× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο Ηλίας Ψυρούκης στο διαστημοδρόμιο της Γαλλικής Γουιάνας

Με Μυτιληνιά συμμετοχή η εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 6/2/2019

Ο Ηλίας Ψυρούκης στο διαστημοδρόμιο της Γαλλικής Γουιάνας

Λίγοι ξέρουν, ότι αργά χθες Τρίτη το βράδυ, στο επιστημονικό εθνικό επίτευγμα της εκτόξευσης του πρώτου Ελληνικού δορυφόρου, του Hellas Sat 4 από το διαστημοδρόμιο της Γαλλικής Γουιάνας υπήρχε μια Μυτιληνιά συμμετοχή.

Ο Ηλίας Ψυρούκης που από τα τενεκεδάκια που εκτόξευε με τους συμμαθητές του στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς ρομποτικής και διαστημικής, βρέθηκε να εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνείς διαγωνισμούς κι από εκεί στα μεγάλα σαλόνια της διαστημικής.

Ο ίδιος περιγράφει λίγες ώρες πριν την εκτόξευση τα συναισθήματα του από το γεγονός: «Η αρχή έγινε κάπου το ‘12 στη Νορβηγία, που εκτός από τους στερεού καυσίμου πυραύλους για το #CanSat μας, παρακολουθήσαμε και την εκτόξευση ενός πειραματικού πυραύλου υγρού καυσίμου από αυστραλιανούς ερευνητές. Τώρα αλλάζουμε τελείως κλάση και πάμε να νιώσουμε το πραγματικά μεγάλο κύμα της εκτόξευσης του Ariane 5 Ελπίζω να μας ταρακουνήσει αρκετά και να επιστρέψουμε με τις πιο τρελές ιδέες για τα επόμενα πρότζεκτ της SPIN»

Ας σημειωθεί ότι χθες 5 Φεβρουαρίου εκτοξεύθηκε ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 με την εκτόξευση Ariane Flight VA247. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με πύραυλο Ariane 5 από το Guiana Space Center της Γαλλικής Γουιάνας και ήταν η πρώτη για την ArianeGroup για το 2019.
Στην ελληνική αποστολή για να παρακολουθήσουν την εκτόξευση συμμετείχε και ο Ηλίας Ψυρούκης με αφορμή τη 2η θέση που κατέλαβε με την ομάδα Medea στο Copernicus EU Hackathon in Athens που διοργάνωσε το Corallia.
Η συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Hellenic Space Agency και της Hellas Sat 2/3 39ºEast.
#SPIN #LaunchingYourDreams #CuriousAboutSpace

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ