× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αδερφή μου σε πιστεύω»

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την 24χρονη Γεωργία που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και όλες τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και κακοποίησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2022

«Αδερφή μου σε πιστεύω»

Ένα απέραντο κύμα αλληλεγγύης στα θύματα του βιασμού εκφράστηκε μέσα από τη συσπείρωση πλήθους ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 3.000 άνθρωποι, φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις καθώς και συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Παρασκευής (21/1) για να διατρανώσουν την συμπαράσταση τους στην 24χρονη Γεωργία, μετά από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι πως η Γεωργία δεν είναι μόνη της στον τεράστιο αγώνα που δίνει για να αποδείξει τι υπέστη εκείνο το βράδυ σε σουίτα ξενοδοχείου.

Το μήνυμα του κόσμου ήταν δυνατό: «Εγώ αδελφή μου σε πιστεύω», υψώθηκε σε πανό, ανάμεσα στα «Έξω οι βιαστές», «Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή», «καμία συγκάλυψη» και πολλά άλλα.Τα άτομα κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι το Πανεπιστήμιο, ενώ κατέληξαν πάλι στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όλα τα θύματα του κυκλώματος βιασμού και θα είμαστε εδώ να παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη αδερφή μας στην ίδια θέση και οι θύτες να τιμωρηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση.

Νωρίτερα, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα ολοκλήρωσε τη συμπληρωματική της κατάθεση ενώπιων της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παρουσία ψυχολόγου, μετά από αίτημα των ανακριτικών αρχών.

Η κατάθεση της διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και έγινε παρουσία ψυχολόγου, όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας για τέτοιους είδους εγκλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν της είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να της κάμψουν τις αντιστάσεις.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο δικηγόρος της κοπέλας.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι με κατάσχεση 1,5 εκατ. οφειλέτες της Εφορίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ανέρχονται σε 3.878.712, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.506.75 πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση για το παστούρωμα των ζώων

Κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με πρωτοβουλία της βουλευτή του κόμματος Έλενας Ακρίτα
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση για το μέλλον της δημοσιογραφίας

Διοργανώθηκε από την ΕΣΗΕΠΗΝ, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης «επιστρατεύει» τους υπουργούς για τις Ευρωεκλογές

Δείτε ποιος υπουργός «χρεώθηκε» την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 11:00 το βράδυ θα αναχωρήσει το «Νήσος Σάμος»

Η βλάβη στη μηχανή το βράδυ του Σαββάτου αναστάτωσε τα δρομολόγια του πλοίου