× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συμφωνία Κύτελη‑Βέρρου στο παρά 5΄

Για την κατανομή των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 9/7/2019

Συμφωνία Κύτελη‑Βέρρου στο παρά 5΄

Τα βρήκαν τελικά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στο ζήτημα του αριθμού της κατανομής των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στο νέο Δήμο.

Αν και η εισήγηση του Δήμου Λέσβου ήταν η παραπομπή του θέματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας εκ μέρους των δυο δημάρχων.

Ωστόσο λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου οι δυο Δήμαρχοι έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν να μετακινηθούν 150 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Στις σύντομες παρεμβάσεις τους τόσο ο Στρατής Κύτελης όσο και ο Ταξιάρχης Βέρρος τόνισαν την αναγκαιότητα από 1η Σεπτεμβρίου να μπορούν οι δυο νέοι Δήμου να λειτουργούν κανονικά και από την άλλη να μην διαταραχθεί η ζωή των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου. Να διευκρινίσουμε ότι σύμφωνα με τον Κλεισθένη η προθεσμία υποβολής των μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των νέων Δήμων Μυτιλήνης λήγει σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου και σε περίπτωση μη συμφωνίας θα αποφάσιζαν για την κατανομή οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Από τους 150 υπαλλήλους οι 109 έχουν δηλώσει από μόνοι τους ότι θέλουν να μετακινηθούν ενώ για τους υπόλοιπους 41 θα αποφασίσει, με τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος, το Δημοτικό Συμβούλιο σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου στις 3 και 30 το μεσημέρι. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες που είναι ελάχιστές. Από τη χτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπoυς των δυο νεοσύστατων δημοτικών αρχών Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και πλήθος εργαζομένων του Δήμου Λέσβου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Αλεξίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ