× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχεδόν 39 κιλά κάνναβης, 350 γραμμάρια ηρωίνης και άλλα σπουδαία…

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από το Λιμενικό Σώμα κατά τις δράσεις του το πρώτο εξάμηνο του 2019

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 12/7/2019

Σχεδόν 39 κιλά κάνναβης, 350 γραμμάρια ηρωίνης και άλλα σπουδαία…

Θα μπορούσε και μόνο ο απολογισμός της αντιμετώπισης περιπτώσεων διακίνησης ουσιών το πρώτο εξάμηνο του 2019 να αποτελέσει την τεκμηρίωση του πόσο σημαντική δουλειά κάνει το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί τα στελέχη της Περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών και του Κλιμακίου ειδικών αποστολών κατέσχεσαν 38,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 344,98 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητες άλλων ουσιών. Προέβησαν στη σύλληψη 43 ατόμων και στη σύνταξη 45 δικογραφιών ενώ κατάσχεσαν δυο αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο.

Πέρα της δράσης στο χώρο της αντιμετώπισης της διακίνησης ναρκωτικών τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης παρενέβησαν σε 157 περιστατικά εισόδου στη χώρα 5.347 ατόμων που ζήτησαν άσυλο. Επίσης συνέλαβαν 73 χειριστές σαφών και ένας διακινητής. Από τα παραπάνω άτομα τα 2892 διασώθηκαν στα πλαίσια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Τέλος κατασχέθηκαν 344 πακέτα τσιγάρα, 90 ζευγάρια γυαλιά, 49 ρολόγια και 30 αρώματα όλα προϊόντα λαθρεμπορίας. Μεγάλες ήταν οι παρεμβάσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε τρέχουσες υποθέσεις προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, προστασίας αιγιαλού και παραλίας και παραεμπορίου. Επίσης βεβαιώθηκαν παραβάσεις γενικού κανονισμού λιμένα και αλιευτικές, για τις οποίες επιβλήθηκαν μέχρι στιγμής αποφάσεις συνολικού προστίμου 59.230 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συντάχθηκαν επίσης 20 δικογραφίες για λοιπά ποινικά αδικήματα και συνελήφθησαν 20 άτομα ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα για πλαστογραφία.

Τροχαίες παραβάσεις

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2019 βεβαιώθηκαν 2.208 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συνολικού προστίμου 37.190 ευρώ, 187 πταισματικές παραβάσεις συνολικού προστίμου 14.890 ευρώ, τρεις σε φορτηγά οχήματα συνολικού προστίμου 2.550 ευρώ ενώ συντάθηκαν και 25 δικογραφίες για τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα στα πλαίσια των διαταγών του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης συνελήφθησαν έξη άτομα άτομα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ναυτιλιακή κίνηση

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης το πρώτο εξάμηνο του 2019 από τους λιμένες της Μυτιλήνης διακινήθηκαν 32.717 επιβάτες με  πλοία της γραμμής και 1030 επιβάτες με κρουαζιερόπλοια. Επίσης διακινήθηκαν 3.028 φορτηγά, 4.634 αυτοκίνητα και 1.177 δίκυκλα.

Μιλώντας με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Φλουρή μας δηλώθηκε ότι «στόχος του από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, είναι η πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας, η τήρηση των νόμων και των κανόνων και παράλληλα η εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας και της ισότητας στο σύνολο των πολιτών, σεβόμενος πάντα τη μεταναστευτική κρίση που μαστίζει εδώ και χρόνια το νησί της Λέσβου και συνεχίζοντας αυτός και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης να προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου