμενη και θετική και με την ευχή και την πίστη ότι με χέρια ενωμένα γίνονται οι μεγαλύτερες αλλαγές, ας είναι αυτή σχολική χρονιά δημιουργική και παραγωγική, τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους γονείς. Κι ας γίνονται τέτοιες πράξεις παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ