× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φλερτ Χατζηκομνηνού με Περιφέρεια και Βουλή

Προς το παρόν ο πρώην δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ετοιμάζεται να αναλάβει και επίσημα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/1/2022

Φλερτ Χατζηκομνηνού με Περιφέρεια και Βουλή

Εντός της εβδομάδας αναμένεται, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Άρης Χατζηκομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεργασία Βέρρου – Χατζηκομνηνού αποτέλεσε ομολογουμένως έκπληξη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα του νησιού μας, αφού οι δύο άνδρες μέχρι σήμερα, είχαν εντελώς διαφορετικές πορείες και ποτέ δεν είχαν συνεργαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, Χατζηκομνηνός και Βέρρος, γνωρίζονται αρκετά καλά εδώ και χρόνια και υπάρχει μία καλή σχέση και φιλία σε προσωπικό επίπεδο.

Η πρόταση του Βέρρου προς τον Άρη Χατζηκομνηνό έγινε λίγο μετά την παραίτηση Ελευθερίου, ωστόσο δεν έγινε άμεσα αποδεκτή. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ως γνωστόν είναι ενεργός δικηγόρος με γραφείο στην πόλη της Μυτιλήνης και πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ζήτησε λοιπόν λίγο χρόνο από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου για να σκεφτεί την πρότασή του. Στο διάστημα αυτό εξέτασε τη νομοθεσία που διέπει τα καθήκοντα που επρόκειτο να αναλάβει, τα πιθανά ασυμβίβαστα με θέσεις και αξιώματα που θα θελήσει να διεκδικήσει στο μέλλον ενώ είχε αρκετές συζητήσεις με τον Ταξιάρχη Βέρρο για τις προσδοκίες του δημάρχου και των συνεργαστών του από τον ίδιο.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως ακόμη δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, ο Άρης Χατζηκομνηνός μετά την αποδοχή της πρότασης του Ταξιάρχη Βέρρου, πηγαίνει καθημερινά σχεδόν στη Δυτική Λέσβο, συναντά τους υπαλλήλους και τους νέους του συνεργάτες προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα του Δήμου που θα αναλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, ετοιμάζει τα επόμενα βήματά του στην πολιτική. Παρά το γεγονός ότι δεν συζητά τίποτα ανοιχτά και δημόσια, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κινείται προς δύο κατευθύνσεις και οι δύο μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,στο οποίο παραμένει ενεργός μέλος.

Η πρώτη κατεύθυνση σχετίζεται με το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αν και έχει αποστασιοποιηθεί από την παράταξη Μουτζούρη εντούτοις εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα καθώς και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των νησιών μας.
Η δεύτερη κατεύθυνση, η οποία είναι αρκετά πιθανή, είναι η κάθοδός τους στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν ο Άρης Χατζηκομνηνός ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος τη δεκαετία του ’90 πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2002 και πάντα συγκέντρωνε πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων.

Οι εξελίξεις στο επίπεδο αυτό και η τελική επιλογή του Άρη Χατηκομνηνού αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσουν σημαντικές εξελίξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το μερίδιο των Αγγέλων» από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας φρέσκων και παλαιών κρασιών τη Δευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια
ΧΩΡΙΑ

«Τρέχουν» για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

Συναντήσεις του Κλεάνθη Κορομηλά με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αντιδράσεις έφεραν αλλαγές στο νόμο αντιπυρικής προστασίας

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τις αντιδράσεις δήμων και της ΚΕΔΕ